Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 31 augustus 2014

Stichting Steungezin voor arme mensen in Breda

De stichting Steungezin (Klik voor de website) wil arme bewoners van Breda en mogelijke weldoeners bij elkaar brengen. Op de website kunnen armere bewoners van de stad onbetaalde rekeningen plaatsen en men hoopt dat deze betaald gaan worden door rijkere bewoners van Breda. Ongeveer 7000 inwoners van Breda hebben een inkomen op het minimum of lager. De stichting checkt de echtheid van de rekening en checkt ook of de aanvragers in aanmerking komen voor geld.
Hier kun je er meer over lezen.

Heb je een account op facebook, klik dan hier voor meer informatie.

Ik ben heel benieuwd of het idee gaat werken en het oplevert wat de initiatiefnemers voor ogen hebben. Op de website staan al een aantal profielen waarin om hulp wordt gevraagd.

Wat als de sociale dienst de hulp als inkomen gaat zien en dit inkomen van de uitkering af gaat halen?

Wat als er zich geen sponsoren melden?

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooi initiatief! Mensen doneren vaak veel geld voor hulp aan het buitenland (waarbij veel aan de strijkstok blijft hangen) en nu kun je de lokale medeburger eens helpen, Super! Ik denk dat het best een succes kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sponsoren zijn er blijkbaar al en het mooie vind ik dat de gemeente dit initiatief steunt dus hopelijk werkt dit op ambtelijk gebied ook bij de sociale dienst door. Mooi ook dat het geld niet rechtstreeks naar degene gaat die rekening ingediend heeft, maar dat eerst gecontroleerd wordt of deze factuur echt is en bij de 'aanvrager' hoort, geld dus tijdelijk naar de tussenrekening van de stichting gaat om misbruik zoveel mogelijk uit te sluiten.

  Hoe mooi is het om een wijkgenoot die het even minder heeft, zo te kunnen helpen. Hopelijk kiezen donateurs niet alleen voor eigen wijken, want er zijn een aantal wijken waar ik héél weinig donateurs / sponsoren verwacht maar juist veel aanvragers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goed bericht, dat de gemeente akkoord is. De sociale dienst is een onderdeel van de gemeente, dus lijkt het mij dat die wel mee moet gaan en het initiatief niet gaat dwarsbomen.
   Ik begrijp van het verhaal ook dat er in verschillende plaatsen in Nederland plannen zijn.

   Verwijderen
  2. Vandaag las ik dit stukje op Divosa:

   Gemeente Breda bewandelt middenweg
   In een reactie in dagblad BN De Stem laat de gemeente Breda weten dat bijstandsgerechtigden dergelijke giften moet doorgeven aan de gemeente. In het geval van eenmalige giften zal de gemeente het bedrag niet meteen inhouden op de uitkering. Tot welk bedrag laat de woordvoerder in het midden.

   Verwijderen
 3. ik denk dat de sociale dienst hier roet in het eten gaat gooien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al eerder deze avond gereageerd maar zie het berichtje niet op uw blog.
  Ik heb op BNR gehoord dat er 2 weldoeners hebben gereageerd.
  groeten Gea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Gea: dan is er iets niet goed gegaan, want ik heb geen reactie op dit bericht afgekeurd en verwijderd.

   Verwijderen
 5. Mooi initiatief! Ik vind het idee écht goed gevonden, hoop dat het wat wordt.

  Groetjes
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen