Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 25 november 2014

Muis is dood

Herinneren jullie je de conference van Toon Hermans met duif is dood? Het gaat over de auditie van een goochelaar en zijn duif is dood. Aandoenlijk en meesterlijk! Je kunt het hier vinden op YouTube. Altijd als er iets stuk gaat, dan moet ik daar aan denken.

Nu is mijn computermuis dood.
Niet heel raar eigenlijk, hij was al wel 12 jaar oud, misschien wel ouder. Hij hoorde bij een oude laptop en verving de muis die bij mijn computer zat. Die muis bij de PC gaf al heel snel de geest.
Zou ik bijzondere dingen doen met computermuizen dat ik ze zo snel verslijt? 
Op zich was de muis die ik gebruikte niet helemaal kapot, maar ik kon er niet meer mee scrollen en dat vind ik toch wel onontbeerlijk.
Dus heb ik online een nieuwe muis besteld. Gemak dient de mens en het bedrijf waar ik de muis bestelde rekende geen verzendkosten. Anders was ik waarschijnlijk toch maar op mijn fiets gestapt, want om nou 4,95 verzendkosten te betalen voor iets wat niet zo veel kost, dat gaat me te ver! Ik heb nu een mooie nieuwe muis van het zelfde merk. Ook gewoon weer met een USB kabeltje, want ik vind die muizen met batterijen slecht voor het milieu.

De muis is per post gearriveerd en dan merk ik weer eens hoe slecht mijn ogen zijn en hoe hard ik aan een bril toe ben met passende glazen! Ik moet nog even geduld hebben wat dat betreft.
Pff, wat een gedoe om zo'n doos open te maken en als de doos eenmaal open is, dan moet de muis ook nog uit de verpakking gehaald worden. Alles is niet bepaald afgestemd op slechtziende ogen. Ik heb met een keukenmes zitten snijden om me een weg te banen door karton en tape, maar het is gelukt! Ik schrijf dit bericht met een nieuw geïnstalleerde muis. Opmerkelijk: vlak voordat ik de nieuwe muis in gebruik nam, deed de oude muis het toch weer goed, vreemd maar waar.

10 opmerkingen:

 1. Grappig de aanhef ik dacht ff aan een echte muis ;) . Hoe is de operatie gegaan ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds we weer gewoon muizen met kabeltjes gebruiken, hoeven we bijna nooit meer batterijen te kopen en dus niet weg te gooien. En ze leven langer dan draadloze muizen.12 jaar is redelijk oud voor een muis geloof ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die conference ken ik. Erg leuk inderdaad! Wat apart dat je oude muis herleefde toen de nieuwe kwam. Zul je altijd zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh een muis van 12 jaar oud. Misschien zit er stof in waardoor deze wat minder werkt? Ik dacht in eerste instantie ook aan een echte muis, maar ik kon me niet herinneren dat je muizen als huisdier had.
  Soms merk je pas hoe de maatschappij ingericht is op mensen zonder een beperking. Ik loop er regelmatig tegenaan met mijn slechthorendheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien zit er gewoon stof in je oud muis of zit een contactje los. Als'ie het weer niet doet gewoon open maken, erin blazen en kijken of er wat los zit wat vast zou moeten zitten. Vervolgens weer dicht schroeven of klikken afh. hoe het ding in elkaar zit. Gaat'ie kapot, breekt alles af. Jammer dan, anders heb je er ook niks aan.
  Overigens kan er ook een breuk in het kabeltje zitten. Als je een idee hebt waar de breuk zit (vermoedelijk vlak bij de muis). Soms is dat ook wel te verhelpen. Maar dat is vaak wel een beetje prutsen en ik weet niet of je dat wel moet willen nu je toch een nieuwe muis hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ALs er een balletje in die muis zit, dan moet je die even aan de onderkant openmaken, balletje eruit en schoonmaken, en er even in kijken en daar de "rollende" dingetjes schoonmaken.

  Pfff ik dacht dat het een echte muis was hihi, maar deze muis is ook wel belangrijk.

  fijne dag verder
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger had ik zo'n muis met een balletje. Die moesten inderdaad regelmatig schoongemaakt worden. Dit is een muis met een rood lichtje, die heeft geen balletje.

   Verwijderen
 7. Mag ik vragen wat er zo slecht is aan een muis met batterijen? Je dochter en ik gebruiken al jaren een Logitech set icm oplaadbare batterijen. De muis moet eens in de twee maandem verse batterijen, het toetsenbord doet er nog veel langer mee. En ondertussen heb je lekker weinig kabels op het bureau.

  Die verpakkingen zijn inderdaad verschrikkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ervaring met batterijen is dat ze snel leeg waren. Met kabeltjes doen de muis en toetsenbord het altijd. Ik gebruikte indertijd geen oplaadbare batterijen. Het toetsenbord kan lager met batterijen, dat klopt.

   Verwijderen
 8. waar heb je deze besteld ?groetjes

  BeantwoordenVerwijderen