Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 21 oktober 2013

Boodschappen in week 42

In de afgelopen week heb ik weinig boodschappen gekocht, wel erg veel uit aanbiedingen. Ik heb voor een deel uit de voorraad geleefd. Voorraad genoeg. Ik had behalve mijn eigen maaltijden genoeg voor 3 eters. Ik kocht weinig fruit, geen brood, geen margarine, geen rijst, aardappels of zo.
Wat kocht ik wel?
Heerlijk vijgenbrood: jammie, voor een keertje is dat zeker genieten.
Zoute haring, zeer smakelijk. Je mag me er voor wakker maken!

Week 42 van  14-21 oktober '13
*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
FRUIT    
peren, conference, 4 stuks* AH 0,84
witte druiven, bak met 500 gr* AH 1,49
peren, doyenne de comice, 3 st.* AH 0,74
doosje zomerfruit, diepvries* AH 1,16
ONTBIJT EN LUNCH    
jam AH 1,86
schouderham* AH 0,92
2x pakjes plakjes kaas jong belegen* AH 1,89
melk, 2 liter  Supercoöp 1,14
WARME MAALTIJD    
2 preien* AH 0,49
4 rode paprika's* AH 0,98
haring, zout, 2 stuks* AH 1,79
tempeh Toko 1,40
KAT    
4 kuipjes zacht voer AH 1,00
LEKKERS    
limonadesiroop, 2 flessen Supercoöp 3,88
vijgenbrood met amandelen AH 1,79
TOTAAL week 42   21,37

In de komende week zijn er weer nieuwe aanbiedingen, maar dat heb ik nog niet helder op mijn netvlies. Ik zit ook nog wat te aarzelen over de nieuwe klantenkaart bij de AH, dit omdat je met de anonieme kaart geen airmiles kunt sparen. Wel of niet?

6 opmerkingen:

 1. De oude kaart blijft gewoon te gebruiken en geldig, alleen voor persoonlijke aanbieden is een nieuwe pas noodzakelijk.Als je aan je oude anonieme kaart ook je airmilespas hebt gekoppeld, blijf je ook gewoon airmiles doorsparen.
  Ella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou gewoon die nieuwe kaart nemen. De oude kaart kan je gebruiken tot januari 2014. Trouwens je kan nu je airmiles ook inleveren bij bol-com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik activeer de nieuwe kaart, want eerlijk gezegd denk ik niet dat het niemand bij AH echt interesseert of ik halfvolle of volle melk koop en of ik twee of vijf broden per week koop. Ik zou het ook wel prettig vinden als ik aanbiedingen krijg die echt op mij afgestemd zijn, aanbiedingen voor producten die ik altijd koop dus in plaats van al die troep die ik nu toch niet koop... De nieuwe pas kan dus ook voordelen hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je krijgt aanbiedingen voor de duurdere variant van wat je nu koopt. Dit om je blijvend over de streep te trekken de duurdere variant te kopen. Het doel is niet om jou goedkoper uit te laten zijn.

   Verwijderen
  2. Hi, hi. Die duurdere variant? Die koop ik alleen als die in de aanbieding is en dan ook werkelijk goedkoper is als het product dat ik normaal koop!

   Verwijderen
 4. @consuminderenmetplezier: Ik ga het doen, want als ik het goed lees, kan ik aan een anonieme nieuwe kaart geen airmileskaart koppelen. Die had ik wel gekoppeld aan mijn oude anonieme kaart. Misschien was die oude kaart daardoor in feite allerminst anoniem en is de situatie helemaal niets anders.

  BeantwoordenVerwijderen