Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 9 juli 2015

Tuinesië

Bijna vakantie! Over een week dan is het werk nog lang niet af, maar dan moet het maar eventjes genoeg zijn! In augustus weer verder!
Collega's vragen waar ik naar toe ga.
Ik ga naar Tuinesië en maak zo nu en dan bij geschikt weer een uitstapje naar een leuke bestemming:
Schiermonnikoog, een dagreisje met de trein, fietstochtjes naar Ten Boer of Loppersum of waar dan ook maar.
Tuinesië heeft heel veel voordelen:
- veel veiliger dan bijvoorbeeld Tunesië
- slapen in mijn eigen bed
- ik weet precies wat ik kan verwachten van mijn vakantieomgeving
- ik heb alles bij mij
- geen geklungel op campinggasjes of bivakkeren in een natte tent
- geen last van reisstress
- reiskosten zijn te verwaarlozen
- poes Juni kan zich fijn door mij laten verwennen
- iedere dag kan ik zwemmen in een schoon en fijn zwembad op een paar fietsminuten afstand
Dochters blijven ook in de zomer in Groningen.

Natuurlijk zijn er ook leuke dingen als je ergens naar toe gaat in de vakantie, in Nederland of in het buitenland. Je kunt er genieten van landschappen, van ander eten, van het reizen op zich, nieuwe dingen ontdekken, van "het gevoel even helemaal weg te zijn".
Wat vind jij leuk aan op vakantie gaan?

14 opmerkingen:

 1. Ik ga naar Villa Balkonie en Parkendorf ;) twee bestemmingen die mij ook altijd erg goed bevallen en met dezelfde gemakken als jouw vakantiebestemming. :D Ik heb ook een oude kat met een zwaar hartprobleem die ik niet aan een ander over durf te laten. Ik zou niet rustig gaan en veel te veel verantwoordelijkheid voor de ander.

  Misschien dat ik ooit wel weer ga maar ik moet zeggen dat met als die rare verhalen en aanslagen in warme landen mijn zin niet echt groter aan het worden is. Op vakantie naar een bestemming waar het veel zou kunnen regenen doe ik niet, dat vind ik echt zonde van het geld en kies ik liever voor de bovenstaande bestemmingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga met dochter 4 dagen naar Drenthe. De omgeving is geweldig mooi, er zijn in Drenthe en Groningen heel veel leuke dorpjes, en de rust is heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op vakantie ga ik voornamelijk voor de natuur en de mooie stadjes. We gaan graag naar de Franse kust maar ik ben ook dol op Nederland en dan met name Limburg en Het Groene Hart (omgeving Utrecht).
  Friesland lijkt me ook prachtig maar omdat we in Zeeland wonen is dat ver rijden.
  Onze eigen provincie is in de zomer ook heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het leuke van op vakantie gaan is thuiskomen. Thuis is alles bij de hand, ook de hulpmiddelen voor mijn zoon. Eigenlijk doe ik het vooral voor de kids. Het is goed voor hun om er even uit te zijn. Wij zijn een paar jaar niet als gezin op vakantie geweest. De kinderen wel naar verschillende (sport- en zeil-) kampen. Misschien later, als de kinderen het huis uit zijn, en wij niet meer hoeven te werken, op de motorfiets door Europa of Amerika. Of met de camper.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gaan ook vaak naar Tuinesie, vandaag een uitstapje gemaakt naar Mc Donalds (doen we nooit en de kinderen kunnen er fijn spelen) en naar het strand. Geen stress, gewoon lekker op pad. Binnenkort wel een aantal dagen camperen op een steenworp afstand van huis haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga vooral op vakantie om uit te rusten van de werkstress en te genieten van de rust, natuur en andere cultuur. Dat lukt prima in ons heerlijk vakantieboerderijtje in Zuidwest Hongarije dat we in 2010 als opknapper hebben gekocht en inmiddels gerenoveerd hebben tot een heerlijke plek onder de zon, midden in de natuur. Aan de rand van een piepklein dorpje in een heuvelachtige streek met zonnebloemvelden die veel weg heeft van midden Frankrijk. Alleen wonen er hier veel minder mensen waardoor je nog echt de ruimte ervaart. Zo zijn we toch elke keer een beetje thuis in het buitenland en valt het ook reuze mee met de kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wij gaan het hele jaar door op vakantie... 1x per maand fietsen we maximaal 90 km naar een hotel, slapen daar, lekker ontbijt en via een ander route weer naar huis, onderweg lunchen we uitgebreid van wat we kopen in een supermarkt, bestek en bekers hebben we altijd bij ons, hotels veil ik bij vakantieveiling.nl voor max €50 incl. ontbijt en veilingkosten (€5,-) morgen gaan we naar Winterswijk
  In September hebben we vrij van ons werk, dan fietsen we ook naar een paar hotels, verder is er 3 keer een gratis openluchtfilm, nemen we een paar keer een boot die alleen in de zomer vaart, kortingsbonnen staan in de lokale krant, eten we lekker in onze tuin, gaan naar beekjes in het bos, bezoeken we in de omgeving verschillende musea met onze museumkaart, gaan we een dag naar een sauna en koop ik ook nog wel een treinkaart bij een drogist voor een dagje strand, kortom veel gezond genieten in eigen land. Kater blij, wij blij, plantjes in de tuin blij, want nooit langer dan 1 nacht weg.. en toch veel vakantiegevoel en erg lekker uitrusten. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We vinden het heerlijk om even uit de dagelijkse omgeving te zijn en nu helemaal dat niemand vraagt aan mijn man hoe hij het maakt. Maar ik hou heel erg veel van reizen of het nu per trein in Nederland is of met de bus naar verdere oorden of met de auto in Nrd-Duitsland of Denemarken, ik vind het heerlijk maarr.... als het niet kan is het ook goed. En te lang wegblijven willen we ook niet want dan krijgen we heimwee naar ons huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij blijven lekker thuis, nee dat is niet omdat het moet maar omdat we dat zelf willen.
  Heerlijk in mijn eigen bedje, gaan en staan waar we willen, mijn dieren hoeven niet naar kennels en geen in/uitpak stress heerlijk.
  Sommige vinden dat maar raar ;-)
  We hebben echt wel centen om te gaan alleen we hebben er geen zin in gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vier straks vakantie op Balkonesië. Lekker zoveel mogelijk buiten eten, dat geeft ook een vakantiegevoel. Ontspannen de planten verzorgen. En (met mate) lekker zonnen.

  Voor mij duurt het nog ruim een maand voordat mijn vakantie begint, ergens half augustus. Verder is hier het strand vlakbij in de buurt, lekker naar Noordwijk of Katwijk, en als ik het nog mondainer wil is Scheveningen ook niet ver weg. Met heel warm weer lekker naar het bos. Nog dichterbij is er een meertje en een openluchtzwembad. Nog dichter bij huis is er een park en een mini kinderboerderij. En het is ook fijn om hier in de Hortus Botanicus lekker te gaan lezen en daar natuurlijk ook verder rondkijken.) Ik heb een Museumkaart).

  Stiekem wil ik heel graag weer een reis maken, maar daar is nu het geld niet voor.

  Vakantie is nu vooral lekker even lekker niets moeten.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op vakantie gaan betekent idd. dat je alles even los kunt laten. Niet te ver weg, niet te lang. Ikzelf vind het mooi om de kinderen te zien genieten. Maar ik verheug me altijd weer op m'n eigen bedje. Dus thuiskomen is ook een leuk iets van op vakantie gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind "Tuinesië" wel leuk gevonden!
  Hier - in de buurt van - Rijswijk zeggen ze : Ik ga dit jaar naar Parijswijk!
  En woon je in Den Haag dan luidt het grapje: Ik ga dit jaar de STAD niet uit ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Rundhaus". Heerlijk. En af en toe en uitstapje. Voor de rest gaan we naar een hotel in Nederland, arrangementen zijn vaak redelijk te doen. Toen de kinderen thuis waren hebben we jaren gekampeerd. Nu we wat ouder zijn laten we ons eens verwennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij gaan heerlijk 2 weekjes weg. 1 week Tsjechië en 1 week Duitsland.
  Cultuur snuiven, kastelen bezoeken, een dierentuin voor de kinderen, een paar keer uit eten en verder lekker relaxen bij het zwembad.
  Duur hoeft het allemaal niet te zijn. Uit eten in Tsjechië zowel als Duitsland is stukken goedkoper dan in Nl, evenals entree voor bezienswaardigheden.
  En thuis...genieten we dan weer van onze dagelijkse omgeving die Wilma ( van een paar posts hierboven) mooi vindt....het Groene Hart rond Utrecht.

  Cath

  BeantwoordenVerwijderen