Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 1 november 2013

Een nieuwe accu voor de vaste telefoons?

De 2 vaste telefoons heb ik intussen al weer minstens 7 jaar. De telefoon die ik beneden gebruik is soms ineens "dood". Dan is de batterij volkomen leeg. Wat te doen? Ik denk er over om over te stappen naar het gebruik van alleen een mobiele telefoon en dus te stoppen met een vast abonnement. Dat zou kunnen als mijn huidige vaste abonnement in augustus 2014 ten einde loopt. Maar de telefoon beneden vertoonde dus nogal wat kuren. Toch een nieuwe telefoon kopen? Of een nieuwe accu? Toen ik het klepje open deed en uit wilde zoeken wat voor type accu ik nodig zou hebben, kwam ik er achter dat het stekkertje waarmee de accu aan het toestel verbonden moest worden, nauwelijks vast zat, het zat veel te los. Ik heb het stekkertje beter in de telefoon gedrukt en de telefoon goed opgeladen. Gisteravond had ik een telefoongesprek van ruim 1,5 uur met mijn broer en de accu-indicator stond na afloop nog steeds vol. Het toestel heeft een langdurig gesprek met glans doorstaan. Ook de accu van het toestel boven vertoonde kuren. Ook daar was het het stekkertje vrijwel los en moest ik het flink aandrukken. Voorlopig koop ik geen nieuwe telefoons en geen vervangende accu's. Ik denk dat de telefoons nog wel een tijdje mee gaan en dan kan ik in augustus beslissen wat het moet worden:
- stoppen met vaste telefoons
- óf gewoon nog een tijdje de vaste telefoon door gebruiken

17 opmerkingen:

 1. Ik heb mijn vader van de week geadviseerd een vaste lijn te nemen want onze wekelijkse belsessie kost mij bijna 25 euro per maand, alleen omdat ik naar een mobiele telefoon moet bellen. Dat is meer dan al mijn andere belkosten per maand bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij telfort betaal je na 10 minuten niets meer. Ik heb een abonnement van 5 euro. Hiermee kan ik 150 minuten bellen, dus 15 keer per maand schandalig lang aan de telefoon hangen. Goed opletten dat je dit niet 16 keer doet, of een paar telefoontjes van een paar minuten vergeet. Dan betaal je zeer fors.

   Verwijderen
 2. Tijdje terug moest ik mijn vaste telefoon vervangen. Fluitje van een cent dacht ik. Had alleen buiten mijn dommigheid gerekend, na een nieuw modem deed de telefoon het nog steeds niet. Weken later bleek dat ik de batterijen niet goed had geplaatst.

  Ik stuurde een e-mail naar de meeste mensen die mij bellen op de vaste telefoon. Wat bleek, veel minder mensen bellen mij op de mobiele telefoon. Duurder, en ja die batterij zou denk ik niet 1,5 uur overleven.

  Is skypen geen goed alternatief?

  Ik weet nu dat alleen mobiele telefoon geen optie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Probleem opgelost. Ik vind mijn vast lijn wel handig. Omdat de mensen met wie ik het meest bel ook bij z.iggo zitten en van z.iggo naar z.iggo is gratis. En voor de anderen gebruik ik mijn mobiel. met kleine belbundel ,maar ben toch niet zo'n beller. Veel gaat via what's app.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik mijn mobiele telefoon alleen om te sms-en en om altijd bereikbaar te zijn voor kinderen en alleenstaande broer. Met dochter in Australie 'facetimen' we. Voor de rest gewoon een vaste telefoon. gemakkelijker en (vaak) voor beller en ontvanger goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind een vaste telefoon fijner dan een mobieltje. Ik bel mensen ook liever niet op hun 06 nummer. Maar het is natuurlijk wel een mooie bezuinigingspost.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mocht je toch een kerr een accu of speciale batterij nodig hebben, dan kan ik je www.accu-shop.nl aanraden( ik heb geen connecties). Ze hebben zowat alles, zijn niet duur en leveren op tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb je net de verkeerde telefoons aangeschaft want ik heb hier al jaren oplaadbare batterijen in zitten en gaan jaren mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hier al een paar maanden alleen mobiel, bevalt mij en mijn familie prima. De meesten hebben een vast bedrag per maand om te verbellen. (off topic vraagje: wie weet waar Valhalla's blog is gebleven?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk bij Spaarcentje's lijst van bloggers. Iets met minimalisme en 3 kinderen!

   Verwijderen
 9. Ik heb een sim-only abonnement bij T-mobile. 150 minuten bellen en sms-en voor maar € 6,-. Ik heb een nieuwe mobiel gekocht, waar ik thuis mee op het internet kan en dan kun je ook nog een bijna gratis what's-appen. Heel goedkoop, goede verbinding overal en geen vaste telefoon meer. Ik vind dit ideaal. Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Zuinig aan Ik heb net de vaste telefoon opgezegd
  Ik heb een smartphone ( gekregen dus koste mij niets )
  Ik Wattsapp meestal dus heb weinig belkosten.
  Ik ga volgend jaar een goedkoper abonnement uitzoeken.
  We waren vreselijk bang dat het niet zou werken met mobiel
  Manlief heeft een oude telefoon met prepaid.
  Dus zelf bellen en gebeld worden kan altijd.
  We wennen nu aan het idee.
  Het is een kwestie van omschakelen in je hoofd.
  We willen ( moeten ) tenslotte met de tijd mee.
  Komt dat uit mijn mond woh het gaat goed met me.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik woon pas 6,5jr op mezelf. had toen een mobiel (en nu nog steeds) en vriend ook met wie ik eigenlijk gelijk ging samenwonen. ik bel niet zo veel, dus dat kon makkelijk van mijn kleinste mobiele abonnement. we hebben nog steeds geen huistelefoon. voor mij wegen de voordelen van goedkoper bellen niet op tegen de kosten van een huistelefoon kopen (en dan gelijk 2, 1 boven en 1 beneden omdat we op zolder slapen) en een abonnement ervoor. ik bel nauwelijks elke maand. heb nu nog een duur h.i sim only abonnemwent maar zodra het mag ga ik het omzetten naar een sim only van een veel goedkopere aanbieder en dan met internet erbij. heb nu nog zonder (heb pas sinds dit jaar een oude mobiel van vriend waar uberhaupt internet op kan, voorheen een telefoon voor bellen en smsen :p) dus nu alleen nog thuis wifi. maar als gastouder heb ik met de ouders van de gastkindjes veel contact via whatsapp. wel handig als ik dan onderweg naar school of ergens anders buiten etc gewoon bereikbaar ben. en de goedkope abonnementen van andere aanbieders zijn zelfs met 3g internet erbij nog veeeel goedkoper dan mijn huidige abonnement met alleen maar bellen/smsen... :p

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt tegenwoordig ook telefoons waarbij de accu een stuk goedkoper kan zijn. Weet alleen zo snel niet hoe dat hij heet maar moet je even via het internet zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nooit leuk als de accu niet zo lang volhoudt inderdaad! De kosten zijn via het internet een stuk lager als dat je ze zelf in de winkel haalt, althans dat was in mijn geval wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik sluit me helemaal aan bij sabine.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is inderdaad heel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen