Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 22 september 2013

Extra hypotheekaflossen?

Sinds kort is de erfenis van mijn moeder uitgekeerd. Ik ben ineens een stuk rijker. Met dat geld kun je van alles doen, onder anderen nog meer hypotheek aflossen. Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar het leek me goed om me al vast eens te oriënteren. Ik schreef een mailtje naar de hypotheekverstrekker.

Geachte medewerker van de Direktbank,
Ik overweeg om dit jaar nog een extra aflossing te doen op het Levendeel van mijn hypotheek. 
Ik heb dit jaar al maximaal boetevrij afgelost.

Bedrag van mogelijke aflossing: €16.000,-
Mijn gegevens zijn: lening nummer: blablabla
Rentepercentage 4,55%

Graag hoor ik van u wat de meerkosten zijn van deze extra aflossing.
Met vriendelijke groet,

Zuinigaan

Ik leg me nog helemaal niet vast, maar wil gewoon duidelijkheid hebben over de boete die ik zou moeten betalen.

Motivatie:
1. Ik wil af van het Levendeel van mijn hypotheek. Dan kan ik de levensverzekering afkopen.
2. Ik heb nu per 1 januari te veel vermogen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. In 2012 ontving ik bijna 400 euro zorgtoeslag. Toch jammer als die toeslag weg zou vallen. Overigens heb ik niet €16.000 te veel vermogen. Dit bedrag heeft vooral te maken met motivatie reden 1.
3. Consuminderen heeft ook al eens deze vraag gesteld aan de Direktbank en daar heb ik op haar weblog nooit een antwoord op gevonden. Ik ben heel benieuwd of ik wel antwoord krijg.

Het is gelukt om antwoord te krijgen! Het ging best snel! Dit is het antwoord, met enige slagen om de arm ten aanzien van de rente op dat moment: ik zou €409,53 boete moeten betalen. Nou dan weet ik dat ook weer. Ik vind de boete echt te hoog. Dan doe ik liever iets anders met het geld.
Toch heel leuk dat ik zo veel opties heb! Ik ben een rijk mens!

Ik wil ook graag de badkamer laten renoveren. Iemand een idee hoe je dat aanpakt? En hoeveel zoiets moet kosten? Mijn badkamer is ongeveer 9 m2.

Waarom ik de badkamer wil laten renoveren?
- de douche lekt soms, meestal niet en soms wel
- het waterreservoir van de wc is kapot. Ik gooi altijd een paar emmertjes water in de wc om mijn plas weg te spoelen
- ik gebruik het bad helemaal niet, moet ik opnieuw een bad nemen, alleen voor de verkoopbaarheid van het huis?
- de badkamer is niet mooi betegeld en is niet goed afgewerkt. De tegels zijn over de oude tegels heen geplakt
- het douchewater kan niet heet, alleen lauwwarm. Ik vind dat geen probleem, ik vind het water al heel snel veel te heet, maar dochters vinden het niet leuk en die douchen ook wel eens bij mij.
Nou weet ik eerlijk gezegd niet of een nieuwe badkamer dit laatste probleem oplost, geen idee. Misschien helpt een nieuwe ketel ook wel en daar had ik ook nog plannen voor.

45 opmerkingen:

 1. Een nieuwe ketel, dat noemde je al eens eerder, lijkt me sowieso een goede investering. Eentje waardoor je nog zuiniger met je energie bent, en waardoor je jaarlijks voordeel hebt. Vraag bij de installatie meteen of je verwarmingen waterzijdig ingeregeld kan worden. Dit is even een werkje maar scheelt óók weer energie.
  Een goede cv-ketel lijkt me het eerste om aan te pakken.
  Geeft je meteen wat armslag om offertes voor de badkamer met elkaar te vergelijken. Overigens zou ik een bad nemen voor de verkoopbaarheid van het huis, wel in de badkamerplanning de mogelijkheid scheppen dat er alsnog een bad in kan.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het dit jaar dan zeker niet meer investeren in de hypotheek. Daarnaast zou ik beginnen met de Ketel als ik jou was. Net als anoniem hierboven zegt kan een nieuwe HR ketel (als je nu een VR of ouder hebt) enorm veel schelen. In ons geval zelfs een besparing van 44%. Op jouw hoeveelheid verbruik is dat natuurlijk jaarlijks niet veel geld, maar je koopt ook meteen een stukje comfort, en dat is niet uit te drukken in geld.

