Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 30 maart 2015

Geen extra salaris voor top ABN AMRO

Oh wat sneu nou! Nu krijgt de top van de ABN AMRO toch niet de salarisverhoging van 100.000,- euro! Zielig hoor! Ze stappen er van af omdat er veel maatschappelijke beroering is ontstaan rond deze salarisverhoging. Het schijnt niet onwettig te zijn, een salarisverhoging van honderdduizend euro per jaar. Ze ontvangen maar 708.000,- euro per jaar voor hun werkzaamheden. Dat is nog niet eens 60.000,- bruto per maand. Daar kan een normaal topmens (m/v) toch niet fatsoenlijk van rond komen? Daar moest minstens 100.000,- per jaar bij!
Consuminderen citeert een leuke ingezonden brief die op 28 maart in de Volkskrant stond, waarin de briefschrijver de draak steekt met de aangekondigde salarisverhoging.

Ik denk dat het een goed besluit is. Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter. Ik krijg vanaf 1 december vorig jaar 42,75 bruto per maand meer. Dat zijn heel andere bedragen. Het was overigens voor het eerst sinds 2010 dat mijn salaris verhoogd werd.

8 opmerkingen:

 1. Zou nu niemand daar die ophef van tevroren hebben kunnen bedenken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik een consuminderblog had zou ik maar snel een e-mail sturen met een paar collegabloggers, kunnen ze wat leren als ze zo moeten inleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha,ja..iets minder dan 60.000 bruto per maand. Dat hebben wij met ons beiden nog niet per jaar! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat Izerina schrijft heb ik ook gedacht! Het toont weer eens aan dat de 'top'-mensen van banken, bedrijven en vaak ook in de regering geen idee hebben wat er leeft bij de bevolking. Dat vind ik beangstigend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik was helemaal over de emmer toen ik van deze verhoging hoorde. Toch geeft het mij geen tevreden gevoel dat het teruggedraaid is en wel om de reden waarom. Omdat er maatschappelijke onrust was ontstaan...níet omdat ze het zelf toch eigenlijk ook wel een exorbitante en totaal overbodige verhoging vonden. En zolang het niet vanuit het verstand van deze mensen zelf komt zullen het altijd graaiers blijven. Wat ze nu laten liggen pakken ze echt ergens anders weer wel terug.
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gevoel had ik ook, ze wachten nu nog even rustig af. Straks als het is gaan liggen en ABN weer naar de beurs gaat, kunnen ze zichzelf wel 150.000 extra per jaar geven. Want ja, die 100.000 hadden ze al recht op in 2015, dus eigenlijk is de salaris verhoging dan helemaal niet zo veel...

   Gr. Immy

   Verwijderen
  2. Precies, links of rechtsom eigenen ze zich die enorme bedragen toch toe. Bizar en inderdaad beangstigend hoever deze mensen van de normale wereld afstaan. Geen idee hoe mensen met een normaal salaris rond komen. Betwijfel of het heel gelukkig maakt zo'n leven, volgens mij geniet je niet echt ergens meer van.

   Verwijderen
 6. Het besluit is goed, maar het (juiste) inzicht waarom, blijft helaas ontbreken.

  BeantwoordenVerwijderen