Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 23 oktober 2013

Mijn tablet

Mijn tablet heb ik al weer een tijdje in gebruik. Voor sommige dingen is het een geweldig ding! Zittend op mijn bank gebruik ik deze tablet om bijvoorbeeld de digitale krant te lezen. Reuze handig! Mijn 7 inch tablet is heel licht en mooi klein. Hij weegt nog geen 350 gram. Eigenlijk leest ie een stuk gemakkelijker dan de papieren krant. Ik heb een internetabonnement met op zaterdag een papieren versie. Voor het lezen van de krant gebruik ik een app, anders wil het ook helemaal niet op zo'n mini-tablet volgens mij.
Het is geweldig dat ik de tekst zo groot kan maken als ik maar wil. Precies het letterformaat dat ik nodig heb, perfect!
Wat doe ik er verder mee?
Ik lees de reacties op dit weblog, ik gebruik hem als e-reader, raadpleeg nieuwssites. Heel handzaam en bijvoorbeeld ook heel goed mee te nemen in de trein of naar mijn werk. Ik kan er bij vergaderingen die stukken op raadplegen en noem maar op.
Ik vind het echt een aanvulling op mijn desktop computer!

12 opmerkingen:

 1. Na een tijd besparen, heb ik mezelf deze cadeau gedaan. M'n laptop moet nodig afgestoft worden. Ik ben er net zo blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ik vind het een geweldig ding, alleen jouw blog kan ik niet goed er op lezen de herfstbladeren zitten in de weg!

  gr em

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is vreemd, ik kan mijn blog prima lezen op mijn tablet!

   Verwijderen
 3. Is je tablet ook te gebruiken voor O.ffice applicaties? Dat is niet voor alle het geval namelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan er wel excel- en word-bestanden op lezen. In deze bestanden werken doe ik liever op de computer. Typen gaat een stuk makkelijker op het toetsenbord van de desktop.

   Verwijderen
 4. Ik zou graag overstappen naar Ziggo, voordelig ook kabeltv, maar helaas pindakaas, het gaat niet in mijn gebied. Leuke aanbieding.
  Wat heb je eigenlijk met die 110 euro aan cadeaubonnen gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die cadeaubonnen? Die heb ik deels weggegeven aan oudste dochter, deels heb ik ze nog en deel heb ik er vitaminen voor gekocht (D met calcium en B12). Beide kinderen hebben afgelopen zomer bij hun verhuizing elk 500 euro voor de inrichting van hun huis van mij gekregen. Oudste heeft dat bedrag deels in de vorm van cadeaubonnen ontvangen.

   Verwijderen
 5. Ik gebruik mijn tablet ook vaak, makkelijker als mijn laptop. Ik heb een mini tablet dat ik ook als e-reader gebruik! Lekker in bed lezen! Advies bij vakantiebieb.nl zijn gratis boeken te downloaden, ook zonder dat je lid van de bieb bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geen tablet, mijn iphone kan evenveel als een tablet alleen is kleiner. Verder krijg ik de volkskrant elke dag in de brievenbus, en vind ik de normale krant lekkerder lezen als een digitale. Ieder zijn voorkeur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook tamelijk verslaafd aan mijn ipad. Gebruik de desktop alleen nog voor ingewikkelde zaken met veel type werk en/of printen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is nu iets wat mij niet aanspreekt, maar ieder zijn ding ...
  Ik hou te veel van de geur van een boek of een "verse" krant :-)

  Groet
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kan ook worfeud spelen op je tablet... Leuk spelletje hoor alleen een beetje verslavend . ;-)

  BeantwoordenVerwijderen