Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 16 augustus 2013

Het wordt nog weer mooi weer!

Het regende hier gisteren bijna de hele middag. Het was zo'n druilerige motregen waar je al heel snel heel erg nat van wordt. Brrr niet leuk als je er uit moet!
Maar om ons allen op te vrolijken komt Nu.nl met het verheugende bericht dat het volgende week weer zomers wordt. Dat is fijn! Tijdens mijn laatste vakantieweek gaat het weer beter weer worden! Op dit moment is het koud. De warmte van een tijdje geleden is helemaal verdwenen, het is hier nu maar 19 graden. Een tijdlang was het steeds 24 graden in huis. Mijn huis houdt de warmte wel even vast, maar niet heel erg lang.
Volgens het bericht hoort deze zomer tot een van de warmste zomers in de afgelopen 100 jaar.

11 opmerkingen:

 1. fijn want wij hebben nog 2 weken vakantie (thuis)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hangt de warmte nog steeds in huis. Ik heb echt genoten van deze zomer, vooral bijna alle avonden buiten kunnen eten voelde als een enorme rijkdom.
  Bedankt voor je leuke en lovende reactie van laatst, dat deed me goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tis hier binnen 22 graden dus echt lekker nog vind ik.
  Maar buiten was het inderdaad fris de laatste dagen.
  Iets warmer is wel fijn buiten, lekker zonder jas op de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een beetje bijgekomen van de afgelopen koude vreselijke lange winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Normaal vind ik de warmte echt heerlijk, maar nu vind ik het slecht uit te houden met de zwangerschap. Dus dat het weer warmer word vind ik voor mezelf geen fijn nieuws... Maar ben wel blij dat jullie nog even extra kunnen genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind het vooral goed nieuws voor mijn planten :)
  Kunnen de tomaten en courgettes mooi even doorgroeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik hoop dat het ong bij de 25 graden blijft vanwege het elk moment moeten bevallen. :-) Desalniettemin heb ik enorm genoten van de zomer, veel naar het strand geweest met mijn dochter in de vakantie en zo helemaal niet gemist dat we niet van huis af zijn geweest. Zweet nu al twee weken peentjes bij het minste dat ik doe. Ons huis is supergeisoleerd, ondanks dat ik deuren ed open zet elke keer is het nu nog 24 graden in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gisteren had ik zelfs mijn Uggs aan, maar vandaag heb ik lekker buiten koffie gedronken! Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He. leuk een nieuwe layout. Fijn dat het nog even lekker is. Ik heb ondanks de warmte nog te weinig zon gehad. Ik wil nog niet aan de herfst denken, en de tomaten zijn ook nog allemaal groen. Ik hoop dat je nog een weekje kunt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen