Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 31 mei 2015

Waarom € 900.000,- ????

In de drie noordelijke provincies is er 1 instantie die voor de waterschappen de waterschapsbelasting int, die heet HEF. De waterschapsbelasting wordt gebruikt voor schoon water, voor veilige dijken, onder controle houden van de grondwaterspiegel, dat soort werk. De dijken langs de kanalen zijn door de aardbevingen aan extra slijtage onderhevig en ook is het van groot belang dat de zeedijken bij storm en springtij het water kunnen tegenhouden. Natuurlijk is het wat waard om droge voeten te houden en te zorgen dat ons rioolwater schoongemaakt wordt voordat het water op het buitenwater geloosd wordt.

Maar .............. recent is bekend geworden dat de ex-directeur ruim €900.000,- (om precies te zijn €905.571,00) heeft ontvangen bij zijn ontslag. Dit is een afkoopsom van bijna 1 miljoen euro! Deze directeur moest vorig jaar gedwongen vertrekken. Volgens het Dagblad van het Noorden is deze afkoopsom slim weggestopt in diverse documenten, waardoor het nieuws nu pas naar buiten komt.
Lees ook hier op de site van RTV-noord.

Dat kan toch niet waar zijn! De man heeft dus van mijn ons belastinggeld een oprotpremie gekregen! Eigenlijk zit ik hier te briesen van woede over dit soort praktijken.

Ik weet niet waarom de man weg moest, daar heb ik geen idee van, maar zo iemand heeft toch ook gewoon recht op WW of wachtgeld of zo?
Waterzuivering bij het Eemskanaal, dichtbij mijn woonwijk.
Voor als je het leuk vindt: op GeenStijl kun je een heleboel reacties lezen 

Lees hier het bericht dat ik eerder vandaag schreef: over kaas met bijzondere smaken.

10 opmerkingen:

 1. Meteen terugvorderen die hap! Schandalig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, af en toe vraag je je af hoe dit soort dingen heeft kunnen ontstaan. Het zijn uitwassen van iets dat jij en ik niet kunnen begrijpen omdat ons morele kompas anders werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moet er geen verantwoording over de hoogte van dit bedrag worden afgelegd?? Raadselachtig dat dit zomaar kan...Geen wonder dat wij zoveel waterschapsbelasting betalen in Friesland...Had dit geld niet beter besteed kunnen worden? Het zegt iets over de instelling die zo'n bedrag beschikbaar stelt en ook iets over de persoon die dit aanneemt. Het zou fijn zijn wanneer er richtlijnen voor dit soort bedragen worden opgesteld door HEF. WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als je als eenvoudige werknemer fouten maakt , krijg je ontslag en daarna ww, maar maak je als manager of ceo van een bedrijf fouten dan word je beloond met een oprotpremie waar anderen bijna een heel leven voor moet ploeteren en vervolgens worden ze waarschijnlijk bij een ander bedrijf weer beloond met een baan in de top. je erover druk maken heeft totaal geen zin ,omdat wij als mensen met een gewone baan totaal geen invloed uit kunnen oefenen op zulke uitwassen .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop door het schrijven van dit bericht verandering teweeg te brengen. Waarschijnlijk is het ijdele hoop en levert het helemaal niets op. Ik heb in ieder geval een poging gedaan door dit beleid aan de kaak te stellen. Ik denk inderdaad ook dat zo iemand al lang weer een nieuwe leuke topbaan heeft.

   Verwijderen
  2. 't is nog erger: als je als eenvoudige werknemer een fout maakt verspeel je je recht op WW... Er mag nl geen sprake zijn van ontslag door een verwijtbare situatie.
   Behalve als je bestuurder bent en over gemeenschapsgeld gaat natuurlijk. Dan mag alles. Grrrr.
   Carolina

   Verwijderen
 5. Echt, dit is gewoon zo schandalig! Ik snap eerlijk gezegd ook niet dat mensen die zo'n oprotpremie weggeven of krijgen zich niet schuldig voelen naar de rest van de bevolking.
  Het is altijd maar weer hetzelfde, bijna iedereen wil geld en macht hebben en het maakt ze niets uit hoe een ander zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook hier stoom uit de oren. Ook over het voornemen om ook nog te gaan fracken (schaliegasboren) in Grunn trouwens. Alsof dat er nog bij kan:(.
  --Carolina--

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn moeke zei vanmiddag: ik ga geen cent meer aan het HEF betalen als mijn geld daarvoor wordt besteed....Tis toch ook van de zotte zeg!!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zit me hier al een poosje over op te vreten. Maar wat kun je er aan doen? Niet betalen is geen optie, krijg je alleen maar een boete. Ik vind het vreselijk frustrerend dat je als gewone nederlander geen poot hebt om op te staan. Zou bezwaar maken helpen?Overigens las ik dat die 900.000 wachtgeld is. Nou dat wil ik ook wel.

  Nomoskar

  BeantwoordenVerwijderen