  Daarnaas kan je natuurlijk ook wat offertes op vragen en kijken wat de kosten zijn van een nieuwe badkamer. Maar ik zou toch al snel denken aan 8000 - 10000 euro als je alles goed gedaan wilt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien heb je t gelezen, SNS laat boeterente vallen. Dijsselbloem roept andere banken op dit ook te doen. Misschien dit even afwachten en de media id gaten houden.
  Misschien de ketel een keer laten afstellen.
  Groet,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou in jouw geval zeker voor een nieuwe ketel gaan en eigenlijk ook meteen voor een nieuwe badkamer. Daar heb je nog jaren plezier van. Voor onze badkamer huurden wij een ZZP-er in. Wij kochten alle tegels en het sanitair zelf en hij installeerde de boel op uurtje factuurtje basis. Daardoor waren we veel goedkoper uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cv en badkamer.

  Mijn hypotheek is 4,15% en het bedrag hoger dan bij jou. Het kostte in totaal 450 euro.

  Zei de PvdA niet dat er binnenkort een mogelijkheid is om die levensverzekeringen te gebruiken voor direct aflossen? De regering wil nu ook een lagere hypotheeklast, of geldt dat niet alleen voor onder water staande hypotheken.

  Bij mij was de brief er ook per kerende post, pijlsnel, voor de slome Direktbank. Ze zeiden 14 dagen, maar het was er niet.

  De gedachte van een royement in het kadaster van de hypotheek, leek ,e geweldig. Nog steeds eigenlijk. Mijn broer zou dan ook meer rente krijgen dan op zijn spaarrekening.

  Toch lekte er al weer iets van door in de familie. Er werd gevraagd hoe lang ik de hypotheek had. Ik humde en bromde toen maar wat.

  Ik ben die hypotheek meer dan zat, maar ook blij met de zonnepanelen, de mooie inrichting, minder blij met auto, alis die handig voor het vervoeren van grote dingen, taxi voor de zwemclub, en slecht weer en familiebezoek.
  Keertje Valkenburg, toch al weer 3.500 km sinds begin januari.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NOOIT je hypotheek in het kadaster laten uitschrijven. Als je onverhoopt door ziekte of nog erger wat geld nodig bent dan kun je dat regelen met je bank en hoef je niet weer notariskosten betalen. En een royement kost poen!

   Verwijderen
  2. Bij de goedkoopste notaris kost dat 100 euro

   Verwijderen
 6. Weet je zeker dat je teveel vermogen hebt per 1 januari? De vermogensvrijstelling is namelijk €21.139 per persoon. Daarboven komt nog een vrijstelling van € 80.000 per huishouden. Totaal is dit dus ruim een ton. Dus misschien valt het wat de zorgtoeslag betreft nog wel mee. Zie ook de link.

  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/zorgtoeslag/kan_ik_zorgtoeslag_krijgen/hoogte_van_mijn_vermogen/hoeveel_vermogen_mag_ik_hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Corien: Ik had alleen gekeken naar het bedrag per persoon en daar zit ik wat boven. Maar nu ik verder lees zie ik inderdaad staan dat er ook nog een vrijstelling van €80.000 per huishouden is. Zo rijk ben ik bij lange na niet.

   Verwijderen
  2. ..telt ander vermogen (eigen huis) ook mee?

   Verwijderen
  3. Een geluk bij een ongeluk dan ;-)

   Een tweede woning telt wel mee voor je vermogen. Je woonhuis niet. Ook niet als deze geheel is afgelost.

