Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 12 juni 2015

Toch een kookboek van Jamie Oliver gekocht!

Ik heb Bespaar met Jamie in huis! Eigenlijk was ik het niet van plan, maar Jannie wees mij er op dat verzending gratis was. Ik had nog een tegoedbon van een tientje bij het bolle mannetje en daarom kostte het boek mij maar €2,50 inclusief verzending.
Hoe het kwam dat ik het boek kocht? Ik reserveerde eerst bij de bibliotheek het boek "Jamie in 30 minuten" en toen keek ik nog eens goed naar mijn kookboeken. Daar stonden ook twee tijdschriftencassettes tussen met Allerhandes. Acht jaar geleden meeverhuisd, in de boekenkast gezet en nooit meer ingekeken. Ik besloot dat ik heel goed zonder die Allerhandes kon en dat ik mezelf voor €2,50 een leuk kookboek cadeau zou doen.
Het andere kookboek kan ik binnenkort 3 weken lenen en dan heb ik voor 4 euro 2 prachtige kookboeken in huis.
Binnenkort ga ik er over schrijven, in ieder geval over het budgetboek Bespaar met Jamie. Dan kunnen jullie hier mijn niet gesponsorde mening lezen.

15 opmerkingen:

 1. Het is een heel leuk boek maar het gaat je geen besparing opleveren, veel leesplezier,
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, dit boek heb ik ook! Een paar jaar geleden heb ik in de bibliotheek Jamies Italië geleend. Ik ga in de bibliotheek ook eens kijken voor andere kookboeken van Jamie Oliver. Het boek Jamie in 30 minuten lijkt me erg leuk.

  Veel lees en kookplezier.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is geen geld, 2,50! Leuk dat je het boek nu toch hebt.

  Zelf vond ik de budget recepten van Jamie helemaal niet zo goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je hem nu toch kocht voor zo'n klein bedrag!
  Veel plezier ermee en ik ben benieuwd hoe je hem vinden zal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier met je nieuwe boek, grappig dat ik zo'n invloed had. Het zal misschien geen besparing opleveren, maar vast wel een hoop nieuwe ideeen.. Ik ben benieuwd wat je ervan vind

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou jij geen bespaarkookboek kunnen schrijven?
  Jij bent voordeliger uit dan Jamie....,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn recepten zijn niet lekker en gevarieerd genoeg. Het lijkt me nogal een klus om een mooi kookboek te maken.

   Verwijderen
  2. Al twee dagen vrij en nog even en dan heb je tijd in overvloed voor deze klus.
   Een e-book dan?

   Verwijderen
 7. Bovendien staan alle recepten van Allerhande online.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, dit is met recht een kadootje voor jezelf! Het is een heel erg leuk boek om te lezen, besparingen zul je er niet echt in vinden, maar wel een heleboel inspiratie. En dat voor 4 euro gedeeld door 2, mooier kan je het niet hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het ook een leuk boek en er staan hele lekkere recepten in, maar besparen heeft het mij niet gedaan. Ik ben meer fan van de 15 en 30-minuten-recepten die veel ingrediënten vragen en die ik gewoon aanpas. Er zitten zo'n lekkere dingen en ideeën in.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha ik ben wel benieuwd naar je niet-gesponsorde mening... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het wordt gewoon mijn eigen mening, en ik ga het niet mooier maken dan het is. Ik heb al wel gezien dat nergens richtprijzen bij staan. Dus je hebt bij een recept geen indicatie hoe duur of hoe goedkoop het uitpakt.

   Verwijderen
 11. Ik ben ook heel nieuwsgierig geworden, was een week op het franse platteland en daar was Jamie ook, heel lekker gekookt uit z'n inspirerende boek. Er was ook een boek van Sarah Raven, ook heerlijk! Doen dus, gun het jezelf, mag toch best af en toe??

  BeantwoordenVerwijderen