Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 3 oktober 2014

Waar blijft die bibliotheekpas?

Twaalf dagen geleden, op zondag 21 september, heb ik mijzelf lid gemaakt van de openbare bibliotheek en ik zou binnen 10 dagen een pasje ontvangen, dacht ik. En dat pasje heb ik nog niet.
Dus ik eens eventjes de bevestigingsmail openen, dit stond er:

Wij verwerken uw aanmelding zo snel mogelijk. Na de verwerking ontvangt u binnen 10 dagen uw bibliotheekpas thuis en kunt u 3 maanden lang gratis de Bibliotheek uitproberen.

Met uw bibliotheekpas kunt u niet alleen lenen en inleveren in alle Groningse Bibliotheken, u kunt ook e-books lenen via www.bibliotheek.nl/ebooks.

Nu snap ik het! Ze geven geen termijn voor de verwerking van mijn aanmelding. Misschien duurt dat nog wel weken of misschien wel maanden en als ze dan de aanmelding verwerkt hebben, dan heb ik binnen 10 dagen een bibliotheekpas.
Zo zie je maar weer, het is een kwestie van goed lezen. In feite beloven ze helemaal niet om binnen 10 dagen een pasje te leveren. Dat heb ik er van gemaakt.
Toch zou ik het fijn vinden als ze wat vaart zouden maken met "mijn" pasje, dan kan ik na mijn staaroperatie luisterboeken "lezen" en hoeven mijn ogen even helemaal niets te doen!

5 opmerkingen:

 1. Misschien kun je bellen en vragen of je pasnummer al bekend is. Vaak heb je alleen dit nummer nodig om e-books en luisterboeken te lenen. Bij ons krijg je een tijdelijk pasje mee totdat je andere pas klaar is.
  Ik ben lid sinds de geboorte van de oudste (nu bijna 16 jaar geleden). Ik heb een xl abonnement wat inhoud dat ik 30 boeken kan lenen voor 6 weken. Ik kan kosteloos reserveren. Ik leen veel boeken voor mezelf en de kinderen. Dus ik vind het de kosten wel waard.
  Ik hoop dat je op tijd je pasje hebt zodat je nog luisterboeken kan lenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eens met Maaike, leg ze even uit dat je geopereerd gaat worden en zeker weten dat het snel voor elkaar is. Bij bibliotheken werken vaak erg lieve mensen (mijn dochter bijvoorbeeld, verder ben ik volkomen objectief ��)
  Sterke met je operatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien zelf eens informeren hoe lang het nog zou duren? Hier gebruiken we ID-kaart ook als bibliotheekkaart. Kost 5 euro lidgeld per jaar en je kunt er gratis 6 boeken, 6 DVD's en 6 CD's per keer mee uitlenen voor 5 weken. Deze kun je dan gratis nog 2x 5 weken verlengen. Resereveren kost 50 cent.

  Groet
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kreeg bij aanmelding een papieren tijdelijk pasje, hiermee kon ik al boeken lenen. Ook werd gezegd dat als t langer dan 14dgn duurde ik even moest bellen. Dus dat zou ik in jouw geval zeker even doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb mij digitaal aangemeld en kreeg daarbij niet een tijdelijk pasje. Maar het is opgelost. Ik kreeg vandaag mijn pas via de post. Ik heb mijn tweede luisterboek al gedownload.

   Verwijderen