Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 30 december 2013

Prijsverschillen

Afgelopen zaterdag kocht ik een heerlijke kerststol bij de AH, van €3,99 nu voor €1,99. De houdbaarheidsdatum is 7 januari 2014. Jongste dochter heeft hem geproefd en vond dat je het wel kon merken dat  het brood toch al een klein beetje oud was. De stol was een beetje droog, vond zij, maar verder wel nog erg lekker.
Ik vond dat je er helemaal niets van kon proeven dat de stol al een tijdje geleden gebakken was. Een beetje roomboter er op .... mmmmm heerlijk, net een gebakje.
In een andere winkel vonden ze kennelijk ook dat de stol nog zo goed als vers was.
Vandaag deed ik in een ander filiaal boodschappen, hemelsbreed nog geen 1,5 km verderop. Daar kostte hetzelfde kerstbrood €3,99, dubbel zo duur dan de stol die ik twee dagen daarvoor kocht. De houdbaarheidsdatum was ook 7 januari!
Die stol heb ik niet gekocht. Het brood is dan misschien heel lekker, maar ander brood is een stuk gezonder! Daarnaast was de prijs ook niet naar mijn zin.

7 opmerkingen:

 1. Bij de Hema vandaag kerstbrood gezien voor 1 euro. Maar zónder een datum op de verpakking. Niet gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Apart is dat he?
  Ik heb dit jaar nog geen kerstbrood gegeten, ik vind het eigenlijk wel prima. Doordat ik maar een keer per week in de winkel ben kan ik het allemaal wat langs mij heen laten gaan.
  Het bevalt mij prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren flesje water bij ah gekocht ( 33 cent) bij de kassa kreeg iedereen de stol van 3,99 gratis! Het was een ah in een groote stad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik hoef die kerst/paas stol niet meer,ze leggen zo zwaar op de maag vind ik.
  mijn oma had die dingen ook altijd kreeg je een lekkere dikke plak met boter en suiker er nog eens op want ik moest nog groeien!!! nou ik heb het geweten,,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de stollen van AH prima! Een week voor de Kerst waren de stollen 1.99 euro in de aanbieding. Die heb ik gekocht, en de uiterste verkoopdatum was inderdaad 7 jan. 2014. Nou met de kerst was het nog heerlijk, vonden wij. Bij de banketbakker waren de stollen 9.99 euro! Zal best lekker zijn, maar mij te duur! Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In week 52 waren de stollen in de aanbieding voor 1,99. Jij hebt er daarna eentje gekocht voor de normale prijs. Dus niet dubbel zo duur; je eerste stol was gewoon de helft van de prijs ;-)
  Groetjes, Lisse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik koop wel vaker een stol die in de aanbieding is en leg ze dan in de diepvries en als ik ze daaruit haal doe ik ze even in de oven en zijn ze weer prima eetbaar.

  BeantwoordenVerwijderen