Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 5 maart 2015

De week van het geld 2015

Van 9 t/m 13 maart is de week van het geld!
Deze activiteit richt zich op kinderen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO.
Overal in het land worden deze week allerlei activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld: gastlessen, toneelvoorstellingen, je kunt een gratis lespakket downloaden en noem maar op!
Ook op tv wordt er aandacht aan besteed.

dit vond ik op de site:
Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem houdt donderdagochtend 12 maart een persconferentie voor leerlingen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs. De persconferentie vindt plaats op het ministerie van Financiën in Den Haag en wordt georganiseerd in het kader van de Week van het geld 2015.

En verder is er de week van het geld krant voor kinderen 2015:Download de Week van het geld krant voor kids, editie 2015

Ik vind het erg belangrijk om in het onderwijs (en natuurlijk ook thuis) aandacht te geven aan geld. Zoals ook in de Week van het geld krant voor kinderen staat: jong geleerd is oud gedaan! Behalve op school is het naar mijn mening goed om ook thuis geldthema's te bespreken.
En ook héél belangrijk: geef jij je kinderen het goede voorbeeld en ga jij verstandig met geld om?

4 opmerkingen:

 1. Wat goed! Toen ik nog werkte,was er jaarlijks een project over zelfstandig wonen. De leerlingen vonden het vaak leuk en waren verbaasd over de kosten,die dat meebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn, vroeger uit noodzaak, altijd zuinig geweest. Het is gewoon onze manier van leven.
  We hebben 2 dochters: een hardwerkende, zuinig levende dochter en een hardwerkende, geld moet rollen dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik betrek dochter altijd bij geldzaken. De begroting voor de maand maken we altijd samen. Ze probeert met haar even geld bewust om te gaan. Ik vind dat ze het voor haar leeftijd erg goed doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe oud is jouw dochter, nieuw begin?
  Onze kinderen (12,14,15) gaan bewust met geld om. Wij leren ze de helft van hun verdiensten te sparen voor wat grotere wensen (tablet ed) en de andere helft kunnen ze vrij besteden. Meestal gaat het niet op.
  We proberen ze te leren dat je eerst moet sparen voordat je wat kunt kopen. Dus geen geld gaan lenen. Sparen gaat goed.
  Het is belangrijk om ze inzicht in geld te geven als ze nog jong zijn.
  Vroeger dachten ze dat geld gewoon uit de muur kwam ;)

  Met onze begroting hoeven ze zich niet bezig te houden. Wel leggen we uit hoe wij de zaken aanpakken (zonder cijfers te gebruiken)
  Gelukkig hebben we het zelf goed voor elkaar. We hebben voldoende inkomen, kunnen sparen en lossen af op de hypotheek. Nog even en de oudste gaat studeren, dan zal het plaatje anders worden. Mijn man werkt meer dan fulltime. Ze weten dus dat er voor geld wel gewerkt moet worden. Dat er dan geld is om leuke dingen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen