Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 20 oktober 2013

Revalideren

Nou ja, revalideren is wat een groot woord. Ik hoef er niet voor naar een revalidatiekliniek, maar het bewegen met mijn pijnlijke heup was in juli/augustus toch een behoorlijk probleem. Hoe kwam ik weer tot staan na een tijdje gezeten te hebben? Hoe ging ik zitten zonder bijgeluiden vanwege de pijn? Toiletten, stoelen, bedden: zie maar weer eens omhoog te komen als dat veel pijn doet, zelfs met pijnstillers. Nu, na zo'n 10 x Cesartherapie en veel oefeningen, gaat het langzamerhand beter. De pijnstillers laat ik al weer 3 weken staan en er zijn dagen dat ik vrijwel geen pijn heb. Ik loop nog steeds vrij slecht, het zwemmen gaat wel weer wat beter. De spieren moeten sterker worden en ze moeten wat rekken en dan: dan zou ik ook weer eigenhandig mijn sokken moeten kunnen aantrekken. Ik moet zeggen, het is een langdurig proces. Ik ben er niet in no-time weer vanaf. Jammer!
Maar ik denk dat het wel goed komt als ik zo doorga.

mijn "triggerduim"
Sinds kort heb ik een nieuw probleem: een triggerfinger, of beter gezegd een triggerduim. Aan mijn linkerhand. Eigenlijk snap ik er niets van, ik ben rechtshandig. Ik had ooit een triggerfinger aan mijn rechterhand. Daar was een goede verklaring voor, ik had die hand te zwaar belast door op mijn werk héél veel enveloppen te vullen en toen was het probleem ontstaan. Ik had pijn, de vinger bewoog niet soepel meer en bleef soms spontaan gebogen staan. Dan kon ik de vinger alleen met de andere hand weer recht buigen.
Het probleem heette een peesschedeontsteking. Bij de duim is de oorzaak niet helder. Maar ik ga dezelfde therapie toepassen als bij de vinger. Ik heb met de klachten aan de vinger wel 10 jaren rondgelopen. De klachten waren niet altijd even heftig, soms sudderde het alleen wat. Na een aantal injecties van de huisarts die slechts kort hielpen, kwam ik bij de huisarts met de vraag om een andere oplossing. Ik heb toen hand-fysiotherapie gehad. De pijn was al heel snel weg en de beweeglijkheid was weer terug. De hele revalidatie bij de hand fysio heeft misschien 2 maanden geduurd. Ik ga dezelfde oefeningen doen met mijn duim, kost niets en ik heb een grote kans op resultaat. Mocht ik geen baat hebben bij mijn doe-het-zelf therapie, dan ga ik naar de huisarts.

Gevoelige peesschedes heb ik al heel langer, ik had eerder een tennisarm, een golfersarm en een peesschede ontsteking van de schouder. Dat is allemaal met rust weer over gegaan, behalve de schouder, daar was fysiotherapie voor nodig. Dit met mijn duim kan er ook nog best bij. Eigenlijk is de nieuwe klacht vergeleken met de klachten van de tennisarm, golfersarm, de schouder en de rechter middelvinger een stuk minder erg. Valt mee dus, maar het voelt wel als: heb ik weer!
Ik ben er overigens nooit voor thuis gebleven, ook met tennisarm etc en de recente pijnklachten aan mijn heup heb ik gewoon gewerkt. Als ik in het verleden erg veel last had van mijn rechter middelvinger zocht ik hulp bij enveloppe vullen. Dat dan weer wel!

13 opmerkingen:

 1. Beterschap! Vervelend dat je zo' last hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend,dat er weer een andere klacht bij komt. Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vervelend zeg, zo val je van het ene in het andere. Toch prettig dat het met die heup weer wat beter gaat! Als ikzelf last hebt van spieren of gewrichten enzo smeer ik er spiroflor van vsm op. Helpt echt heel goed. Maar geen idee of dat spul ook doordringt tot pezen , waarschijnlijk niet echt...toch is het heel fijn spul bij pijnklachten onder de huid. In ieder geval beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. balen hoor! Ik heb ook een triggerfinger en triggerduim, omdat ik toch al 2 keer per week bij de fysio kwam wordt dit meteen 'meegenomen'. Tussentijds heb ik van die spierpleisters op triggerpoints, dat helpt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bah wat vervelend , je valt van het ene in het andere....
  Hopelijk gaat dit snel beter!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enn triggerduim is mij heel erg bekend. Heb er zelf zo'n 9 maanden last van gehad. Huisarts zei dat ik niets hoefde te doen. Ging vanzelf over. Hij had gelijk, maar wat een raar iets was dat, die triggerduim. Plotseling "bevroor" je duim in een handeling. Zakje open scheuren ging plots niet meer verder of mijn veters strikken hi hi. Nu lach ik erom, maar op het moment zelf was het alleen maar lastig en soms erg pijnlijk.
  Ik wens je sterkte met je genezing.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me lastig werken met zo'n duim. Jammer dat die aandoening ook niet onder Golfen, Tennissen etc valt...:) Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn vinger begint weer te triggeren, heb al eens een injectie gehad die 3 maanden heeft geholpen. Kun je wat meer vertellen over de oefeningen die je doet? Je schreef er al eerder over maar volgens mij nog niet welke oefeningen je doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. fijn dat je ondanks alles toch je werk kan blijven doen. erg afhankelijk van welk werk je doet lijkt me. maar fijn dat het kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. pff klinkt bekend , heb zelf al voor de 2e keer dit jaar zowel links al rechts een golfersarm en heb nu sinds een maand vocht in mijn knie, ik moet van de fysiotherapeut de armen zoveel mogelijk rust geven en met de knie oefeningen doen en zo weinig mogelijk lopen,maar dat valt niet mee met mijn werk, ik zit namelijk in de schoonmaak en alhoewel ik vanwege andere kwalen maar 3 van de 6 uur die ik normaal heb werk, is rustig aan niet echt een optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Soms is het toch beter om niet altijd maar door te werken. Als je maar door blijft gaan kan het zover komen dat het nooit meer helemaal herstelt. Eigen ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik zou graag de rust willen nemen ,maar op mijn werk word er moeilijk over gedaan dat ik al zo lang maar halve dagen werk, ze willen gewoon het liefst dat je er alles aan doet om zo snel mogelijk beter te zijn en weer volledig aan het werk te gaan, zo kwam mijn leidinggevende dat als ik zoveel last van mijn knie heb ik op mijn tenen moet gaan lopen :( wat volgens de fysiotherapeute het slechtste is wat ik kan doen. het liefst zou ik een paar weken willen stoppen met werken in de hoop dat ik dan sneller herstel,maar aangezien ze me de vorige keer eerst ook niet ziek wilden melden en ik maanden op een deel van mijn loon heb moeten wachten durf ik dat niet
  aan

  BeantwoordenVerwijderen