Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 3 augustus 2013

Hogere rente!

Ik was gisteren heel verbaasd toen ik ineens een mailtje kreeg van Centraal beheer Achmea. Want wat blijkt? De rente wordt hoger. Was het jarenlang zo dat de rente steeds weer lager werd, nu komt er ineens wat bij! Asjemenou!
De rente gaat van 1,7% naar 1,95%
Ik denk dat er meer banken gaan volgen!
Op deze site wordt precies bijgehouden bij welke bank je de hoogste rente krijgt, ook voor spaardeposito's en dergelijke.

6 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat het voor de asn bank dan binnenkort ook geldt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, wij kregen het mailtje ook. Waarom dit nu zo is? Ik heb begrepen dat de ECB de komende jaren de rente nog laag gaat houden op max. 0,5%. Misschien is er iets met de lange termijn rente? Ik ben benieuwd wat er nu met de hypotheekrente gaat gebeuren. Die is al te hoog maar wij hebben gemerkt dat de variabele rentes steeds omlaag gingen met de spaarrentes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Let wel op: een paar maanden geleden betaalden ze nog 2%, toen ging het snel naar beneden naar 1.7% en nu is het dus weer 1.95% . Ik ben ook blij met de verhoging, maar het is dus niet zo supermooi als dat het lijkt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Duidelijk geval van een sigaar uit eigen doos dus ;)

   Verwijderen
  2. Toen ik klant werd (1 à 2 jaar geleden) was de rente 2,7%......

   Verwijderen