Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 12 september 2014

Extra geld verdienen, sparen met Euroclix

Sparen met Euroclix doe ik al jaren, zeker 6 jaar, misschien wel meer. Via deze weblog kunnen nieuwe deelnemers zich aanmelden. Daarvoor krijgen ze direct 150 clix cadeau. Verder krijg je, als je zorgt voor nieuwe deelnemers 10 % van de verdiensten van deze nieuwe leden. Heel leuk, dat krijg ik als provisie en jij ook als je nieuwe leden aanbrengt.
Ik heb alleen wel het idee dat de vijver al behoorlijk leeggevist is. Er komen bijna geen nieuwe aanmeldingen meer binnen en de provisie is ook lager dan het geweest is.
In 2013 had ik van januari tot augustus 98 nieuwe leden en in diezelfde periode dit jaar 44 nieuwe leden, vooral de laatste maanden is dit aantal geslonken tot ca. 2 per maand. De provisie gaat ook achteruit, nog niet zo hard, maar die achteruitgang komt nog wel, denk ik. Ik heb nu in 2014 bijna 3000 clix minder ontvangen dan vanaf januari t/m augustus 2013.
Ook verdien ik zelf clix met mail lezen en als ik ergens iets via internet bestel, dan doe ik dat altijd via Euroclix, zodat ik clix verdien.

Je hoort mij niet klagen hoor, ik heb in de loop der jaren al heel veel geld verdiend met Euroclix, vóór dit jaar € 3.820,57 en dat is niet mis, daar kun je een leuke vakantie van bekostigen.

Ik wil pas weer uit laten betalen als ik 50.000 clix gespaard heb. Dat levert 850 euro op, dat laten uitbetalen wordt "ergens" in het komende jaar. Hoe meer clix je inwisselt, hoe meer euro's, 1000 clix levert 10 euro op. 50x die hoeveelheid clix leveren 85x zo veel euro's op. Daarom wacht ik nog "even" met het laten uitbetalen.

Consuminderen stelde voor om met een printscreen te laten zien hoe een verdiensten-lijstje er uit ziet:

14 opmerkingen:

 1. Hier gaat het de laatste tijd ook langzamer, volgens mij zijn de beloningen ook steeds lager...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je geen blog hebt en/of regelmatig iets besteld on-line schiet het niet echt op. Ik heb in 2 jaar 50 euro verdiend met klikken en een enkele maal een onderzoek.
  Bij een ander onderzoeksbureau heb ik ook 50 gesprokkeld. Ach alle beetjes helpen, de cheques liggen er nog steeds, nog niets tegen gekomen wat ik graag wil en anders waarschijnlijk niet zou kopen. Is een prettig idee dat het kan als ik echt iets vind..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge zoveel nieuwe leden! Ik ben al blij dat ik van 1 lid provisie krijg:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er mee gestopt bij 50 euro, kreeg veel teveel mail en rotzooi binnen en kreeg er te weinig voor terug. Ik begrijp dat dat anders is als je een boel nieuwe leden aanbrengt en daarvoor provisie krijgt en 10% van de opbrengst

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een flink bedrag! Mijn ervaring is dat je vooral verdient wanneer anderen zich via jou aanmelden. Alleen met dat klikken gaat het best langzaam. Ik heb Euroclix opgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb tot nu toe één aanmelding via mij: mijn man, in de periode dat we nog niet eens samenwoonden, een paar jaar terug alweer. Soms gaat het hard, ook met de provisie: een van de leverancies van zijn werk bleek namelijk bij euroclix aangesloten, en hij is de enige die daar wel eens wat moet bestellen. Maar dat is maar een enkele keer, dus er zijn ook maanden dat het maar een beetje aankabbelt. Toch, het werk dat het kost vind ik bij euroclix nog erg meevallen.

  Moneymiljonair twijfel ik soms of ik nog wel doorga. Twee jaar terug gingen ze al van 2000 punten per mail naar 1000, en nu ze naar die andere naam overgingen een paar weken terug terwijl ik bijna die 12,50 bij elkaar gespaard had, was mijn 12,50 ineens nog maar 10 euro waard. Die staat dus flink op de nominatie om eruit gegooid te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De punten van MoneyMiljonair zijn inderdaad nauwelijks meer wat waard. Jammer!

   Verwijderen
 7. geef je dat ook op aan de belasting? het zijn per slot inkomsten

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je zou je maandelijkse bijschrijving eens moeten laten zien op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor jou een prima inkomstenbron. Vooral via dit blog. Ik gun het je van harte want je steekt hier tijd in en ik lees je blog graag. Juist aan je printscreen zie ik dat het niet loont als je geen mensen aan draagt en weinig via internet koopt. In deze screen van ongeveer 1 maand zie ik ongeveer 25 eigen punten uit onderzoek en mails lezen. Ik koop ook vrijwel nooit bij online winkels dus ik zou dan jaren moeten sparen voor €10,00. Heel eerlijk. Ik ben ook wel benieuwd of je de inkomsten netjes op geeft aan de belastingdienst. Maar ik snap ook heel goed als je deze vraag hier niet wil beantwoorden. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik "verdien" wel eens wat door bestellingen, maar die punten vormen inderdaad maar een klein deel (ongeveer 1000 clix) van wat er binnen komt. Ik geef de inkomsten tegenwoordig wel op. Daar ben ik mee begonnen toen ik de inkomsten van het stembureau op moest geven.

   Verwijderen
 10. Ik doe ook mee met Euroclix maar zoveel vrienden als jij binnensleept heb ik niet hoor haha ik heb het toch ook op mijn blog staan maar 1 aanmelding is veel.
  En de uitbetalingen zijn bij mij ook echt lager als ik 50,- per jaar binnen haal is dat veel.
  Vind wel de vragen lijsten tegenwoordig hinderlijk, je mag mee doen en als je hem volmaakt verdien je bv 75 clix alleen je krijgt 10 vragen en dan staat er " u bent niet geselecteerd of ze hebben genoeg mensen"
  Die vul ik dus ook NIET meer in!

  Verder heb ik zo iets van ik ben toch op de pc kan ik net zo goed even klikken voor wat centjes, tenslotte kunnen we alle beetjes gebruiken :-D

  BeantwoordenVerwijderen