Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 25 mei 2015

Wat kost dat nou, zo'n lang weekend Ameland?

Vorig weekend was ik met mijn dochters en hun mannen op Ameland. Het is bij ons min of meer traditie om in het voorjaar een weekend weg te gaan.
Je vraagt je misschien af, wat kost dat nou?
Ik heb er een lijstje van gemaakt, alles is per persoon, alleen de e-bike niet, de anderen hadden geen e-bike, maar wandelden of hadden gewone fietsen.


deel van de benzinekosten (retour) 3,65
deel parkeren 4,50
boot (retour) 14,70
bus op eiland (retour) 2,50
boodschappen 11,04
pizza eten 25,00
kibbeling + patat eten 6,40
e-bike (vrijdag t/m zondag) 40,00
huisje 61,36

169,15

We vertrokken op vrijdagochtend en we waren op maandag rond het middaguur weer thuis.
Ik vind de kosten meevallen. Een deel van bovenstaande kosten heb ik cadeau gekregen van schoonzoon. Die betaalde de benzine en trakteerde op pizza-eten.
Een van de twee veerboten die ingezet worden voor de passagiersdienst
Voor het algemene plaatje heb ik deze kosten er toch maar even bij gezet, anders denk je misschien: een heel weekend maar 11 euro uitgegeven voor eten + 6,40 voor vis? Die mensen hebben blijkbaar op een houtje zitten bijten!
Nou dat viel wel mee!


Hoe deden we dat vroeger, in armere tijden?
Toen huurden we een caravan en gewone fietsen. We gingen niet uit eten en  kochten we wèl kibbeling, maar dan 1 bakje voor 3 personen en die vis aten we dan ergens buiten op een bankje op!

7 opmerkingen:

 1. Dat valt inderdaad nog mee die kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou is het inderdaad betaalbaar. Zou je voor dat bedrag ook in het najaar kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ hetiszoalshetis en anoniem: Het kan veel duurder. Als je verder moet reizen, als je je auto meeneemt op de boot, als je kiest voor een duurdere accommodatie, als je méér gebruik maakt van de horeca.

   Verwijderen
  2. Ik bedoel natuurlijk 'zo is het inderdaad betaalbaar'.

   Verwijderen
 3. Wow.. € 25,00 per persoon voor pizza eten.. Ik weet dat je het cadeau gekregen hebt, maar ik vind het enorm veel geld (55 gulden!) voor een beetje deeg met topping en een drankje er bij.. Of hadden jullie nog een voorgerecht en een dessert? In dat geval is het wat acceptabeler..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was een voorgerecht, drinken en een luxe dessert en nog een fooi. De kosten exclusief fooi waren €23,20 pp. Ik weet niet wat schoonzoon aan fooi gegeven heeft, daarom heb ik het bedrag afgerond naar 25 euro.

   Verwijderen
 4. Vis op een bankje vind ik zelfs leuker dan op een officieel terras. Het staat voor mij voor het heerlijke buitenleven. En de porties zijn vaak toch te groot.... Een heerlijk verhaal. Ik hoop dat je mooie dagen had.

  BeantwoordenVerwijderen