Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 20 augustus 2013

Heel goedkoop kattenvoer

De AH heeft kattenvoer van W in de hamsterbonus. Toen ik daarnet bij het schap kwam, stond er bij de meeste pakken droogvoer een veel hogere prijs dan de brokjes met kipsmaak. De brokjes met kipsmaak kostten volgens het kaartje 2 pakken voor €1,92. Waarschijnlijk was het een foutje, maar ik ging er van uit dat ik die prijs kon betalen. Het stond er duidelijk. Bij de kassa werden de beide pakken gescand voor €3,45 per stuk, totaalprijs voor 2 pakken dus €6,90. Daar ging door de hamsterbonus de helft van af. Ook al heel leuk, maar zo stond het niet op het schap. Ik ben met de bon naar de servicebalie gegaan en ik heb gereclameerd. De medewerkster is op zoek gegaan naar het betreffende schap en gaf mij gelijk. Geen probleem, ik heb geld teruggekregen en ik heb dus inderdaad 2 kg kattenvoer voor 1,90 (afgerond) betaald. Jammer dat er nog maar 1 pak resteerde, anders had ik misschien wel 4 pakken gekocht!
Ik weet niet of ik dat gedaan had bij een kleine zelfstandige winkelier, maar bij de nationale grootgrutter heb ik daar geen moeite mee.
Nu maar hopen dat poes het lekker vindt!

4 opmerkingen:

 1. Dat is zeker goedkoop!
  Hier in duitslandis het standaard kattenvoer (droge brokjes) € 0,90/ kg. Het is toevallig afgelopen week in prijs verlaagd met 10 cent. Dit is hetzelfde bij de lidl en de kaufland. Ik heb nog gekeken of ik ergens een grote verpakking goedkoper kon vinden, maar dit lijkt het minimun te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag heb ik in een andere AH winkel nog twee pakken gekocht. Ook voor dezelfde prijs.
   Zo leg ik mooi goedkoop een voorraadje voer aan voor poes.

   Verwijderen
 2. Ooit had een kat van mij voor zijn eigen hamsterbonus gezorgd. Binnen 2 seconden ruit van het hok ingeslagen en alle beesten doodgemaakt. En dat terwijl het een hok was met allerlei schuilmogeIijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. AH winkels kunnen ook franchise ondernemers zijn.

  BeantwoordenVerwijderen