Afgelopen donderdag was ik een beetje dom bezig, ik kocht iets en keek helemaal niet hoe lang het nog houdbaar was. Ik kocht een paasstol die was afgeprijsd van €2,49 naar €0,99. Ik houd wel van een plakje paasbrood, dus de stol belandde in mijn kar. Lekker en goedkoop! Thuisgekomen keek ik nog eens goed naar de verpakking. De tenminste houdbaarheidsdatum was 2 mei. Oh, daarom was de stol zo afgeprijsd!
Nu is het met tenminste houdbaar zo, dat je het na die datum niet direct hoeft weg te gooien, maar de kwaliteit kan niet meer gegarandeerd worden en misschien wordt het product minder lekker.
Ik bedacht een goede oplossing: ik sneed het brood in plakjes en vroor het paasbrood in.
Wie wat bewaart, die heeft wat!
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
zaterdag 3 mei 2014
Paasstol
Labels:
Besparen,
Boodschappen
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Nu heb je pinksterbrood
BeantwoordenVerwijderenzo eten wij meestal een kerststol met de pasen, uit de vriezer even opwarmen in de oven , hmmm heerlijk en niet duur
BeantwoordenVerwijderenIn een broodrooster wordt het ook heerlijk en de boter smelt er dan zo lekker in.
BeantwoordenVerwijderenIk heb ook nog een aanbiedings-stol in de vriezer liggen. Een keer voor een extra lekker weekend of zomaar een keer als extraatje. Ook voor 1 Euro gekocht. Mmmm!
BeantwoordenVerwijderenIk had me er niet druk om gemaakt. Een paar dagen en hij is op. Al heb je er alleen langer werk van om hem op te eten, natuurlijk. Dan is invriezen een optie.
BeantwoordenVerwijderenGeartsje
Toen ik voor een grote uitgeverij werkte werden in Juni de Kerstpakketten al gevuld door een bedrijf. Met Kerststollen. Die blijven kennelijk maaaaaanden eetbaar.
BeantwoordenVerwijderenGaat toch prima op deze manier, ik deed dit heel vaak voorheen . Dit jaar er gewoon niet aan gedacht ;).
BeantwoordenVerwijderen