Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 23 september 2013

Schone groene of grijze container?

Er schijnt een bedrijf te zijn dat op nogal agressieve manier huis aan huis probeert klanten te werven.
Ik heb ze een aantal jaren ook al eens aan de deur gehad. De gemeente Leek waarschuwt haar bewoners voor dit bedrijf, klik hier. Ook op andere plaatsen is het bedrijf onder valse voorwendselen bezig met klantenwerving. Ze zeggen dat ze samenwerken met de gemeente, maar gemeenten hebben geen samenwerkingscontract met dit bedrijf. Het bedrijf was al eerder actief onder een andere naam (BDR) en probeert nu ook weer mensen contracten aan te smeren.
Hier kun je vinden welke klachten mensen hebben.

9 opmerkingen:

 1. Ze zijn op heel veel plaatsen actief, onder anderen in Harderwijk. Pas op! Als je een contract hebt, dan kun je voorlopig niet meer opzeggen.
  Groet, Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik word zo ziek van die lui. Ook hier in Amsterdam actief in koopwoningenbuurten. Ik heb een sticker 'geen verkopers aan de deur' maar die denken ze te kunnen negeren met de mededeling dat ze namens de gemeente of de politie komen (schoonmaak containers, ontstopping riolering of het aanbieden van inbraakbeveiliging en rookmelders). Ik heb geen hond, maar ik zou die anders op ze afsturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pas ook op zeker en mobiel! Dat is ook niet best en het zelfde als jij hier beschirjft

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hebben we hier ook gehad vorig jaar!! Ik heb gelijk de gemeente gebeld wat hier waar van was. Helemaal niets, en ik was niet de eerste die belde..... Maar snap best dat er mensen zijn die er in tuinen....En kom er dan maar ns vanaf.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook in Twente gesignaleerd.
  Gemeentes ondernemen zo iets niet !!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook in Noord Holland dergelijke verkopers aan de deur.
  Je moet ook altijd vandaag beslissen. Dat doe ik nooit, dus ze hebben pech. Heb ook wel eens aan die alarmsysteemverkopers gevraagd of ze soms binnenkort komen inbreken....Beledigd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga sowieso niet betalen om mijn container te laten reinigen, dat kan ik toch zelf ook wel. Toen ik ze dat vertelden waren ze helemaal verbaasd :)
  Maar mevrouwtje ....
  Ik gooi de deur dan dicht, ik ben je mevrouwtje niet tssk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. bij mij kwam er een man aan de deur op een scooter die op zoek was naar mensen die hun tuin wilden laten doen en hij begon met te zeggen dat er veel onkruid in mijn tuin stond en dat hij dat voor 35 euro wou doen , nu was dat wel erg goedkoop zeker als je de staat van mijn tuin toen had gezien en dus ook wel verleidelijk,maar ik kreeg zon haren recht overeind gevoel in mijn nek van de man en vorige week bleek maar weer eens dat ik op mijn intuitie moet blijven vertrouwen ,want ik ben niet op zijn aanbod ingegaan ook niet toen hij voor een 2e keer aanbelde, en vorige week zag ik dus dat hij een oudere mevrouw die blijkbaar wel op zijn aanbod ingegaan was aanhield bij onze supermarkt en haar op zeer opdringerige toon vroeg wanneer hij weer kon komen voor de tuin, de mevrouw had er duidelijk geen zin in ,maar in eerste instantie bleef hij aandringen, toen hij zag dat meerdere mensen bleven staan kijken, droop hij af, maar wie zegt dat hij die mevrouw nu verder met rust laat ,hij weet tenslotte waar ze woont, ik had het nummer van zijn scooter genoteerd en als hij nog eens bij mij aanbelt ga ik toch maar eens de politie informeren , ik snap dat het moeilijke tijden zijn voor mensen zonder werk,maar dit is toch ook niet correct.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet normaal meer wat ze allemaal verzinnen om geld te verdienen

  BeantwoordenVerwijderen