   Verwijderen
 7. Ik heb het idee dat je het een beetje emotioneel bekijkt. 400 euro boete betalen? Dat nooit! Maar stel nou dat je door nu 400 euro te betalen per jaar 300 euro goedkoper uit bent, dan heb je het na 2 jaar er al uit.

  Dus ik zou nog eens een analyse doen: Hoeveel zou het afkopen van je levensverzekering je schelen per jaar? En hoeveel meer zorgtoeslag verwacht je te krijgen als je wel aflost? Als je volgend jaar al zeg 200 euro terugkrijgt van die 400 euro boete, en in de jaren daarna kan dat alleen maar beter worden, dan zou ik het misschien toch doen.

  Of misschien is het wel handiger om eerst door te sparen totdat je de hele hypotheek inderdaad in 1 keer kunt aflossen, dan ben je echt van die levensverzekering af.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onze badkamer is ook ongeveer zo groot en kostte zo'n 12000 euro. De luxe zit naast de keuze voor onderhoudsgemakkelijke materialen in de vloerverwarming (scheelt in zo'n kleine ruimte!), het aanbrengen van afzuiging (minder waterdamp), een douchewand en een kastje. Eenvoudig maar duurzaam. We hebben er lang voor gespaard en genieten er enorm van. We hebben zo'n beetje alles laten doen behalve de afvoer van de sloopmaterialen en tjonge, wat komt er een rotzooi uit zo'n kleine ruimte! Plus twee weken niet kunnen douchen uiteraard, maar aan het aanrecht kom je ook een heel eind.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Verbouwing badkamer : arbeidsloon vanaf €5000,- (dat is wel incl.tegellijm en kleine dingetjes).Daar komt dan nog de kosten van sanitair, tegels, kranen e.d. bij.
  Mocht je het laten doen let dan op dat op de offerte staat dat het puin wordt afgevoerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan die levensverzekering niet helemaal exit? (eventueel het levendeel dan laten omzetten in lineair of aflossingsvrij)
  Als jou iets overkomt is je huis op dit moment meer waard dan de nog uitstaande hypotheekschuld, dus de kinderen komen dan niet voor een probleem te staan.
  Wij hebben dit zelf ook gedaan. Spaarpot afgekocht en daarmee afgelost. Het restant om laten zetten naar lineair. De rente/aflossing die we nu nog moeten betalen per maand kunnen we ten alle tijden ieder zelfstandig opbrengen (ook als we van een uitkering zouden moeten leven). Dus de levensverzekering op ons beider leven kon weg. Besparing 209,- per maand. En dat kunnen we weer mooi gebruiken om extra af te lossen!
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aanvulling: wel boete a 6500,- betaald, maar dat halen we er gemakkelijk uit.
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou inderdaad ook eerst een cv ketel kopen. De vraag of je een bad of douche moet nemen? Als er geen plek is voor beide zou ik gezien je leeftijd en je heupproblemen kiezen voor een royale inloopdouche. Je kunt saar tzt dan ook nog een douchestoel in kwijt. Ik heb beide masr gebruik het bad eigenlijk zelden meer. Teveel water en te lastig om in en uit te klauteren. En zoek uiterst zorgvuldig naar aannemers voor een dergelijke klus. Er wordt wat afgebeunhaasd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het bad in onze badkamer wordt hooguit 1 keer per maand gebruikt. nl. alleen als neefje en nichtje 'n nachtje komen logeren. Bij vrienden en familie gaat ook zo. Buren hebben het bad in hun pasggekocht huis er meteen uit laten slopen. Een royale inloopdouche is veel praktischer!

   Verwijderen
  2. Ik heb pvc op de hele bovenverdieping, dezelfde inclusief in de douche. Lekker warm aan de voeten, makkelijker.
   Het is de zwaarste pvc van flexxfloors van de Gamma. Heerlijk. Op de slaapetage loop je minder. Is er een stukje straks versleten, heb ik daarvoor nog een paar pakken bewaard.

   In de douche met tegellijm direct op de betonnen vloer. Ligt prima. In de rest van de kamers, op het oude Novilon, lichtere kwaliteit zeil. Perfect en warme kleur riet-eiken. Ook makkelijk schoon te maken.

   Verwijderen
  3. Wij hebben gezien de geringen afmetingen van onze badkamer ook bewust gekozen voor een ruime douche ipv een bad. Nu oogt het ruim ipv krap, en inderdaad er kan met gemak een douchestoel in als we slecht ter been zouden worden.

   Verwijderen
 13. Wij hebben de badkamer ook laten doen door ZZP-er. Mooi geworden voor iets minder dan 14.000. Erg veel geld, maar daar zat dan ook nieuwe geiser bij, afzuiging en vloerverwarming. Een bad verkoopt helemaal niet zo goed, naar mijn idee, dus niet doen, denk ik. Heerlijk, om deze luxe te hebben en denk er nog lekker een poosje over na!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. een nieuwe cv-ketel is nooit verkeerd, zeker niet als je huidige ketel al wat ouder is.
  Ik denk niet dat een bad echt bijdraagt aan de verkoopbaarheid van een huis(zelf ben ik geen badliefhebber) een inloopdouche is ook erg mooi.
  Iets wat je zelf mooi vind en voor je zelf praktisch is, beleef je denk ik veel meer plezier aan.
  ik ga er vanuit dat je voorlopig je huis nog niet gaat verkopen, dus heb je de kans dat over 15 - 20 jaar men de badkamer die je nu kiest al te oud vindt

  groet
  Hennie M

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Boete is ook fiscaal aftrekbaar dus zal per saldo minder zijn. Verder lees ik dat iemand hier heeft gekozen voor vloerverwarming, hebben we in het vorige huis ook gehad, beviel me helemaal niet. Hadden we nooit aan dus is er in dit huis ook niet ingekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ik. Heb 'm ook nooit aan, hihi. Maar dat was dan wel weer een investerinkje voor eventuele verkoop ooit. De boel ligt dan toch overhoop en de radiator verdween zodat er meer speelruimte was voor andere opstelling.

   Verwijderen
 16. Wat mooi dat je die keuzes hebt.
  Raar dat de douche alleen maar lauw-warm word. Geen idee waar dat aan ligt, ik ben niet zo technisch. Het lijkt me erg vervelend. Al het is natuurlijk ook weer een bezuiniging; je blijft er niet zo lang onder staan!
  Als ik de keus had zou ik kiezen voor de badkamer of een nieuwe ketel. Als mijn douche maar lauwwarm werd en het lag aan die ketel dan pakte ik dat als eerste aan en kwam er echt een nieuwe Ik vind warm douchen wel een stukje comfort dat ik niet wil missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Voor de douche: combineer je toevallig een thermosthaat kraan met een waterbesparende douchekop? Dit is een veel gehoord probleem bij deze combinatie. Er is dan te weinig waterdoorloop om de thermostaatkraan zijn werk te laten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De douchekop goed ontkalken wil ook wel helpen: kop erafschroeven en in een hoge kom met azijn zetten.

   Bij ons zat er veel kalk achter de filtertjes in de muur: hele kraan eraf en we konden het kalk met de pink uit de buizen in de muur scheppen.

