Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 14 juni 2015

Goedkoop lezen

Op mijn verjaardag in december heb ik een e-reader cadeau gekregen en ik ben er zó blij mee! Op dat kleine readertje heb ik enorme boeken staan. Toen ik afgelopen week in de trein reisde, had ik in die e-reader een hele stapel boeken mee, terwijl de reader nog geen 200 gram weegt. Ik heb er verder een schattig hoesje om, hij ziet er zo uit als op de foto.

Ik leen al mijn boeken bij de bibliotheek en dat maakt het voor mij goedkoop. Ik heb nu een abonnement waar alle e-boeken gratis zijn. Als ik een papieren boek wil lenen, dan betaal ik 1,50 per boek leengeld.
Lezen op de e-reader is voor mij zeer goedkoop en leuk. Soms als een boek toch niet is wat ik er van verwachtte of veel te spannend voor dat moment van de dag, dan open ik een ander boek en lees ik weer verder in dat volgende boek.
Er is 1 bezwaar, de bibliotheek heeft een beperkt aanbod en daarnaast ben ik niet in alle boeken geïnteresseerd. Hopelijk wordt het aantal voor mij interessante e-books van de bibliotheek snel wat groter.

7 opmerkingen:

 1. Je bent ook om? :) vind het ook echt een geweldige uitvinding hoor. Scheelt sjouwen en lamme polsen als je 's avonds in bed aan je dikke pil bezig bent! Enige nadeel is dat ik een boek nog nooit 2 x heb hoeven retourneren voor reparatie ;)
  Veel plezier ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is heerlijk om in bed te kunnen lezen zonder pijnlijke handen en polsen. Alleen daarom al vind ik de reader een fijn bezit. Ook op reis is het een uitkomst!
   Dat kaftje is ook heel bijzonder: doe je het kaftje dicht, dan is hij uit. Doe je het kaftje weer open, dan ben je op de pagina waar je gebleven was.

   Verwijderen
 2. Ook ik heb er inmiddels 1 en ben er echt heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welk type/merk e reader heb je? Ik overweeg ook een e reader aan te schaffen voor het lezen van boeken uit de bibliotheek. Maak je nu ook gebeuik van vakantiebieb? Daar zitten mooie boeken bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb er al een tijdje eentje. Heerlijk in de trein en op vakantie. Geen dikke pillen meer meezeulen maar een klein dingetje met een enorme inhoud. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk hoesje, waar koop je die? Ik heb een saaie zwarte en vind die van jou veel vrolijker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook erg blij met mijn e-reader, een Kobo aura HD. Er staan nu meer dan 500 boeken op, gratis gedownload van internet.

  BeantwoordenVerwijderen