De sambalkaas die ik laatst proefde bij AH was heel erg pittig.
Waarom niet een dun laagje sambal of mosterd op je boterham gelegd en dan een plak kaas? Dan kun je de hoeveelheid aanpassen aan jouw eigen smaak.
Verse fijngesneden peterselie of een halve uitgeperste knoflookteen zijn ook veel smakelijker dan het kleine beetje dat door de smeerkaas of roomkaas gaat.
Mijn bezuinigingstip van vandaag: voeg zelf de smaak toe aan gewone kaas. Dat is een stuk goedkoper en beter aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur.
Sambalkaas |
Soms doen wij heel luxe en voegen zongedroogde tomaatjes toe, of pesto. Vaker komkommer, tomaat of radijs. Een hele luxe boterham heb je dan!
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijk praktische bezuinigtip!!
BeantwoordenVerwijderenDat vind ik een goede tip :)
BeantwoordenVerwijderenWij kopen ook wel eens kaas met toevoegingen, maar dat is dan meer als we verjaardagen hebben, om eens wat anders op tafel te zetten dan alleen maar jonge kaas en oude kaas :)
Rucola is ook erg lekker om op een broodje kaas toe te voegen weet ik uit eigen ervaring. Een zongedroogd tomaatje uit een potje erbij en je waant je in zuidelijke sferen.
BeantwoordenVerwijderenIk vind geitenkaas (harde) met fenegriek heerlijk. Omdat een heel klein stukje of een paar plakjes al snel EUR 5 kosten koop ik het maar zelden. Het blijft wel erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenNic
Oh, dat is ook mijn favoriet. De fenegriek in de kaas is zacht door het vocht. Fenegriek kun je makkelijk zelf spruiten. En dan op een broodje kaas, heb je lekker en gezond. Heel goed excuus om het vaker te eten.
VerwijderenGoed idee, dank je wel voor de tip. Ik sta heel vaak te dubben om het te kopen maar laat me dan door de prijs tegen houden.
VerwijderenNic
Het allerlekkerst vind ik een bruin brood met eigengemaakte appelstroop en hele oude kaas!
BeantwoordenVerwijderen