Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 27 juni 2014

Damm Food Waste: Fill bellies, not bins in Groningen


Op zaterdag 28 juni zal Groningen helemaal in het teken staan van de strijd tegen voedselverspilling. Dan doet de Damn Food Waste On Tour Groningen aan. Damn Food Waste slaat de handen ineen met lokale partners zoals de gemeente Groningen, Hanze Hogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, Youth Food Movement Groningen en lokale Voedselbanken. Lees hier meer!
en hier!
Op 28 juni 2014 wordt 2000 mensen gratis een super lekkere lunch bereid van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Kom tussen 12:00-16:00 uur naar het Noorderplantsoen in Groningen.
Zo laten de organisatoren aan supermarkten, bedrijfsleven, overheid, boer en vooral consumenten zelf zien: voedselverspilling is onnodig. DAMN FOOD WASTE!
Damn Food Waste is een initiatief van FoodGuerrilla (OneWorld), Youth Food Movement (YFM), Voedingscentrum, Wageningen UR, Feeding the 5000/EU Fusions en wordt ondersteund door Duurzaam Door (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Een leuk initiatief, ik hoop dat het prachtig weer is morgenmiddag, zodat het evenement niet in het water valt!

3 opmerkingen:

 1. Ga jij er ook naar toe? Ik woon zelf een beetje uit de buurt maar twee jaar geleden werd het ook in A'dam georganiseerd en toen was ik er wel bij en was heel gezellig en goed initiatief natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk wel. Ik moet in ieder geval nog even naar de stad omdat ik iets nodig ben wat ik in de wijk niet kan kopen.

   Verwijderen
 2. Wat een ontzettend goed initiatief! Zou vaker gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld elke maand zo ´n dag organiseren voor daklozen en andere mensen/gezinnen met weinig te besteden.

  BeantwoordenVerwijderen