Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 16 oktober 2013

Boodschappen in week 41

Sommige mensen hebben hun boodschappen al gekocht voor week 42 en dan kom ik nog eens met een lijstje van de afgelopen week. Even te druk met week van de energierekening en de donorweek.
Maar in mijn ogen is de donorweek véél belangrijker dan een verslag van een weekje boodschappen en is het ook belangrijk dat mensen met een krappe beurs en ook mensen met een wat ruimere beurs tips krijgen hoe ze kunnen besparen op de energierekening.

Week 41 van  7 - 14 oktober '13
*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
FRUIT    
grapefruit AH 0,79
bananen, 9 stuks* AH 1,93
Elstar appels, 3 grote* AH 0,76
ONTBIJT EN LUNCH    
kaas, oud* AH 3,43
kaas, belegen* AH 2,96
halfvolle melk Lidl 0,59
halfvolle melk AH 0,59
brood* AH 1,49
WARME MAALTIJD    
knoflook, bio, 3 bollen AH 0,99
courgette, 2x ca 400 gr* AH 1,00
bio pompoen, 1200 gr* AH 1,99
3 paprika's* AH 0,95
bloemkool ca 1,8 kg* Lidl 0,59
trostomaten, 440 gr. Lidl 0,57
prei Lidl 0,19
chilisaus,   grote fles AH 1,43
tomatenstukjes, 2x blik AH 0,56
zonnebloemolie, 1 liter AH 1,29
spekreepjes AH 0,83
3 gerookte haringen AH 2,07
4 braadworsten* AH 1,80
vanille vla, liter* AH 0,66
cottage cheese Lidl 0,89
KAT    
LEKKERS    
TOTAAL week 41   28,35

Maar goed, de boodschappen dus. Niet zo heel veel bijzonders eigenlijk. Die vis, braadworsten en spekreepjes: meestal ben ik vegetariër, maar soms even niet. Vis eet ik veel vaker. In week 42 koop ik weer wat minder vlees.
Ik heb in week 41 vrij veel groenten gekocht, dus daar koop ik in week 42 weer wat minder van. Ook kocht ik enorm veel kaas en het is nu al op ook! Veel te lekker, maar eigenlijk helemaal niet goed voor mij. Veel vet en ook nog slechte vetten. Helaas ben ik een beetje verslaafd aan kaas. Of kun je daar helemaal niet verslaafd aan zijn? Misschien moet kaas in het gele vakje, bij het lekkers. Oude kaas is zó lekker en ook belegen kaas is heerlijk, op een knäckebröd of een volkoren boterham.
Denk niet dat poes verhongert, ik heb nog enorme voorraden. Ze verhongert het komende half jaar nog niet, ook als ik voorlopig helemaal niets zou kopen.
Hebben  jullie nog tips over aanbiedingen van deze week?

6 opmerkingen:

 1. Ik ben ook verslaafd aan kaas! De aanbieding van deze week, vanaf donderdag bij AH, 2 rode paprika's voor 0,49! Hier staat soep van gegrilde rode paprika's op het menu...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik vragen wat je met de pompoen gaat doen? Wordt dat een lekkere soep of?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het nog niet. Ik heb er nog één. Die pompoenen liggen eerst nog even te pronk op de keukentafel.

   Verwijderen
 3. Ik ben ook verslaafd aan kaas! het kan degelijk. Maar koop het niet zo vaak i.v.m. slechte vetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met nieuwe wetenschappelijke onderzoeken is vast komen te staan dat roomboter en kaas voor de mens de goede vetten bevatten. Wel met mate gebruiken, de kaasschaaf hoeft niet bij de boter gebruikt te worden! Geklaarde boter gebruiken om in te bakken en braden. Geen zonnebloemolie of raapzaadolie. Ik geef direct toe het is nog nauwelijks bij te lezen. Ons dagelijks brood, tarwe is zo veredelt dat er minder vitaminen en mineralen in zitten dan 30 jaar geleden. En vooral volkoren brood bezit veel fytinezuur. De vezels zorgen ervoor dat het kostbaarste naar het toilet wordt gebracht. Niet kneden brood, zelf bakken, dan is de tijd voor het rijzen lang genoeg -meer dan 12 uur- en dan is het fytinezuur afgebroken. Al geef ik direct toe dat niet ieder dat wil/kan. Bij de bakkers is tegenwoordig spelt brood te koop. Deze vakmensen laten het deeg langer rijzen en in spelt zit 40% minder fytinezuur. Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen