Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 26 juni 2013

Nou ja!

Sommige prijsverhogingen bij AH zijn nauwelijks bij te houden! Vandaag was een blikje haringfilet in tomatensaus ineens 89 cent per blikje! Ik geloofde mijn ogen niet! Drie weken geleden kostte zo'n zelfde blikje nog 68 cent. In week 24 was er een prijsverhoging van 7 cent en nu kwam er dus nog een keer 13 cent bij op.
Dat is een prijsverhoging van 21 cent, dat is ruim 30% in drie weken tijd!
Hoezo op de kleintjes letten?
Zouden dezelfde haringen volgende week €1,19 kosten? Misschien moet ik nog maar wat blikjes inslaan!

5 opmerkingen:

 1. Dom, dom, dom! Niet nog meer gaan kopen. Ga naar een andere winkel, kleine turkse buurtsuper of zo, en zorg dat de macht van Appie over wat er gegeten gaat worden vermindert. Met een gezonde concurrentie zullen de prijzen meteen ook minder stijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou zeggen straf jezelf niet te veel,,je kan toch minder zuinigaan doen? koop twee verse haringen,,ik vind ze heerlijk,dan maar wat duurder maar het verschil proef je,wel bij een goeie visboer kopen natuurlijk.

  groet Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het bepaald geen straf om haring in tomatensaus te eten.

   Verwijderen
 3. prijsverhogingen worden nooit aangekondigd wel prijsverlagingen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zal wel aan de vangst en het seizoen liggen

  BeantwoordenVerwijderen