woensdag 25 december 2013

Te betalen: €18.662,16

Tussen nu en 4 weken gaat er €18.662,16 van mijn rekening af!
Om welke bedragen gaat het?
 
schenking kind A 2.500,00
schenking kind B 2.500,00
zorgverzekering 1.362,16
extra aflossing hypotheek 12.300,00

18.662,16

Nu ik het zo opschrijf is het wel ongelooflijk veel geld!
Die schenking aan mijn kinderen is nog uit de erfenis van mijn moeder. Zij gaf iedere 2 jaar 2,5 duizend euro aan elk van de kleinkinderen. Mijn moeder overleed ruim een jaar geleden, dus droogde deze geldpot op. Omdat oudste dochter studeert met geleend geld van studiefinanciering, heeft ze een beetje extra geld hard nodig en ik kan het wel missen, dus krijgen beide kinderen eenmalig "beppejild" oftewel: geld van oma. Jongste dochter heeft het geld niet zo nodig, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat zij dan niets krijgt. Ze gooit het geld absoluut niet over de balk, daar hoef ik mij geen zorgen over te maken.
De zorgverzekering wordt geïnd rond de jaarwisseling en daarmee betaal ik voor een heel jaar. Uiteraard komt daar nog 360 euro eigen risico bij, maar dat komt later. 
En de extra aflossing van de hypotheek is gepland rond 20 januari. Ik denk dat het de laatste keer is dat ik een maximale aflossing doe, de komende jaren heb ik daar geen geld meer voor.

Op mijn ASN spaarrekening staat al €9.910,- klaar om op mijn betaalrekening gezet te worden. Voor de rest van de aflossing van de hypotheek moet ik nog even een andere spaarrekening (deels) leegtrekken.

De uitgaven zijn geen nieuw record. Toen ik mijn huis kocht, heb ik in één week 73.000 euro doorgesluisd naar de rekening van de notaris. Daarmee was het huis meteen al voor een deel echt van mij en voor een ander deel van de bank.

11 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad een flink bedrag! Maar zo te zien zijn het ook allemaal goede doelen. Mooi dat je je kinderen op zo'n manier kan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een bedrag! Fijn dat je zo je kinderen kunt helpen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed besteed lijkt mij en fijn dat je dit kunt doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een fijn gevoel dat dit kan! Een mooie besteding, dacht ik zo! Ook hier staat weer een bedrag klaar voor aflossing en de premie van de zorgverzekering gaat ook hier in 1 keer. Afgelopen zomer hebben we de studerende kinderen al wat geholpen door het schoolgeld voor een groot deel te betalen. Dat zal zeker niet ieder jaar kunnen, maar ik vond het fijn dat het nu wel kon. Geniet van je huis, wat al voor zo'n groot deel al echt van jou is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een flinke som geld!
  Maar het is goed besteed!
  Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel fijn gevoel is het als je huis voor een groot deel eigendom van jezelf is in plaats van de (kl...)bank

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad goed besteed maar een enorm bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. net het dubbele gehad van ouders.... is dankbaar aanvaard !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super dat je dit zo kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat leuk dat jij je kinderen ook schenkingen doet, wij doen/proberen dat ook altijd. verder wens ik je een heel goed jaar 2014, ik lees je blog eigenlijk altijd.
  gr, zonnigenzuinig :)

  BeantwoordenVerwijderen