Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 22 december 2013

Kerstmenu

Leuk!
De kinderen met hun partners komen eten met kerst!
Dan is het de vraag: Wat eten we met kerst? Ik heb wat zitten bladeren in verschillende gratis tijdschriften van supermarkten. Wat moet het worden?
Ik heb totaal geen zin in al die gerechten, ik wil niet iets nieuws uitproberen, maar ik wil wel iets feestelijks maken en op tafel zetten.

Ik kies gewoon voor het oude recept:
- pittige wortelsoep met gember
- lasagne
- griesmeelpudding met rode bessensap

Vooral de laatste 2 gangen zijn all-time favorites hier, maar ook de wortelsoep is sinds een paar jaren erg in trek! De lasagne en de wortelsoep kun je vinden op mijn receptentabblad.

Alles kan van tevoren klaargemaakt, ik hoef er tijdens het eten niet veel meer aan te doen. De wortelsoep kan 1/2 dag van tevoren. De lasagne kan in de middag klaargemaakt en vervolgens in de oven geschoven. Ook de griesmeel kan van tevoren worden klaargemaakt.

Een mooi tafelkleed, damasten servetten, mooie wijnglazen en kaarsen en kerstverlichting, wat mij betreft helemaal goed!

10 opmerkingen:

 1. Wij maken met kerst voor onze gasten ook geen menu uit de allerhande ofzo maar we maken wel iets wat we niet zo vaak eten. Rosbief met een lekker sausje. Kipfiletrollade met pesto, basilicum vulling en met ontbijtspek erom heen. Ik maak zelf aardappelgratin en man maakt peertjes en dat kun je ook heel goed voorbereiden. Wij houden ook van gourmetten dus dat doen we ook vaak. We kopen geen kant en klaar alles wordt zelf gesneden. Als toetje doen we altijd koffie met taart. Man maakt iets a la Rudolph Bakery. Kun je ook goed voorbereiden. Man is kok geweest (nu manager IT bij een groot bedrijf) dus daar profiteren we allemaal van.
  Het maakt eigenlijk niet uit wat je eet of op tafel zet als het maar met liefde is gemaakt.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het aller-aller-aller belangrijkste is dat je met je naasten samen aan 1 tafel zit met de Kerst. Je menu ziet er heerlijk uit. Geniet er van SAMEN! Fijne Kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het allerbelangrijkste is toch het met elkaar samen zijn. Ik maak ook geen gerechten uit de allerhande ofzo. Ik ga een kipcocktail maken als voorafje heel simpel maar lekker , en verder gewoon aardappels en groenten en voor de liefhebbers inderdaad griesmeelpudding met bessensap toe. Ik weet nu al dat ze komen vragen mogen we de pan leeg schrappen na het pudding koken :) Dat vinden wij de leuke dingen zoals van de pan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij eten bij mijn ouders, zij gaan verschillende vis halen, gerookte paling, gerookte zalm, garnalen en sprotjes, erbij geroosterd brood met boter. Makkelijk voor hen, alles kunnen ze halen, het hoeft niet gekookt te worden, alleen alles op schalen doen. Na hebben we verschillende bakken ijs. Dit is iets wat we allemaal lekker vinden maar ivm gewicht nauwelijks e!ten, slagroom erbij en klaar.

  Toevallig lust ik de gerechten van jouw menu allemaal niet zo graag. Van griesmeel heb ik nog een jeugdtrauma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, hier nog een: van griesmeelpudding gries(z)el ik!

   Verwijderen
 5. Oh, hier ook heul simpel man en dochter zijn GEK op spruitjes, dus dat wordt 't.
  Alleen voor 't toetje, ahum dessert, maak 'k iets bijzonders, en de tweede dag eten we stamppot boerenkool, mjammie,
  Fijne dagen gewenst!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het menu is voor dag 2. Op de eerste dag eet ik lekker spruitjes met gebakken aardappeltjes! De kinderen lusten geen spruitjes, één van de mannen misschien wel, maar dat weet ik eigenlijk niet, want ik maak ze alleen voor mezelf klaar en niet voor de kinderen.

   Verwijderen
 6. Bospaddenstoelensoep, rollade, rode kool en stoofpeertjes met aardappels erbij. Caramelpudding toe. 2e dag steengrillen met salade en gebakken aardappels en stoofpeertjes met vla toe

  BeantwoordenVerwijderen