Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 1 januari 2015

Een fonkelnieuw jaar, een nieuw elan!

Hier worden vanaf een uur of 8 vanmorgen weer keiharde knallen geproduceerd. Kennelijk is een buurjongen al weer zo ver dat hij weer verder kan met het afsteken van een zwaar kaliber rotjes. Misschien is het illegaal vuurwerk, het is in ieder geval een illegaal tijdstip. Hoe dan ook, ik wilde nog wel slapen en poes wilde eigenlijk ook wel naar buiten, maar door die knallen is er nog niets van gekomen.  
Gisteravond heb ik bij oudste dochter met mijn kinderen oud en nieuw gevierd en daar kwamen de goede voornemens ook bovendrijven. Beiden hadden een hele waslijst goede voornemens, het ging vooral over gezonde leefstijl en culturele zaken.
Leuk en inspirerend.
Ik had al een goed voornemen: regelmatig meedoen met Nederland in Beweging. Al een paar dagen geleden was ik begonnen met de voorbereidingen: in de afgelopen dagen gekeken en geprobeerd mee te doen en ik heb al ontdekt dat ik het gewoon terug kan kijken op uitzending gemist en dus kan doen op een moment dat het mij uitkomt.
Het meedoen met Nederland in Beweging was een idee van jongste dochter en ik had al met haar afgesproken dat ik een poging zou wagen. Dus niet per 1 januari, maar al een paar dagen eerder. Het doel is fitter en sterker te worden, met een nieuwe Nederlandse term: healthy ageing.
En thuis is wel een goed idee. Ik ben totaal niet muzikaal en heb geen ritme gevoel. In een zaaltje met anderen loop ik constant achter de muziek aan en ben dan alleen maar bezig om het tussen mij en de muziek goed te laten komen en dat is onbegonnen werk, dat heb ik wel vaker geprobeerd. Thuis kan ik lekker bewegen op muziek en merkt niemand dat ik net een tel later de beweging inzet.
Oudste dochter heeft al haltergewichtjes voor mij gekocht, zodat ik het zwaaien met mijn armen iets intensiever kan maken.

11 opmerkingen:

 1. `t Beste voor `t nieuwe jaar!
  Dat is `n goede tip : kijken op uitzending gemist , zodat je idd de oefeningen kunt doen op `n ander tijdstip, die houd ik er in!
  Klavier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief van je dochter. Veel succes met je goede voornemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja echt lekker Nederlands, waarom nu weer een engels woord gewoon : gezond ouder worden dekt toch ook de lading.

  Nederland in beweging lukt me niet, gaat te snel, ik ben wel op zoek naar een programma wat ik 15 min. per dag wil doen en indien het weer het toelaat half uurtje te wandelen elke dag. Nu met nieuwe knieen gaat dat lukken, moet nog wel opbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. op zich wel goede oefeningen, maar wat een vreselijke muziek draaien ze erbij , daar kan ik niet warm voor lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zoek altijd Nederland in Beweging op internet.
  En Lot, misschien is yoga of Tai Chi wat voor je,dat gaat niet snel, en je hoeft bij die yoga ook niet in een knoop te gaan zitten of liggen. Yoga en Tai Chi oefeningen kan je opzoeken op youtube. Maar goed, het belangrijkste is blijven bewegen,en dan is wandelingetje ook goed.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Greet voor je suggesties. Beiden heb ik al geprobeerd en ik kan dan gemiddeld 40% normaal doen, de rest kan ik niet en dan is het niet leuk. Ik heb lang Pilates gedaan op een hele fijne rustige manier dan kon ik 80% doen, helaas kregen we toen een andere lerares en toen was het over.
   Sportschool begin ik niet meer aan voornamelijk om de pokkeherrie die er altijd wordt gedraaid. Bovendien kan ik niet elke week omdat lichaam niet meewilen dan is het zonde van een abonnement.

   Verwijderen
 6. Dat tv programma zou ook goed voor mij zijn. In mijnogen beweeg je best veel, dagelijks fietsen en met die gladheid van vorige week? Ik zou er niet aan moeten denken.
  Zelfs die kleine Aygo had moeite om vanuit stilstand over wielsporen door de sneeuw te komen.
  Op die dag was ik blij met de auto. Vaak ook niet, laat mij maar scooteren.
  Dan krijg ik te horen, je moet meer fietsen. Ja ha, maar ik scooter ook zonder werk toch 5000 km in 6 a 7 maanden.
  Ooit komt di fiets bij d fietsenmaker, ik heb er twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cassey ho ( blogilates) heeft goede pilatesfilmpjes van licht naar zwaar maar je kunt zelf kiezen voor een lichte training bijv voor beginners die zijn goed te doen. Ik volg ze altijd op YouTube en ze heeft een Facebookpagina blogilates

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cassey ho ( blogilates) heeft goede pilatesfilmpjes van licht naar zwaar maar je kunt zelf kiezen voor een lichte training bijv voor beginners die zijn goed te doen. Ik volg ze altijd op YouTube en ze heeft een Facebookpagina blogilates

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn helemaal de doelgroep niet. Maar doen het met veel plezier mee, ook via uitzending gemist. Snap er af en toe ook helemaal niets van. Af en toe gaan mijn knieën zeer doen. Toch voel ik dat ik heerlijk bewogen heb.

  BeantwoordenVerwijderen