Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 28 maart 2015

Prijzig hardlopen

Afgelopen woensdagavond heb ik dochter ingeschreven voor de 4 mijl van Groningen. Dit is een hardloopwedstrijd die gehouden wordt in oktober. Volgens onderzoek is het het allerduurste hardloopevenement van Nederland. Als je de wedstrijd als recreant loopt, dan loop je voor gemiddeld 2,97 euro per kilometer mee.
Voor dochter was het nog duurder, ik heb 1 euro extra betaald voor het thuissturen van de wedstrijdspulletjes, in totaal betaalde ik 21 euro voor deze wedstrijd over 6.437 meter, dat is €3,26 per kilometer. Dochter doet al jaren mee en hoopt natuurlijk haar record flink te verbeteren. Daarvoor moet ze nog wel even flink trainen, anders blijft het persoonlijke record zoals het was. Een paar minuten meer of minder maakt ook niet uit hoor, mij in ieder geval niet, als ze maar plezier heeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten