Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 4 oktober 2013

4 oktober werelddierendag!

Nog even een bericht over mijn huisgenoot: poes Juni, ook wel Juniper, of Juuntsje of gewoon poezel.
Juni links op de foto en rechts haar grote vriend Sammy, de buurkater

Ze verdient de aandacht gewoon, het is tenslotte niet voor niets dierendag. Eigenlijk heeft ze er helemaal niets van in de gaten dat het een speciale dag is. Voor haar is het net als anders: even buiten in het zonnetje zitten, even een hapje halen, even slapen op haar favoriete stoel.

Eergisteren kwam de collectant voor de dierenbescherming. Ik heb zoals gebruikelijk wat gegeven. Ze doen goed werk, die dierenbescherming. Het meeste geld gaat naar het asiel en dat is een goede bestemming. Ik heb jaren gecollecteerd en de collectes in mijn vroegere woonbuurt gecoördineerd, wat ook inhield dat ik moest zorgen dat er voldoende collectanten beschikbaar waren. Dat was nog niet eens zo gemakkelijk, niet iedereen wil langs de deuren om geld op te halen. (Dat is één van de vrijwilligerswerkzaamheden die ik niet in mijn vorige bericht vermeld heb)
En ik moest alle collectebussen van mijn wijk naar de bank brengen. Dat was héél leuk! Honderden euro's hadden mijn collectanten en ik opgehaald. Ik kreeg naderhand een lijstje hoeveel iedereen precies had opgehaald, dat gaf ik dan weer door aan alle vrijwilligers die soms wel een hele week in touw waren met de collectebus.
Nog een foto van Juni

4 opmerkingen:

 1. Leuk :-) . Ik hoop dat je kat een heerlijke dierendag heeft gehad, durf te wedden van wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het begon hier met hondenweer. Dat was niet voor de poes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook als je even krap bij kas zit kun je nog iets betekenen voor het asiel zo brengen wij een dezer dagen het overbodig geworden tuigje en de kittenbak en kleine krabpaal van onze inmiddels flink gegroeide asielkitten naar het asiel, net als oude handdoeken, vaatdoekjes en oud beddengoed naar het asiel waar onze laatste kitten ook vandaan komt. want ook dat kunnen ze goed gebruiken, toch leuk dat je zelfs al heb je even geen geld je toch kunt helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kat zuinigaan en zo mooi met die zwarte
  streep op haar neus.

  BeantwoordenVerwijderen