Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 24 december 2013

Opbrengst van de actie voedselbank in Groningen

Gisteren was de laatste dag van de actie van de voedselbankactie:
Boodschappen voor de Voedselbank.
Wat leverde het op?
- Veel goodwill onder de bevolking. Iedereen weet nu veel meer over het nut en de noodzaak van de voedselbank.
- Voor ca. 500.000 euro aan boodschappen voor de klanten van de voedselbanken in de provincie Groningen.
Harrie Timmermans, de coördinator van de 37 noordelijke voedselbanken, zou graag zien dat RTV Noord de inzamelingsactie voor de voedselbank volgend jaar herhaalt. Ook hoopt hij dat Omrop Fryslân en RTV Drenthe zich dan bij de actie aansluiten.

Volgens RTV Noord-hoofdredacteur Mischa van den Berg is de kans groot dat volgend jaar weer een soortgelijke actie als Boodschappen voor de Voedselbank gehouden wordt.
Lees ook hier
Ik vind het heel verheugend dat er zo veel is opgehaald voor de voedselbanken in Groningen! Een noordelijke of misschien zelfs landelijke actie georganiseerd door de regionale omroepen lijkt mij een goed idee.

Of zou het volgend jaar niet meer nodig zijn? Zou de regering over een jaar een echt armoedebeleid voeren, met voedselhulp uit de EU?

Hierbij een YouTube filmpje over de actie. Hierin tot mijn verbazing ook een oud achterbuurvrouw van mij, die kennelijk nu ook klant is van de voedselbank.

6 opmerkingen:

 1. Dat laatste geloof ik niet.We zullen elkaar moeten steunen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat er zoveel steun is voor de Voedselbank!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik heb niet veel vertrouwen in een nationaal of door de EU ondersteund armoedebeleid.
  Maar wel heel fijn dat zoveel mensen de voedselbank een warm hart toedragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het een geweldige actie!! Heb het gisteren op tv nog even weer gezien en wat een steun en warmte voor al deze gezinnen!! Ik ben bang dat er volgend jaar nog zo'n actie op touw gezet moet worden, denk niet dat de regering dan een "ander plan" op tafel heeft om dit structureel aan te pakken!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De EU heeft al een armoedefonds daar wil de huidige regering geen gebruik van maken, slecht voor het imago en anderen zouden het harder nodig hebben zoals Griekenland en Spanje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Over koopkrachtaantasting, wat vind je hier van?

  Postzegels

  De prijzen van postzegels gaan vanaf januari wederom omhoog. Het basistarief voor brieven binnen Nederland stijgt met 4 cent naar 64 cent. Verder vervalt de categorie 250-500 gram. De nieuwe categorie bedraagt 250 tot 2000 gram en hiervoor moet je 3,84 euro neertellen.

  Ook voor internationale post verandert er wat. De zones Europa en Wereld worden samengevoegd tot één zone (Internationaal). Hiervoor geldt een basistarief van 1,05 euro.

  BeantwoordenVerwijderen