Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 19 juli 2014

Pffff wat een hitte!

Het was hier vanmiddag ruim 34 graden, erg warm dus!
's Ochtends, toen het nog redelijk koel was, ben ik wezen zwemmen met oudste dochter.  Niet hier vlak bij, want dat zwembad is net als vorige zomer al wéér aan een opknapbeurt toe. We moesten helemaal naar het openluchtbad. Het was druk, maar wel heerlijk koel. Op de terugweg vertelde dochter dat ze er door de hitte vreselijk tegenop zag om te gaan werken voor de post. Ze kan om 1 uur de post ophalen en is vervolgens minstens 3 uur bezig met bezorgen, echt op het warmst van de dag. Behalve een depot in een garagebox is er helemaal geen voorziening voor postbestellers, geen wc, geen water, slecht geregeld!
Ik bedacht dat blogster Kniepertie in de wijk woont waar dochter post moest bezorgen. Dus ik heb Kniepertie gemaild en een bericht op haar weblog gepost en gevraagd of dochter langs mocht komen voor een "hittestop." De laiverd vond het prima, en zo kwam het dat oudste dochter aanbelde bij Kniepertie en dat Knieperdochter constateerde dat ze samen op zwemles hadden gezeten. De wereld is klein! Nu was het wel te verwachten dat we elkaar wel eens tegen waren gekomen, Kniepertie woont op nog geen kilometer van mijn vorige huis. Waarschijnlijk hebben we dikwijls boodschappen gedaan in dezelfde AH en ook dochters zaten op dezelfde zwemles.
zo warm was het onder mijn zonnescherm, in de schaduw
Dochter was goed geholpen met haar water-drink- en plaspauze. Ze heeft alleen al die middag 3 liter water naar binnen gewerkt en jongste dochter, haar collega bij de post, 2 liter. Lopen en drinken, het leek de vierdaagse wel! Het viel niet mee in de zon en in de hitte, dat heb ik wel gehoord!
Ikzelf ben na het zwemmen lekker binnen gebleven. Daar was het 24 graden, een verademing vergeleken bij het terras, onder het zonnescherm was het ruim 40 graden.
Niets voor mij! Ik las de krant en deed een dutje op de bank en kwam pas weer in actie toen het wat koeler was.

8 opmerkingen:

 1. Gisteren konden de kinderen nog lekker in het zwembadje maar vandaag overdag was het veel te heet. Verplicht binnen zitten, maar vanavond toch nog wel even in het zwembadje geweest. Even afkoelen. En terwijl jongste sliep vanmiddag heb ik ook even een "knipperke" gedaan.
  Wat fijn dat "kniepertje" je dochter wilde helpen, jammer dat je dochter dan niet 's ochtends de post kan bezorgen. Want het was echt heet.
  Nog een fijne avond.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig dat jullie elkaar dan bijna kennen.

  En ja, het is inderdaad heel erg warm geweest. Morgen moet ik buiten zijn, maar hopelijk wordt het dan wat beter (en hopelijk ook geen onweer aub...).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochter en ik bezorgen ook post, in Amsterdam. Maar ik hoefde vandaag niet, dochter wel. Wel kregen dochter en ik een sms van de post dat we voldoende moesten drinken en op moesten letten voor oververhitting. Wij hebben als depot ook alleen een soort bevoorradingshok achterin een winkelcentrum (waar wel een viezige wc is..) En we hebben bij onze postzakken een extra flesje water gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het is natuurlijk extreem warm en extra vervelend als je dan buiten moet werken,maar gelukkig kun je dan nog weel zelf verkoeling zoeken, moet er niet aan denken om nu ziek of gehandicapt te zijn en afhankelijk van zorg die echt wel hun best doen maar door bezuinigen toch niet alle tijd kunnen geven aan een client, dan moet je toch maar afwachten tot je hulp krijgt en kunt niet spontaan zelf even onder de douche springen of gaan zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man werkt in de groenvoorziening, de hele dag zware arbeid in de volle zon. Verkoeling zoeken is er niet bij hoor, er is niet eens voorzien in gelegenheid voor een sanitaire stop!

   Verwijderen
 5. Ik heb vanmorgen wat boodschappen gedaan en ben verder binnen gebleven. Ook nu nog. 't Is op m'n balkon nog steeds warmer dan in de woonkamer (waar het 27 graden is). Buiten vind ik dus geen verkoeling.
  Gelukkig is mijn slaapkamer relatief koel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Valt nog reuze mee stond 12 uur bij zomercarnaval in Rotterdam en is er zeker wel 7 liter door heen gegaan :) en was het iets warmer dan 34 graden en had daar geen schaduw :(

  BeantwoordenVerwijderen