Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 10 juni 2014

Weer terug van pinkstervakantie

Gistermiddag zijn we weer terug gekomen van Ameland. We hebben het gigantisch getroffen met het weer. Mooi weer om buiten te zijn en te kijken naar alle vogels en planten. En zo nu en dan ook kijken naar mensen. Ook leuk: op een terras, zo maar ergens op een bankje in het dorp Nes, bij de friettent vlak bij de camping waar ik een ijsje haalde.
Bijzonder: voor het eerst sinds jaren heb ik mijn uitgaven niet genoteerd. Dus ik kan jullie absoluut niet vertellen wat het reisje inclusief eten en alles kostte, want ik heb geen idee. Ik had de zespersoons caravan betaald en daarna betaalde ieder wat: boodschappen, lekkere harde broodjes, porties kibbeling met friet, pizza, fietsenhuur, bus, boot etc.
Het was leuk en een ander jaar gaan we weer, waarschijnlijk volgend jaar al.
Één minpuntje: het schijnt dat ik snurk. Ik heb wel eens een bandje met mijn eigen snurken gehoord. Dat is niet mis! Oudste dochter kan er heel slecht tegen en de andere drie slapen met of zonder oordopjes vrolijk door mijn gezaag heen. Misschien moeten we toch een ander onderkomen zoeken? Met dikkere wanden dan die van een caravan?

5 opmerkingen:

 1. Fijn dat het zo'n geslaagd weekend was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super dat het weer ook zo mee werkte! Dat snurken is vervelend, maar ja, daar kun je zelf weinig aan doen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn man snurkt ook, ik slaap altijd met oordopjes in en dan gaat het wel. Maar laatst was ik een poosje voor mijn werk weg en toen merkte ik in het hotel dat ik toch veel rustiger sliep. Misschien is een vakantiehuis op termijn toch geschikter voor jullie uitstapje Zuinigaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen dat jullie weekend weg zo gezellig is verlopen.

  Tja snurken. Mijn man zaagt zo nu en dan een heel bos om. Dan kan ik dus echt niet in slaap komen en ga van pure wanhoop maar een poosje naar beneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Snurken kan voor jezelf ook heel vermoeiend zijn. Er zijn hulpmiddelen om niet te snurken.
  Fijn dat je een leuk weekend had...en best knap dat je niet opschreef wat je uitgaf.

  BeantwoordenVerwijderen