Vrijdag weer eens een pan havermoutpap gekookt. Havermout is gezond en lekker. Het is weer eens wat anders dan brood. Zoals jullie weten is afwisseling in voeding heel belangrijk. Havermout is vetarm en vezelrijk en zit boordevol goede stofjes.
Hoe kookte ik de havermout?
Ik kookte de havermout in half water half melk. Voor consumptie doe ik er in het schaaltje een halve gesnipperde appel en een beetje honing door.
Jammie!
Puur vind ik havermout niet zo heel lekker, maar met appelsnippertjes wordt de pap erg lekker!
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
zondag 1 december 2013
Een lekkere havermoutpap
Labels:
Voeding
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik kook regelmatig teveel havermout en maak dan 's middags van het restje met een half ei en wat meel kleine pannenkoekjes.
BeantwoordenVerwijderenik ben meer van de griesmeelpap en rijstepap. Ik ben de enige die dit eet. Ik maak dan een halve liter dan heb ik het met 2-3 eten op.
BeantwoordenVerwijderenLekker, die appelsnippers lijken me er heel verfrissend in, bedankt voor de tip.
BeantwoordenVerwijderenAnkie
Als zelfgemaakte "muesli" is het ook lekker: yoghurt met havermout, haverzemels en wat (Thompson) rozijnen. Even laten wellen, heerlijk! Ik heb laatst boekweit gekocht om voor de afwisseling ook eens boekweitepap te koken. Dat wordt experimenteren, want voor je het weet heb je behangplakkerslijm. Maar de smaakt van boekweit is heel lekker notig, fijn met wat stroop. Dat lijkt me wel wat voor de winter.
BeantwoordenVerwijderenik eet elke dag als ontbijt een kom yoghurt met fijngemalen havermoutvlokken en vruchtensap, wat fijngemaakt fruit, alhoewel het is meer drinken,want smorgens om 6 uur krijg ik eten wat je moet kauwen niet weg
BeantwoordenVerwijderenJa boekweit vind ik eigenlijk ook lekkerder dan havermout. Ik doe er ook rozijnen door.
BeantwoordenVerwijderenSoms kruid ik het met kaneel en kruidnageltje meekoken
Ik maak havermout met yoghurt door het savonds van te voren in de koelkast te zetten met evt rozijnen. Zodat het kan wellen. Dan doe ik er s morgens snippers appel in met een scheutje roosvicee of een lepel honing.
BeantwoordenVerwijderenIk neem geregeld havermout met yoghurt en een schepje suiker. Soms wat rozijntjes erbij. Vaak als nagerecht of ietsje later op de avond. Lekker voedzaam en gezond. Leuke tip om er een halve gesnipperde appel erbij te doen.... Binnenkort eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenIs ook heerlijk met stukjes banaan en een beetje honing.
BeantwoordenVerwijderenOok lekker met stukjes gedroogde abrikoos.
BeantwoordenVerwijderenIk eet havermout het liefst met dadels. Ik maak hem met 40 gram havervlokken, 250 gram plantaardige melk en 5 dadels in stukjes. Heerlijk. Mascha.
BeantwoordenVerwijderenIk ben sinds een tijdje ook een havermout-fan. 's Avonds, voordat ik naar bed ga, maak ik mijn "overnight oats":
BeantwoordenVerwijderen4 eetlepels havermout, ½ banaan in schijfjes, handje rozijnen, 3 gedroogde abrikozen in stukjes, evt. ½ appel of peer, 1 eetlepel lijnzaad, snufje kaneel, ca. 250 ml melk, sojamelk of yoghurt.
Ik meng dit door elkaar, zet het in de koelkast en de volgende ochtend heb ik een heerlijk voedzaam ontbijt.
Ik heb diverse havermoutpapvarianten, maar de origineelste is met meegekookte geraspte wortel, gemberpoeder en cardemon. Om het af te maken een beetje honing en (wal)noten. Alsof je worteltaart voor het ontbijt eet.
BeantwoordenVerwijderen