Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 2 mei 2014

Veel geld terug!

Dit wordt een maand waarin het geld binnen stroomt!
Het komt gewoon allemaal tegelijk:

- geld terug van de belastingdienst, volgens de definitieve aanslag krijg ik 330 euro terug.
- geld terug van de vorige energieleverancier, ik heb bijna 300 euro te veel betaald.
- vakantiegeld, bijna 1200 euro.
Samen waarschijnlijk wel 1825 euro!
In de afgelopen maand ontving ik al geld voor mijn zitting op het stembureau tijdens de gemeenteraadsverkiezingen: 180 euro (inclusief voorbereidende cursus).
Wat een weelde!

22 opmerkingen:

 1. Ga je jezelf nog ergens mee verwennen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voel wel nog een extra lang weekend naar een eiland aankomen. Ik ga het pinksterweekend naar Ameland, maar misschien ga ik op een ander moment ook nog wel een paar dagen!

   Verwijderen
  2. Ja, leuk. Het is ook deels vakantiegeld. Je hoeft er niet van op vakantie, maar het mag wel

   Verwijderen
 2. Je ontvangt dit omdat je er moeite voor hebt gedaan, omdat je werk hebt en voor vakantie geld 'gespaard' hebt. Inderdaad wat een luxe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt dat je er als werknemer een jaar lang voor spaart, het geld hoort in feite bij je loon. Het is uitgesteld loon.

   Verwijderen
 3. Fijn, zoveel teruggaves. Geniet ervan.
  Ga je ook het stembureau doen bij de Europese verkiezingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heerlijk gevoel is dat. Geniet ervan.Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn voor je. Dat is precies het bedrag dat ik terug moet betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet hoe het voelt, ik moest in 2011 bij de definitieve aanslag €1171 euro belasting betalen! Slik, daar ging dan een bedrag hoger dan mijn vakantiegeld! Het was toen wel een bedrag waar ik al rekening mee gehouden had, want het was bij de aangifte in maart al duidelijk dat ik fors bij moest betalen, maar desalniettemin is er een fijnere bestemming van het vakantiegeld denkbaar!

   Verwijderen
 6. Ik wou ook al vragen wat je ermee ging doen :-)
  Maar heerlijk is het vind ik die belasting teruggave, soort van spaarpot waar je echt niet aan kunt komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat lekker veel! Dat zet tenminste zoden aan de dijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een mooi bedrag om terug te krijgen.
  Fijn om te lezen dat je er zelf ook heel erg blij mee bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lekker toch, zulke bedragen. Geniet van het gevoel en droom lekker weg bij bestedingen in je hoofd en neem de tijd voor de daadwerkelijke besteding.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zijn natuurlijk appels van eigen boom maar mooi dat je ze terug krijgt! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een leuke uitdrukking, appels van eigen boom. Die kende ik niet!

   Verwijderen
 11. Ik verwacht ook vakantiegeld en een teruggave. En ja, dat is toch altijd wel fijn.

  Trouwens, over die belasting... Je kunt misschien uitzoeken of middeling voor jou nog uitmaakt? Je mag 3 of 5 jaar (weet ik niet meer precies) middelen, en soms betekent dat dat je minder belasting hoeft te betalen. Krijg je misschien nog wat terug van die ruim duizend euro van toen... Heeft natuurlijk ook weer consequenties voor toeslagen en zo, dus wel goed uitrekenen voordat je het zou doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Effe gezocht... http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/bijzondere_situaties/middeling_sterk_wisselende_inkomens/hoe_werkt_middeling

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen sterk wisselend inkomen, dat inkomen is al jaren precies hetzelfde. Het probleem zat hem in het feit dat de hypotheekrente aftrek nog gelijk was aan de jaren daarvoor, terwijl ik ondertussen vrij veel had afgelost. En misschien had het er mee te maken dat ik geen inwonend kind meer had.

   Verwijderen
 13. Geniet er van en leuk vooruitzicht het weekend Ameland en misschien nog een ander weekend op een eiland. Vorig jaar was ik op Terschelling dat is ook een prachtig eiland.

  Van de Belastingdienst krijg ik niets terug maar ik hoef ook niets te betalen. Alleen een paar jaar geleden ging mijn hele vakantiegeld ook naar de Belastingdienst omdat er te weinig loonbelasting was ingehouden.

  Nu verheug ik me op het vakantiegeld eind deze maand.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kijk ook al uit naar de dag dat mijn salaris gestort gaat worden!! Ik heb van de week ook net bericht gehad van de bd. Samen toch een 1500 euro!! Gaat naar mn buffer. Das ook een fijne "besteding". Vakantie is al betaald dus heb het daar niet voor nodig.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. dat klinkt lekker!! Wij leven nu van een salaris. Als mijn vriend na zijn studie ook aan de baan is, is alles wat we extra verdienen spaargeld. Dat is een leuk vooruitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen