De mosselen zijn deze week bij AH in de aanbieding. Ze zijn nu te koop voor de helft van de normale prijs. Ondanks dat ik er 45 jaar geleden goed ziek van was heb ik de sprong voor het eerst na die lange periode gewaagd en ik heb mosselen gegeten! Ik heb 2 kg gekocht en klaargemaakt. Ongeveer de helft is geconsumeerd. Ik vond ze best lekker! De rest gaat in de koelkast en eet ik morgen op. Hopelijk word ik er niet weer heel ziek van! Ik had wel keurig alle open schelpen die niet wilden sluiten na een tikje weggegooid, dus ik denk dat het zo'n vaart niet loopt.
Overigens denk ik niet dat ik ze ooit voor de normale prijs zou kopen, dan vind ik ze wel heel duur.
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
donderdag 15 augustus 2013
Mosseltjes gegeten!
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Je moet ook na het koken de gesloten schelpen weggooien..
BeantwoordenVerwijderenPetra
Ja, ze moeten opengaan als je ze kookt, anders is er iets mis.
BeantwoordenVerwijderenIk eet ze altijd bij mijn moeder omdat niemand in mijn gezin ze lekker vind.
BeantwoordenVerwijderenZij kook altijd een hele ui mee om te zien of er mosselen niet goed zijn.
Geen idee hoe je dat dan ziet..
Ideetje voor morgen: mosselen uit schelpen halen en dan met wat champignons, uitje, creme fraiche, kerriepoeder en wat geraspte kaas opbakken.
BeantwoordenVerwijderenMosselen zijn niet mijn ding, ik ben soms een beetje een miepert. Zo eet ik bijvoorbeeld ook geen garnalen of rood vlees.
BeantwoordenVerwijderenIk heb ook geen stimulans om het te leren eten, meestal zijn die dingen extra duur :)
De volgende dag zijn ze ook lekker zo. Omwentelen in bloem wat zout, peper en knoflook. Daarna even bakken in olijfolie totdat ze goudbruin. Eten met een groene salade, stokbrood en/of frites erbij.
BeantwoordenVerwijderenIK wilde ze vandaag kopen bij AH, en wat bleek: uitverkocht! Kon wel een tegoedbon ophalen. De winkelchef zei, dat ze maar 18 dozen hadden binnengekregen! Ben daarna naar de Lidl gegaan, en daar hadden ze nog 2 dozen a Euro 3,89!!Dus nog goedkoper als bij Appie. Nu maar hopen dat ze net zo lekker zijn. Groet, Tineke
BeantwoordenVerwijderenGebakken in knoflook zijn ze zooooo heerlijk!
BeantwoordenVerwijderengroetjes,
Lilian