maandag 28 oktober 2013

Soep in het programma van de Keuringsdienst

Ik heb gisteren op uitzending gemist het programma over ossenstaartsoep bekeken. Het was een programma in de reeks van de Keuringsdienst van waarde. Er waren beelden van de bewerking van vleesresten zoals ze die in de ossenstaartsoep, o.a. van een A-merk, stoppen. Als je die brij ziet, dan hoef je nooit meer soep! Ik tenminste niet!  Ik vind soep in blik of zak altijd erg tegenvallen en ben er de laatste jaren maar niet meer aan begonnen. Geef mij maar zelfgemaakte soep: mosterdsoep, pompoensoep, wortelsoep, tomatensoep, erwtensoep. Geen smaakversterkers en vullers, maar gewoon zelf gesneden en gehakte ingrediënten. Ik ben wel van de smeuïge soep en niet van de brokjes. Maar met de staafmixer is snel wat te doen aan de brokjes.  Leve de staafmixer!
Toegegeven: ik heb nog wel 2 blikken erwtensoep in huis. Die is meestal redelijk van smaak, nog steeds lang zo lekker niet als de soep die je zelf maakt, maar voor nood heel goed bruikbaar.

14 opmerkingen:

  1. een 'winterse' aanvulling, gastesoep, reitersoep, humkessoep, ik zal de recepten op mijn weblog plaatsen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een keer soep uit blik gegeten, dat was meteen de laatste keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Biologische vegetarische soep uit zak, vind ik wel aardig smaken. Ik ga straks ook die aflevering terug kijken. Keuringsdienst van waarde kijk ik ook vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn schoonvader maakte ossenstaart soep helemaal zelf, ik zie hem nog zitten aan tafel de ossenstaart zitten uitpluizen waardoor er allemaal heerlijke kleine stukjes vlees in de heldere soep zaten. Zelf geprobeerd maar nooit zijn smaak soep kunnen reproduceren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk dat dat bij veel producten is.
    Dat je liever niet ziet hoe het geproduceerd wordt.
    Ik ga vanmiddag even terug kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bijzondere uitvinding toch eigenlijk, soep in blik/zak, 't is toch voornamelijk water wat je koopt. Een zak soepgroente, beetje kruiden erbij, even koken en klaar. Eigenlijk is alleen erwtensoep handig om uit blik te hebben, dat duurt relatief lang om te maken.
    Inte

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier staan regelmatig twee pannetjes soep op het gas. Een zelfgemaakte voor mij en man man vindt zo'n blik lekker(brr...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons gaat het helaas ook vaak zo. Alleen uiensoep lust manlief wel zelfgemaakt.
      Inge

      Verwijderen
  8. ik heb wel een cup-a-soep maar ik vind dat eigenlijk ook niet zo'n sucses.
    maar hoe maak je eigenlijk mosterdsoep lijk me erg lekker om ook eens te maaken

    groet Danny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. de blikken soep van Struik zijn wel heel lekker. Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. soep uit blik? nou nee laat maar ,dan eet ik liever geen soep ,alleen af en toe cup a soup drinkbouillon drink ik wel eens ,maar dan alleen als ik echt niks anders in huis heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier ook alleen verse soep. En ook soep zonder brokjes... Courgettesoep, pompoensoep, broccolisoep en mosterdsoep zijn favoriet. En allemaal lekker gepureerd. Bij de courgette, broccoli en pompoen gaan er ook een paar aardappels doorheen. Lekker vullende dikkere soep. Heerlijk met een zelfgebakken warm brood!
    Dit is inmiddels weer vaste prik in het weekend.

    Groetjes, Immy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Blik en zaksoep? Jakkes, en ook veel te zout. Ik ga ook voor pure zelfgemaakt. Preisoep, aardappel-knoflook en tomatensoep zijn ook van die staafmixersuccessen.
    Ankie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier alleen nog zelfgemaakte soep! We hebben ook een aardige Weck-voorraad, superhandig en zonder vieze toevoegingen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.