Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 15 september 2013

Een beetje een dipje

Al weer weken, sinds 21 juli om precies te zijn, heb ik pijnklachten aan mijn linkerheup. Ik krijg daarvoor fysiotherapie, gericht op beter bewegen en het sterker maken van spieren. De spieren in mijn bekken hebben te weinig kracht en daar komt deze ellende vandaan.
Pas vanaf 21 juli? Nou ja, ook daarvoor had ik zo nu en dan pijn, maar dat was maar eventjes. Het stelde niet veel voor en ik kon het negeren. Misschien had ik dat niet moeten doen, misschien was herstel dan sneller gegaan.
Ik moet zeggen, ik merk nu enige verbetering, maar het is maar een klein beetje, eigenlijk gaat het me veel te langzaam. Het kost energie om met pijn te bewegen. En door te gaan met oefenen en nog meer oefenen. Ik word er een beetje depri van.
Zucht, waarom is er niet een eenvoudig pilletje dat alles in één klap beter maakt? Dat leek me heerlijk!
Fluitend de trap op lopen, zonder pijn op de fiets stappen, zonder moeite mijn sokken aantrekken.
Wat misschien nog wel het meest deprimeert is de gedachte dat het misschien wel de rest van mijn leven als senior zo blijft. Ouderdom komt met gebreken en iedere dag word ik een dagje ouder. Er is tot mijn 100e nog een lange weg te gaan.
100 jaar? Ja, dat heb ik met mijn oudste dochter afgesproken, dus ik doe mijn best om 100 te worden. Er is toch zeker kans dat ik 100 word, mensen worden tegenwoordig zo oud!

12 opmerkingen:

 1. ik heb mijn kinderen ook beloofd dat ik een 'oud mens' dus 100 ga worden. Ik zal zien hoever ik kom.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je geduld. Als je klachtend langzaam gekomen zijn,kunnen ze ook wel in datzelfde tempo verminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte en beterschap!
  Kun je wellicht andere oefeningen krijgen die bij jou beter/sneller werken. Gewoon om uit te proberen.
  En melkproducten laten staan? Die veroorzaken bij mij spier- en gewrichtsklachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt vervelend! Veel beterschap. Het komt vast wel weer goed, het hoeft helemaal niet te blijven. Geloof erin..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanx Moneypenny! Ik ga eerst maar eens even uitgebreid douchen, de kattenbak en mijn bed verschonen en een was draaien. Als alles weer fris en fruitig ruikt, werkt dat bij mij ook heel opbeurend!

   Verwijderen
 5. Mij zus, nu 67, had dezelfde klachten en haar huisarts heeft haar niet doorverwezen naar een fysiotherapeut maar naar een dieetist ( zij had ook nogal wat overgewicht)
  Ze mag geen melkprodukten meer gebruiken, is inmiddels 15 kilogram afgevallen en praktisch van haar pijn af !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ook ? schuilt hier de oplossing ?

   Verwijderen
 6. Wat vervelend! Ik kan me voorstellen dat het idee van ouder worden met deze pijn je beangstigd. Mijn ervaring is dat je heel veel kan overwinnen, maar je moet erin geloven en er voor gaan. Soms zijn wij zelf onze grootste beperking.
  Heb vertrouwen in je lichaam en jezelf. Je bent sterk en veerkrachtig, het komt vast weer goed. En na een dipje komt een bergtop ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een pilletje heb ik niet. Ik ga naar Osteopathie Eimers in Haren. En dan weet ik; over iets meer dan een dag ben ik pijnvrij. Maar ja het kost een paar euro's. ( En daarin kan ik zelfs niet pootje baden)!!!Het is de keus die iemand maakt. Ik maak de keus; geen pijn !! En soms ga ik iedere zes weken. Er zit bij mij ook slijtage bij en de fysio kan dit alleen niet allemaal oplossen. En bij het UMCG zit een geweldige accupunctuur. Keuzes.!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb fysiotherapeuten inmiddels afgezworen. Bij mijn heupklachten hielp een manueel therapeut en podozooltjes(maar die heb jij al?). Echt, ga eens kijken naar andere vormen van hulp, want al zo lang met zulke pijn rondlopen is niet normaal. Ik heb een half jaar lang met pijn rondgelopen en die fysio maar doorgaan met z'n gemasseer en andere slappe hap. Ik heb flink op mijn kop gekregen van de manueel therapeut, ik had veel eerder moeten komen. Ik was binnen twee weken pijnvrij en kon weer hardlopen, terwijl ik het half jaar ervoor nog geen honderd meter pijnvrij kon lopen.

  Over de bezuinigingen: voor iedereen geldt ook dat de algemene heffingskorting vervalt. €2.000 eerder niet belast wordt nu wel belast.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit soort klachten gaat vaak op en af. Een klachtendagboek helpt vaak om inzicht te krijgen wat er invloed op heeft. In juli las ik ook veel blogjes over de verhuizing van dochter. Met een koelkast de trap op etc. Lijkt mij ook niet zo goed voor heuo en rug. Zo kan een soort dagboekje met activiteiten, voeding en klachten soms wat inzicht geven. Sterkte ermee!

  Hier zitten we nog steeds met een niet werkende knie van manlief.dwz hij zit en ik zit ermee, maar zit weinig. Morgen een MRI. Hopelijk een diagnose en behandelplan daarna.
  Richting 100 gaan....... Het is wat en ik ben nog maar op tweederde
  Groet en sterkte
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Au! Wat balen dat je er zoveel last van hebt! Maar 100 jaar is een mooi streven :-)

  BeantwoordenVerwijderen