woensdag 11 februari 2015

Verhuizen vanwege de aardbevingen?

De heren Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk hebben het plan bedacht om alle Groningers te verhuizen en vervolgens de gaskranen vol open te draaien om zo veel mogelijk te profiteren van het aardgas dat hier in de grond zit.
Volgens mij een waanzinnig plan van 2 publiciteitsgeile mannen!

Het plan zorgt hier in de media voor een behoorlijke opschudding. Iedereen en alles verhuizen en dan naar krimpgebieden afreizen?

Het klinkt voor simpeler dan het is, want de meeste mensen in de provincie zijn voor werk afhankelijk van de steden. Met verhuizen ben je er niet, want dan moet het werk ook nog verhuizen en de hele infrastructuur die daar omheen zit.
De ramen van het gebouw waarin ik werk, vertonen na de aardbeving in september vorig jaar, op allerlei plaatsen scheuren. Ik denk dat het gebouw niet meer veilig is als je de gaskranen verder open draait. Sinds deze aardbeving, die heel duidelijk gevoeld werd in de hele stad Groningen, is duidelijk geworden dat de gaswinning ook gevolgen heeft voor de stad Groningen. Hoe wil je een volledige stad met 200.000 inwoners en ca. 135.000 arbeidsplaatsen verhuizen?
Het voelt voor mij als een plan om zomaar een hele provincie te deporteren.

Bovendien: de gasvoorraad is niet onbeperkt. Als je die voorraad versneld uit de bodem haalt, dan is het ook heel snel op! In 2012 werd de nog aanwezige gasvoorraad geschat op 900 miljard m3. In dat jaar werd er 47,5 m3 uit de Groninger bodem gehaald. Als je de productie opvoert, en bijvoorbeeld 65 miljard kubieke meter uit de grond haalt, dan is het aardgas snel op. En op is op, dan is er helemaal niets meer over voor de Nederlandse schatkist.

8 opmerkingen:

  1. @Zuinigaan, je weet heel zeker dat dit niet een bericht afkomstig uit De Speld is? Het klinkt nl. te krankzinnig om waar te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het hier gevonden: http://www.tvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=145072
      en ook het Dagblad van het Noorden maakt er melding van: http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/gaskraan-open-groningen-natuur-12231523.html

      Verwijderen
  2. Hier uit blijk maar weer dat een aantal mensen in de Den Haag in sprookjes geloven en denken dat alles wat ze zeggen en willen ook haalbaar is . Echt ongelooflijk , dit is letterlijk paniek zaaien en niet nadenken .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ..zo weet je, als politicus, zeker dat je naam genoemd wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit bewijst weer eens dat er idioten in Den Haag werken. Zullen we maar meteen alle zeedijken doorbreken? Kunnen zij ook in de krimpgebieden komen wonen. Maar ja Zuid-Limburg zal wel niets zijn voor die kakkers. Ook hier rommelt de grond nog wel eens. En daarnaast Die Blöde Hollenjers maagse hôte (=vertaald naar Nederlands: Die stomme Hollanders mag je houden) is hier nog steeds een gezegde.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De Randstad is al vol hoor! Hoop dat je geen problemen krijgt met je huis. Maar Stichting Kuub gaat passieve huizen bouwen in de stad Groningen!

    http://www.kuub.info/nieuwsbericht/samen-bouwen-op-het-europapark-klaar-voor-de-toekomst/

    Het is niet bekend of ze aardbevings vast zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. klinkt als een echt politieke oplossing , we verplaatsen het probleem gewoon i.p.v. het op te lossen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.