Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 12 juni 2013

Give away

Laatst (op 2 juni) schreef ik over een boek dat ik wilde verloten onder inzenders van een leuk bericht. Blijkbaar is die verloting niet goed opgemerkt door lezers. Ik heb maar 1 stukje mogen ontvangen en verder niets.
Het boek dat ik wil verloten is: Alle dagen schuld Praktijkverhalen over armoede.

Dit schreef ik toen: Onder diegenen die belangstelling hebben voor het boek en een leuke gastblog schrijven ga ik dit boek verloten. Wat moet je daarvoor doen?
Schrijf een tekst over consuminderen of armoede, een persoonlijke ervaring, een anekdote, een boekbespreking, wat je maar wilt. Mail je tekst naar: zuinigaan@gmail.com  Dochters en ik zullen ons buigen over de selectie. De leukste 5 teksten plaats ik op dit blog en onder deze 5 wordt het boek verloot. We houden ons het recht voor om, indien er sprake is van storende spel- en taalfouten, de tekst te verbeteren. Aan de inhoud veranderen we niets.
Deadline voor inzending: 30 juni.

Misschien is er maar 1 belangstellende, in dat geval gaat het boek gewoon naar de schrijver van de eerste en enige inzending en is er geen verloting.

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het een super leuk idee! Maar omdat ik mijn dagen vul met het schrijven van mijn dubbelscriptie, laat ik deze toch even aan mij voorbij gaan.
  Veel succes!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vergeet ook niet dat niet iedereen in staat is om een leuk leesbaar stukje te schrijven. Ik ben bv zelf goed in lay-outwerk maar zelf iets schrijven, nee niet een van mijn talenten.

  In mijn armoede tijd leefde ik de laatste dagen van de maand van het opgespaarde en gevonden statiegeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het door een samenloop van omstandigheden helemaal vergeten. Maar ik gun het boek graag aan degene die zich wel ingespannen heeft om een mooi stuk te schrijven. Eerlijk is eerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het hartstikke leuk, maar schrijf zelf nooit iets. Ik vind je blog wel super en dat lees ik dan ook dagelijks.
  Hopelijk vind je een gastblogger/ster.
  Ik loot dus niet mee.
  Jammer maar helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou dit boek ook rond kunnen laten gaan, net zoals ik deed. Een heel werkje, maar veel mensen hebben er van kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, ik heb het boek al gelezen, dus ik loot niet mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben zeer geïnteresseerd in het boek hoor. Ik probeer op alle mogelijke manieren te bezuinigen. Zo goed of kwaad als het kan met twee opgroeiende kinderen in huis. Het zou heel veel makkelijker geweest zijn als je het alleen kan doen maar dat gaat helaas niet. Het gaat met de wensen van kinderen net altijd even anders. Het leven zou een stuk makkelijker geweest zijn als onze lasten wat lager geweest zijn en verkopen van ons huis heeft nu totaal geen zin. Dus moeten we het proberen te doen met extreme bezuinigingen. Door alle blogs wordt het leuk en geen moeten maar mogen, alhoewel het soms niet zo voelt. Alles wat ik er over kan lezen verslind ik als het ons leven wat kan veraangenamen. Vandaar dat ik graag mee doen met de verloting. Groeten van Petra uit Noord-Holland

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lijkt me een bijzonder boek, ben benieuwd naar de inhoud, leef zelf al jaren zeer bewust en consuminder veel, maar vanaf juli dit jaar wordt het allemaal zeer harde noodzaak, geen werk meer, contract niet verlengd, zoals bij meerdere mensen tegenwoordig, en boven de 40wordt al gezegd dat het moeilijk wordt om op korte termijn een nieuwe baan te vinden, nou..... toen lukte me dat nog wel, nu inmiddels 54, reageer ik regelmatig op vacatures enz, maar (ook al wordt dat niet hardop gezegd) ze kijken toch eerst naar de leeftijd, jammer. Maar ik geef de moed niet op, en ga stug verder, en ja, leven onder het minimum wordt nu noodzaak, zet wekelijks mijn financieen op een rij, en bekijk goed hoe en wat ik moet doen en wat ik kan doen, en dat valt tegen, het is zeer minimaal , eigenlijk minder dan minimaal, maar ik blijf positief en ga ook deze uitdaging aan, gewoon nou ja, niet gewoon, want het valt niet altijd mee, maar : gewoon zo positief mogelijk blijven, zelfs tijdens mijn gang naar de de voedselbank, er zijn veel mensen die ik hoor klagen, ik zeg: je krijgt het maar!!! weer er toch blij mee. je kunt er veel mee doen, als je maar creatief bent, ik deel wel eens een receptje uit, leuk om te doen. Ik doe graag mee aan de verloting van het boek, elk positief stuk is mij zeer welkom, vr groet Henriette Honing uit Den Haag henriettehoning@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen