maandag 19 augustus 2013

Nieuwe kleding gekocht

Meestal koop ik mijn kleding tweedehands. Door mijn grote maat is er in de kringloop weinig keuze, dus struin ik internet af om leuke kleren. Hoe ik ook mijn best deed op Marktplaats, ik vond de laatste tijd niets dat ik echt wilde kopen, niet mooi, aanbod oogde naar mijn smaak niet betrouwbaar genoeg. Dan toch maar eens op internet wat nieuwe kleding gekocht.
Het bedrijf waar ik wel vaker wat koop deed aan uitverkoop. Tegenwoordig heet dat met een mooi Nederlands woord Sale of Supersale. Ik zal wel een oude doos zijn, maar ik moet nog steeds aan wennen aan de Engelse term. We wonen toch niet in Engeland? Waarom in vredesnaam een Engelse term?
Wat kocht ik?
Een mooie bloes, een fleece-jack voor als het weer wat kouder wordt, een lange broek, een broekriem en  een legging als extra laagje onder de broek voor als het vriest. En als toegift nog een ketting.
Oorspronkelijk totaal voor mijn aankopen was: €215,70. Ik betaalde €99,70, de uitverkoopkorting was €116,- .
Het fleece-jack vervangt een fleece-vest dat ik járen geleden gekocht heb. Volgens mijn heb ik dit oude vest 15 jaar lang gebruikt.

17 opmerkingen:

  1. Waaw, dat was in elk geval een koopje.... Ik draag mijn kleding jaren tot ze aan vervanging toe zijn en koop enkel in de soldenperiode. Ik wacht altijd tot het einde van de solden en dan geven ze vaak kortingen tot - 70%. Het verwondert me elke keer als ik zie hoe laag jouw elektriciteitsverbruik is. Ik noteer al jaren elke week de energiestanden en wij verbruiken en pak meer elektriciteit of jij. Ons verbruik ligt op gemiddeld 55 kwh per week. Ik leef nochtans energiebewust : overal ledlampen (behalve in garage waar licht zelden brandt), koken en verwarmen op gas. Onlangs lieten we een warmtepompboiler plaatsen die werkt op nachttarief, energiezuinige toestellen. We hebben wel 2 grote diepvriezers staan (en één combi koelkast/diepvries)en ik bak wekelijks brood. We letten erop om lichten te doven in ongebruikte ruimtes. Heb jij er een idee van wat de reden zou kunnen zijn van mijn hogere verbruik ? liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het broodbakken waarschijnlijk.

      Verwijderen
    2. Ik bak drie broden per week met de BBM. Dus één brood per keer. Ik heb een meter tussen het contact en de BBM gezet. Wat blijkt? 758 watt per brood. Dit is NIET de veroorzaker. Een diepvries vraagt veel, heb ik ontdekt. Als de diepvrieskist leger wordt dan stapel ik lege dozen op de bodem. Maar wij gebruiken ook zoveel electra per week. De ventilator van onze luchtverwarming neemt ook behoorlijk wat. En voor twee mensen was ik veel !!! Iedere dag douche = 14 handdoeken per week. Iedere dag schoon ondergoed en sokken. Iedere dag schone theedoek -soms twee-, keukenhanddoek, vaatdoek, handdoekje in toilet. En alles minimaal op 60 graden. Ik houd niet van schimmels. Maar ieder zijn feestje.

      Verwijderen
    3. Ehm, ben je schoon na het douchen? Waarom dan elke dag een andere handdoek? Van enkel wat water wordt je handdoek niet vies. Ik droog mijn handdoek, en gebruik die dan meerdere malen.
      Schimmels in een thee of handdoek voorkom je oa door ze goed te drogen. En dan is een was op 60 graden ook niet elke keer nodig. Dát scheelt energie.
      Ieder zijn feestje, daar heb je gelijk in.En in dit geval is het denk ik feestje of energierekening.

      Verwijderen
    4. Bekijk de gedroogde handdoek waar je een schoon lichaam mee hebt afgedroogd maar eens onder een microscoop. Allemaal huidschilfers en veel daarvan bevatten nog schimmels ed.

      Verwijderen
  2. Dat is een leuke korting. Fijn dat je weer je slag hebt kunnen slaan!

    @ Liesbet; heb je het verbruik van je diepvriezers al gemeten? Oudere apparaten kunnen veel verbruiken. Verder zou het ook kunnen liggen aan een desktop computer, die verbruiken behoorlijk veel. Zeker als je ze combineert met een ouderwets scherm.
    Ik kan je aanraden om eens alles na te meten met een kwh-meter. Deze zijn vanaf ongeveer € 15,- te koop, maar daarna weet je precies wat de boosdoener is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. weg naar voorziening, bedankt voor je reactie. Het verbruik van de diepvriezers heb ik nog niet gemeten maar het zijn beide toestellen met een A+ label : één diepvrieskast en één diepvriesbak. Het ene toestel is nu 5 jaar, het andere 6 dus niet zo heel goud.Beide toestellen zitten zo goed als 'vol' dus weinig verlies aan koude bij het openen. Desktop pc wordt hier niet meer gebruikt dus enkel laptop. Ik heb eigenlijk een beetje het vermoeden dat de tv (plasma ? in elk geval een tamelijk groot plat scherm) nogal veel verbruikt want als hij aanstaat, voel je de warmte. De gehuurde decoder van telenet geeft ook nogal veel warmte af maar ja, zonder decoder geen digitale tv.... Ik heb al ene enrgiemetertje aangeschaft maar weet, eerlijk gezegd, niet goed hoe ik dat ding moet aflezen en interpreteren.liesbet

      Verwijderen
    2. Zelf verbruik ik ongeveer wat Zuinigaan verbruikt.
      Een decoder verbruikt als die uit staat maar wel stand by, bijna net zoveel als wanneer die aan staat. Haal de stekker eruit als je die uitzet, het opstarten duurt enkele minuten maar je bespaart wel enorm.
      Plasma tv, poeh, ja dat zal energie vreten. Zeker als het een grote is. En dat is in tegenwoordig, hoe groter hoe beter lijkt het wel.
      Misschien toch/nog minder tv kijken?

      Groet,Greet

      Verwijderen
  3. met korting kleding kopen daar ben ik ook verzot op.
    Ik hoef niet met de 'actuele' mode mee te lopen. Vaak koop ik een jurk/rok/broek in de laatste uitverkoop ronde. Het jaar erop heb ik dan meteen wat leuks aan als het mooi weer is.
    Je hebt een goede slag geslagen met je kleding!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hou dr ook van hoor om veel voor weinig te kunnen scoren!! Laatst kreeg mijn zoontje van mijn moeder 4 nieuwe t-shirts, kosten totaal 3.96 euro!! Dus nog geen euro per stuk! En zoon was er erg blij mee! Ik loop ook niet met de mode mee, als ik het leuk vind, koop ik het en anders laat ik het mooi hangen. Gewoon zorgen dat de basis goed is en af en toe iets wat in de mode is erbij aanschaffen zodat het goed gecombineerd kan worden.

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik koop net als jij in de opruiming als ik iets nodig heb. Dit jaar heb ik alleen een nieuwe broek en een nieuwe riem (met 15% korting) gekocht. Vorig jaar maar 2 T-shirts in de opruiming.
    Ik loop net als jij (en andere lezers van je blog) niet met de laatste mode mee. Zolang het netjes is nog vind ik het prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoonlief kocht hoge wandelschoenen/lichte bergschoenen bij de Anwb voor 33 euro. Oorspronkelijk 139 euro,30 euro ledenkorting en daarna 70 procent korting. Ook de moeite zo al die korting.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk hé zo kopen met korting , wij doen precies het zelfde hoor op internet Gewoon goed zoeken en je beurt afwachten.Of zoals ik onlangs deed een lap van de markt en daar een paar zomer werkbroeken voor m'n zoon van gemaakt . Je kan je geld immers maar één keer uitgeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Helemaal eens met je opmerkingen over het gebruik van Engelse woorden. Als ik SALE op een winkelraam zie staan, denk ik "vies". Dat is namelijk de Franse vertaling van dat woord!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Elk voor en najaar bekijk ik de kledingkasten weer eens aan de binnenkant en beslis ik wat ik erbij mag kopen. Die dingen koop ik dan als het afgeprijsd is.
    Ik zag dat je een legging kocht voor de koudere dagen. Ikzelf heb gemerkt dat goede wollen onderkleding, voor mij veel verschil maakt.
    Zeker van een merk als Icebreaker of Woolpower. Deze merken hebben niet kriebelende en niet te dikke wollen onderkleding.
    Dat is normaal erg duur, dus hiervoor zoek ik de internetaanbiedingen regelmatig af. Zomers een goedkoop restant kopen is swinters plezier en scheelt een hoop geld.
    Voor op de fiets(mijn fietsroute duurt een uur, dus ik fiets twee uur per werkdag) heb ik in een aanbieding een iets te grote skibroek gekocht die ik over mijn kleding aan kan doen. Bevalt me prima en op het werk kan ik die gewoon uitdoen én ik hoef nooit af te stappen om een regenbroek aan te doen.

    Groet, Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk he zo kopen in de uitverkoop. Mijn levensmotto is ook eten wat de aanbieding schaft en gekleed gaan naar de laatste ronde van de uitverkoop. De korting die je op de bon ziet, is voor mij altijd weer een genot.
    Groetjes Nettiw

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ikzelf koop het ook in een tweedehandse winkel of ik moet het ergens vinden waar ik wel goed slagen kan, maar dat is niet overal zo.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.