Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 6 juli 2014

Consumentenmisleiding

Niet alleen Foodwatch, die jaarlijks het Gouden Windei uitreikt en WakkerDier het Liegebeest, ook de consumentenbond houdt zich bezig met het aan de kaak stellen consumenten misleiding, hun prijs heet de Kletsmajoor. Lees ook hier.

Waar is kritiek op:
- Drop met houtskool
- Guacemoledip met 0,7% avocado
- Vruchtensap blauwe bessen en framboos waar 84% druivensap in zit
- Vruchtenspread (jam) zonder toegevoegde suikers, maar wel met geconcentreerd druivensap, wat op zich ook heel zoet is.
- Ketchup zonder vet, ja logisch, dat hoort ook niet in ketchup
- Koek & speculaaskruiden zonder zout, zout zit ook nooit in dit type kruiden.
En nog veel meer!
Ik vind het heel goed dat ze bij de consumentenbond zich gaan buigen over consumenten misleiding. Hadden we eerder moeten doen!
Een beetje jammer dat ik maar uit drie producten mag kiezen!
En verder dat ik geen plek kan vinden waar je eigen voorbeelden aan kan dragen.

3 opmerkingen:

 1. Zo mogen glutenvrije producten (zelfs die met logo!) nog steeds een bepaald percentage gluten bevatten zodat je er nog steeds ziek van kunt worden :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 0,7 % advocado? Wow.
  Ik erger me aan al dat zogenaamd bruine brood. Dat is net zo nep bruin als van die oranje mensen met een spray tan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo was er toch ook een.merk lollies dat op de verpakking zette dat er geen vet in zat. Maar het is natuurlijk gewoon bijna 100%suiker.
  Er is nog zoveel wat niet echt klopt.

  BeantwoordenVerwijderen