   Siebrie

   Verwijderen
 18. Ik denk dat in de toekomst extra aflossen helemaal boetevrij wordt gemaakt, ze moeten wel en de politiek stuurt daar nu al op aan..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik zou ook eerst opteren voor een nieuwe verwarmingsketel bij voorkeur een hoogrendementsketel : minder verbruik aan gas, goedkoper verwarmen en minder CO2 uitstoot. Wij zijn ook bezig met de badkamerrenovatie. We hadden een lek in de chauffagebuizen onder de badkamervloer en hebben besloten om meteen de ganse badkamer aan te pakken. Aangezien we al iets ouder zijn, hebben we beslist om het ligbad te vervangen door een inloopdouche. Ik hoor van meerdere oudere mensen dat ze niet meer in of uit hun ligbad raken en het dan ook niet meer gebruiken. Wij verjongen er ook niet op dus vandaar de beslissing om een inloopdouche te zetten. De gewone wc wordt vervangen door een hang wc : makkelijker om op mijn oude dag, onder te kuisen en nog extra voordeel is dat de wc hoger kan gehangen worden. We voorzien nu ook al de mogelijkheid om later handgrepen te voorzien om ons aan op te trekken eens we niet makkelijk meer op en af het toilet kunnen. Verlichting zal met een aantal ledspots gebeuren want nu was onze badkamer nogal 'dondker' zelfs als het licht brandde. Deftig afzuigsysteem voorzien want het oude ventilatortje had moeite om het vocht uit de badkamer te verwijderen. Nieuwe grotere radiator waardoor badkamer wél opgearmd zal raken (in tegenstelling met de radiator die er hing) De oude badkamer is uitgebroken, chauffagebuizen, watertoevoeren en afvoeren zijn vernieuwd maar de douchebak, die besteld is en op maat moet gemaakt worden, is nog steeds niet klaar. We zitten dus 'vast' met de werkzaamheden tot de doucheplaat geleverd wordt. De nieuwe radiator is ook nog niet toegekomen ondanks die al een paar weken geleden besteld werd. Ik hoop dat we vlug kunnen verder renoveren zodat we, als het kouder wordt en verwarming nodig is, tenminste onze verwarming kunnen aanzetten : onze chauffageleidingen zijn nog op het oude stysteem (één gesloten kring voor alle radiatoren dus als er één ontbreekt kan de rest ook niet functioneren) Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Verder, hoe denk je over zonnepanelen? Ook een structurele oplossing voor minder geld kwijt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonnepanelen is pure luxe. Onze energieprijzen gaan omlaag. Er wordt over een tijdje energie gekocht uit Duitsland en dit is veel goedkoper. Wij wonen in de grensstreek. Wij gebruiken in verhouding veel electra maar ik heb eens sommetjes gemaakt. Voor ons zou het zeker twintig jaar of meer zijn voordat we de aanschafkosten voor zonnepanelen terug zouden verdienen. Ieder vergeet de omvormer die soms erg snel slijt. (weet van iemand na drie jaar).

   Verwijderen
  2. Je doet net of de energieprijzen wel eens met 50% zouden kunnen gaan dalen. Alleen vergeet je even dat verreweg het grootste gedeelte van de energieprijs bestaat uit transportkosten, belasting en BTW. Kortom, die prijsdaling zal wel meevallen.

   Tevens moet je gewoon een fatsoenlijke garantie nemen op je omvormer, wij hebben bijvoorbeeld 10 jaar en betalen daar niks extra voor.

   Verwijderen
  3. Ik neem geen zonnepanelen. Mijn dak is op het westen en er staan nogal wat hoge bomen op de zon-kant. Er is gewoon geen optimale instraling. Dan is het de investering niet waard.

   Verwijderen
  4. Ook ik heb zonnepanelen en en zonneboiler. heb een schuin dak op het zuiden, dus gunstig gelegen. De besparing is meteen 64 euro per maand op de energierekening. Knappe Duitse energieleverantier die mij dat levert. We hebben ook geprofiteerd van een gemeentelijke subsidie. Wij hebben een betrouwbare leverantier, geen Beun de Haas. Dan is een omvormer na 10 jaar nog okidoki, hoor.

   Verwijderen
 21. Dat je je zorg toeslag misloopt, klopt niet. Zie eerdere post. Je hebt pas problemen boven 101.000 euro. Om nu al je geld in stenen te steken lijkt mij niet verstandig. Misschien wil je over een aantal jaren een autootje, misschien wil je nog wat andere leuke dingen doen of heb je nog wat extra nodig voor zorg. Als je nu een loodgieter laat komen voor de wc en douche zijn je ergste ergernissen aan de kant. Dat kost je hooguit een paar honderd euro. Dan kan je je verder rustig orienteren op een nieuwe ketel. De badkamer kan een dure geschiedenis worden als je die helemaal laat renoveren. Tienduizend euro ongeveer? Aflossen kan na 1 januari weer boetevrij. Dus waarom zo'n haast?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Waarom wacht je niet tot 1 januari en los je dan af, dan ben je er boetevrij in één keer vanaf

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 3 jaar geleden hebben wij zelf de badkamer vernieuwd.
  Zonder bad en met materialen uit het midden segment.
  Kosten 7,000 euro.

