zondag 1 december 2013

Een lekkere havermoutpap

Vrijdag weer eens een pan havermoutpap gekookt. Havermout is gezond en lekker. Het is weer eens wat anders dan brood. Zoals jullie weten is afwisseling in voeding heel belangrijk. Havermout is vetarm en vezelrijk en zit boordevol goede stofjes.
Hoe kookte ik de havermout?
Ik kookte de havermout in half water half melk. Voor consumptie doe ik er in het schaaltje een halve gesnipperde appel en een beetje honing door.
Jammie!
Puur vind ik havermout niet zo heel lekker, maar met appelsnippertjes wordt de pap erg lekker!

13 opmerkingen:

  1. Ik kook regelmatig teveel havermout en maak dan 's middags van het restje met een half ei en wat meel kleine pannenkoekjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben meer van de griesmeelpap en rijstepap. Ik ben de enige die dit eet. Ik maak dan een halve liter dan heb ik het met 2-3 eten op.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker, die appelsnippers lijken me er heel verfrissend in, bedankt voor de tip.
    Ankie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als zelfgemaakte "muesli" is het ook lekker: yoghurt met havermout, haverzemels en wat (Thompson) rozijnen. Even laten wellen, heerlijk! Ik heb laatst boekweit gekocht om voor de afwisseling ook eens boekweitepap te koken. Dat wordt experimenteren, want voor je het weet heb je behangplakkerslijm. Maar de smaakt van boekweit is heel lekker notig, fijn met wat stroop. Dat lijkt me wel wat voor de winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik eet elke dag als ontbijt een kom yoghurt met fijngemalen havermoutvlokken en vruchtensap, wat fijngemaakt fruit, alhoewel het is meer drinken,want smorgens om 6 uur krijg ik eten wat je moet kauwen niet weg

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja boekweit vind ik eigenlijk ook lekkerder dan havermout. Ik doe er ook rozijnen door.
    Soms kruid ik het met kaneel en kruidnageltje meekoken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik maak havermout met yoghurt door het savonds van te voren in de koelkast te zetten met evt rozijnen. Zodat het kan wellen. Dan doe ik er s morgens snippers appel in met een scheutje roosvicee of een lepel honing.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik neem geregeld havermout met yoghurt en een schepje suiker. Soms wat rozijntjes erbij. Vaak als nagerecht of ietsje later op de avond. Lekker voedzaam en gezond. Leuke tip om er een halve gesnipperde appel erbij te doen.... Binnenkort eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Is ook heerlijk met stukjes banaan en een beetje honing.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook lekker met stukjes gedroogde abrikoos.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik eet havermout het liefst met dadels. Ik maak hem met 40 gram havervlokken, 250 gram plantaardige melk en 5 dadels in stukjes. Heerlijk. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben sinds een tijdje ook een havermout-fan. 's Avonds, voordat ik naar bed ga, maak ik mijn "overnight oats":
    4 eetlepels havermout, ½ banaan in schijfjes, handje rozijnen, 3 gedroogde abrikozen in stukjes, evt. ½ appel of peer, 1 eetlepel lijnzaad, snufje kaneel, ca. 250 ml melk, sojamelk of yoghurt.
    Ik meng dit door elkaar, zet het in de koelkast en de volgende ochtend heb ik een heerlijk voedzaam ontbijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb diverse havermoutpapvarianten, maar de origineelste is met meegekookte geraspte wortel, gemberpoeder en cardemon. Om het af te maken een beetje honing en (wal)noten. Alsof je worteltaart voor het ontbijt eet.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.