Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 15 augustus 2013

Mosseltjes gegeten!

De mosselen zijn deze week bij AH in de aanbieding. Ze zijn nu te koop voor de helft van de normale prijs. Ondanks dat ik er 45 jaar geleden goed ziek van was heb ik de sprong voor het eerst na die lange periode gewaagd en ik heb mosselen gegeten! Ik heb 2 kg gekocht en klaargemaakt. Ongeveer de helft is geconsumeerd. Ik vond ze best lekker! De rest gaat in de koelkast en eet ik morgen op. Hopelijk word ik er niet weer heel ziek van! Ik had wel keurig alle open schelpen die niet wilden sluiten na een tikje weggegooid, dus ik denk dat het zo'n vaart niet loopt.
Overigens denk ik niet dat ik ze ooit voor de normale prijs zou kopen, dan vind ik ze wel heel duur.

8 opmerkingen:

 1. Je moet ook na het koken de gesloten schelpen weggooien..

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ze moeten opengaan als je ze kookt, anders is er iets mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik eet ze altijd bij mijn moeder omdat niemand in mijn gezin ze lekker vind.
  Zij kook altijd een hele ui mee om te zien of er mosselen niet goed zijn.
  Geen idee hoe je dat dan ziet..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ideetje voor morgen: mosselen uit schelpen halen en dan met wat champignons, uitje, creme fraiche, kerriepoeder en wat geraspte kaas opbakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mosselen zijn niet mijn ding, ik ben soms een beetje een miepert. Zo eet ik bijvoorbeeld ook geen garnalen of rood vlees.
  Ik heb ook geen stimulans om het te leren eten, meestal zijn die dingen extra duur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De volgende dag zijn ze ook lekker zo. Omwentelen in bloem wat zout, peper en knoflook. Daarna even bakken in olijfolie totdat ze goudbruin. Eten met een groene salade, stokbrood en/of frites erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. IK wilde ze vandaag kopen bij AH, en wat bleek: uitverkocht! Kon wel een tegoedbon ophalen. De winkelchef zei, dat ze maar 18 dozen hadden binnengekregen! Ben daarna naar de Lidl gegaan, en daar hadden ze nog 2 dozen a Euro 3,89!!Dus nog goedkoper als bij Appie. Nu maar hopen dat ze net zo lekker zijn. Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gebakken in knoflook zijn ze zooooo heerlijk!

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen