Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 18 juni 2013

Hitte verwacht! Tips om zuinig de dag door te komen.

Er wordt warm weer voorspeld, zeer warm en klam zelfs! Het lijkt er op dat het vandaagen/of morgen op diverse plaatsen wel 35 graden wordt. Hoe kom je de dag door op een hete dag?

 * Probeer lichamelijke activiteit zo veel mogelijk te verschuiven naar de randen van de dag. Ga bijvoorbeeld niet op het heetst van de dag hardlopen.

* Zorg voor voldoende drinken. Je raakt door zweten veel vocht kwijt, zorg dat je dat weer aanvult. Water of thee is prima, geen dure dorstlessers nodig.

* Ga op het heetst van de dag niet in de zon zitten.

* Sluit gordijnen en zonwering, zodat de warmte zo veel mogelijk buiten blijft.

* Zorg voor luchtige koele kleding. Met koel bedoel ik: kleding van dunne katoen of linnen, geen kunststof kleding. Kunststof is al gauw heel benauwd.

* Slaap onder een laken of onder een dunne katoenen deken.

* Bejaarden hebben de neiging om (te) weinig te drinken, bied regelmatig drinken aan

* Let ook op kleine kinderen. Wees heel voorzichting met baby's en peuters.

* Zorg voor schaduw en voldoende drinken voor je huisdieren.

Geniet zo lang het duurt van het mooie zomerweer. Deze hitte duurt maar kort. Al snel komt er weer onweer, de wind draait en de hitte is weer verdwenen.

14 opmerkingen:

 1. Ik ga er echt even van genieten, heerlijk, zulk weer. Hopelijk blijft het wel eens wat langer aan. Mag ook best wat minder extreem, maar gewoon een paar weken of zelfs maanden zomerweer zou echt wel heel lekker zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik zet in de vroege ochtend een uurtje alle deuren en ramen tegen elkaar open. Zodat het huis koel aan de "opwarming"begint

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorkomen is beter dan genezen. Maar als je dan toch te warm bent geworden, dan kan je voeten in een bak met en laagje koud water al enorm helpen bij het afkoelen.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of een nat t-shirt aantrekken. Scheelt een hoop gezweet. Met het zweten verlies je zout. Een koud soepje is een prima gerecht. In iedergeval om je zouthuishouding denken. Karnemelk is ook een prima drank. IJs is erg zoet. Geeft dorst. Liever hele koude karnemelk. Bescherm je hoofd ook tegen felle zon. Houdt je hoofd koel. Evt met nat washandje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf ijsjes maken van fruit en yoghurt/water. Helpt bij kinderen vaak om toch genoeg vocht binnen te krijgen. De hele dag waterijs mogen eten is al snel feest.
  Zelf drink ik snel niet genoeg, dus staan er op verschillende plekken flesjes water in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel voor deze tips. Super. Dat drinken voor jezelf, huisdieren of kinderen vind ik echt belangrijk. En de ramen dichthouden plus gordijnen dicht.

  Succes met de warmte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben eigenlijk blij dat het einde ook meteen in zicht is. Ik ben geen fan van dit soort tropische temperaturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beetje zeewind hier, geeft verkoeling

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb tot nu toe nergens last van en snap eigenlijk al die commotie niet. Of is het in Amsterdam koeler? Of hebben slanke mensen minder last van hitte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het eerder persoonlijk is dan slank of niet. Ik ben niet slank. Ik heb vandaag rond 15.00 een dik uur gefietst in noord Limburg. Ik passeerde twee punten waar de temperatuur wordt aan gegeven. 1 was 40 graden. De andere 37 graden. Ik heb er geen last van maar het is wel warm. Mascha.

   Verwijderen
 10. Ja ik,vind het ook heerlijk weer. Lekker in de tuin gewerkt, gefietst en in de schaduw gelezen met een kopje pepermuntthee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk dat het eindelijk warm is! Vandaag was het op kantoor wel even puffen, maar voor morgen mijn werkagenda leeg gemaakt. Als het morgen inderdaad zulk mooi weer wordt dan zit ik lekker aan het Veerse meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog steeds geen hittegolf hier in Amsterdam. Het motregent hier al vanaf half tien. Gisteren een beetje warm, maar niet zo idioot heet als de media voorspelde.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij hebben laatst roljaloezieen besteld bij deze webshop. En het is echt topkwaliteit! het is belangrijk om goede kwaliteit te hebben als zonwering, omdat het anders erg warm in huis kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen