zaterdag 28 maart 2015

Aarde uurtje

Vanavond is het weer Earth hour. Op heel veel plaatsen, bijvoorbeeld bij overheidsgebouwen, worden de lichten gedoofd en is het even helemaal donker. Actie is een goed moment om mensen bewust te maken van de hoeveelheden energie die verspild worden.
Ik heb ieder jaar weer twijfels of ik mee ga doen. Ik heb 's avonds meestal mijn 9 Watt LED lamp aan en soms nog mijn 13 Watt LED lamp in de keuken. In totaal gebruik ik 's avonds meestentijds dus 9 Watt en als ik even in de keuken ben, dan wordt dat 22 Watt.
Maakt het uit als ik de lamp(en) een uurtje uitdoe en kaarsen aandoe, of mijn Waka-Waka lamp?  Misschien denken de buren dat ik even weg ben, ik betwijfel of ze door hebben dat ik mee doe aan het Aarde uurtje.
Mijn besluit: ik doe het deze keer wel, om er even bij stil te staan hoe "gewoon" licht voor mij is.

5 opmerkingen:

  1. Hoe bevalt die waka waka lamp? Ik denk er namelijk over om zoiets te kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik de lamp dagelijks. Ik ben heel tevreden! Mijn trap in huis is slecht verlicht. Ik gebruik tegenwoordig altijd de lamp om in het donker naar boven te gaan. Hij geeft veel licht en gaat lang mee op 1x opladen.

      Verwijderen
  2. Vond het ook nuttig om stil te staan bij het feit dat energie niet zo vanzelfsprekend is. En even rustig praten samen ipv de volgende tv aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat heeft zo-n uurtje nou voor zin ?
    ook koelkast e.d zeker uit ... kun je de boel weggooien ...ook weer verspilling !
    en alles pakt weer even wat extra energie om op gang te komen .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een uur de koelkast uit en dan de boel weggooien? Dan heb jij een ongelooflijk slecht geïsoleerde koelkast! Als het goed is, dan stijgt de temperatuur in een uur in de koelkast nauwelijks tot niet. En het ging om de lampen en niet om apparatuur.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.