  Dit jaar heeft zoon zijn badkamer laten doen door een aannemer. Ook het slopen en puin verwerken.
  Met tevens materialen uit het middensegment en zonder bad. Kosten 13.000 euro.

  Heel belangrijk: let op dat je stroeve vloertegels uitkiest!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het is een kwestie van rekenen. Als je aflost en afkoopt, kun je weer sneller sparen en kun je dan misschien toch nog een autootje kopen of andere leuke dingen doen. Het is ook een kwestie van urgentie, wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen. Ik zou het ook laten afhangen van de vraag of het uit kan.
  Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het is de altijd de vraag of een badkamer naar iemands smaak is bij de verkoop van een huis.
  Bedenk hoeveel je zelf gebruik maakt van een bad.
  Voor 60* bestaan er subsidies voor aanpassingen die het eventueel mogelijk maken dat je langer in je huis kan blijven wonen. Informeer eens bij je gemeente.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De btw op arbeidsloon is nu nog 6%.

  Je moet vooral doen wat je gevoel je ingeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Persoonlijk als ik zoveel geld zou erven, zou ik er zelf van gaan genieten. Dat kunnen verschillende opties zijn. Je geeft zelf ook al een paar aan. Ik zou niet mn huis versneld gaan aflossen met de daarbij hoge boete! Laat het even rusten en bedenk waar je blij van wordt nu je "zomaar" iets kan kopen waarvoor je anders moest blijven sparen? Als jij vindt dat je badkamer verouderd is, kun je er iets aan laten doen, maar is het heel noodzakelijk? Een nieuwe ketel kan geen kwaad, die zal ook weer zuiniger zijn dan die je nu hebt. Of geld in een depo zetten zoals je ook al hebt gedaan. Gewoon rustig over nadenken....tis een boel geld.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Beste Zuinigaan,
  geniet ook eens van het geld dat je hebt. Gebruik een deel voor iets wat jij al heel lang wil, bv een reis (nu je nog goed ter been bent) of inderdaad die nieuwe badkamer (nu je er nog jaren gebruik van kunt maken) of schenk het aan je kinderen om hun een mooie start voor een eigen huis oid te laten maken. Doe iets waar je mooie herinneringen meemaakt. Sommige dingen moet je niet uitstellen, je leeft al heel zuinig (zonder dat je daarbij het gevoel het dat je je zelf tekort doet) en dat is lovenswaardig. Maar staar je niet blind op het doel wat je gesteld hebt; durf daar ook eens van af te wijken. Geniet ook nu. waarom ik dit zeg? Omdat mijn moeder op heel jonge leeftijd overleed. Zij heeft een aantal van haar dromen waar kunnen maken en de wetenschap dat zij daar zo van genoten heeft biedt ons nabestaanden veel troost.

  En over de badkamer: kijk eens bij groothandels/marktplaats en google rond.

  Groetjes, Lisse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich geniet ik nu ook van het leven. Maar dat goed ter been, dat heeft er aan, met die heupklachten van de laatste 2 maanden. Ik wil ook zeker nog een leuke reis maken. Nog een keer naar Gran Canaria en nog een keer naar Wallis in de bergen in Zwitserland. Dat aflossen zet ik waarschijnlijk op een laag pitje, volgend jaar doe ik weer een stukje, en daarna en daarna.

   Verwijderen
 29. Het klinkt of je huidige badkamer een beetje door Beun is uitgevoerd. Weet niet waar die in je huis zit en waar het water vandaan komt maar voor hetzelfde geld hebben ze een (deel) van de leiding niet geïsoleerd. Gr. Annamarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk wel dat het klopt, dat het beunhazerij was, dat "opknappen" van de badkamer.

   Verwijderen