woensdag 29 oktober 2014

Blij met mijn gezondheid

Het is verbijsterend hoe sommige mensen ineens een erg nare kwaal blijken te hebben. In mijn omgeving is het de laatste jaren nogal eens voorgekomen dat collega's of familieleden een levensbedreigende of invaliderende ziekte bleken te hebben. Een ziekte waaraan je misschien wel binnen een paar jaar dood gaat of een ziekte waardoor je mogelijk in een rolstoel belandt en je hele leven op zijn kop gezet wordt.
Ik mag me gelukkig prijzen met de kwalen die ik heb, daar valt prima mee te leven. OK, het zou nog beter zijn als ik helemaal gezond was, maar het is peanuts vergeleken met wat sommige anderen voor hun kiezen krijgen.
Het lijkt wel of ik daardoor extra geniet van de dingen die ik allemaal kan.

Ik fiets in de zon en kijk om mij heen. Ik zie ganzen op het water en paddenstoelen in het gras. Soms blijken die paddenstoelen ver weg in het gras eigenlijk stukjes zwerfvuil te zijn. Even verkeerd gezien met die ogen van mij, maar over het algemeen kan ik toch echt genieten van alles wat ik onderweg zie.
Vanavond lekkere wraps gegeten met gorgonzola, uien, paprika en een beetje spinazie. Genieten van de lekkere dingen die ik helemaal zelf kan klaarmaken.
Gisteren at de ene dochter hier met haar vriend, vrijdag de andere.
Het leven is nog niet zo slecht.
De poes die languit op de bank ligt, met haar buikje omhoog en die héél luid begint te spinnen als ik alleen al tegen haar praat. 

8 opmerkingen:

  1. Gisteren in het ziekenhuis weer Peter gezien. Hij heeft alvleesklierkanker en nu nog 2 maanden te leven. Maar omdat misschien te kunnen verlengen, krijgt hij elke 14 dagen 3 dagen achter elkaar chemo. Zijn voeding krijgt hij via een sonde.
    Hij vertelde dat hij zo graag weer eens wat zou willen drinken, gewoon een kopje koffie. En dan besef je weer eens heel goed dat gezondheid een groot goed is. De meest eenvoudige dingen als drinken en eten, die voor ons zo normaal zijn, kunnen voor iemand goud waard zijn. Ik neem nu bewust de tijd om extra van mijn kopje thee te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel herkenbaar. Mijn partner heeft slokdarmkanker en krijgt op dit moment alleen nog vocht en voeding via een infuus. De slokdarm zit dicht. Toch genieten we elke dag nog van elkaar en wat we samen hebben. Hij proeft af en toe trouwens wel wat, een hap van een broodje kaas of een paar lepels soep, en spuugt het dan uit. Gewoon voor de smaak. Daarna mond goed spoelen en tanden poetsen. Niet zoals we het thuis van onze moeder geleerd hebben, maar het geeft hem weer wat vitaliteit en optimisme.

      Verwijderen
  2. Wat een mooi stukje..!

    ( heb wel veel moeite met je woordverificatie hoor..
    ben soms minuten lang bezig om iets te kunnen plaatsen,
    en meestal laat ik het dan maar zitten..)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien moet ik de woordverificatie maar weer uitzetten. Alleen het is een erg goede spamfilter. Anders krijg ik per dag ruim 30 spam reacties. Ik ga het gewoon proberen. Ik heb zelf ook een hekel aan de woordverificatie.

      Verwijderen
    2. Ik heb er weinig moeite mee, maar zie dan ook alleen 3 cijfers,

      Verwijderen
  3. mooie blog hoor, lees het graag
    kijk ook vaak naar je energieverbruik, helaas is die niet up to date,
    ben zeer benieuwd, onze levens lijken aardig vergelijkbaar.

    jet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi blog, inderdaad als alles goed gaat en je van een goede gezondheid mag genieten, je nog een baan hebt in deze tijden, geen erge geldzorgen dan ben je in alle opzichten een rijk mens. Maria

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.