Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 20 juli 2015

Zegeltjes sparen

Oudste dochter en haar man sparen op dit moment restaurantzegeltjes, ze willen lekker vaak uit eten voor een hamsterprijs: een driegangenmenu 2 voor de prijs van 1. Ze zijn heel enthousiast! Vorig jaar hebben ze het ook gedaan en ze hebben er van genoten. Lekker uit eten en niet te duur. Er is altijd wel wat te vieren, toch?

Ook mijn moeder was een enthousiaste zegeltjes spaarder: koopzegels, diverse andere zegels. Ze spaarde met zegels badlakens met Suske en Wiske, mokken, Suske en Wiske-bordjes en knuffelberen. Alles bij de AH supermarkt!
Ook ik spaarde voor kristalglazen en porseleinen serviesgoed.

Ik heb de restaurantzegeltjesspaarkoorts ook al flink te pakken. Ik heb al bijna 1 spaarkaart vol met restaurantzegeltjes en ik overweeg zelfs om weer koopzegels te sparen. Voor 49 euro aan koopzegels krijg je 52 euro. Dat is dus 3 euro "rente" op 49 euro!

30 opmerkingen:

 1. Koopzegels sparen is in deze tijd van lage rente zeker lucratief. Helaas kom ik te weinig bij AH om daar echt mijn voordeel mee te kunnen doen. 1 keer in de maand haal ik daar bepaalde produkten die ik graag heb (biologische volkoren penne o.a.) en verder heb ik een Lidl op 5 fietsminuten afstand met daar tegenover een streeksuper waar ik de rest koop. Brood bij de bakker naast Lidl. Als ik vaker bij AH zou komen zou ik de koopzegels nu zeker sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de Plus krijg je 6 € terug voor elke 4 € gekochte zegeltjes, wij sparen ze dus graag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja beter krijg je het nergens, ik koop alles bij de Plus, let goed op de reclame en op artikelen tegen de datum aan met 50 of 35 % korting ( maar koop wel die dingen die we gebruiken of die ik eens wil proberen) Nu ga ik de zegeltjes opplakken en gebruik het geld voor mijn verjaardagsfeestje-aankopen.

   Verwijderen
  2. Ik spaar ook bij de Plus. 50% rente......
   Ik doe daar vrijwel al mijn boodschappen en spaar per jaar ongeveer 15 kaarten vol. Die wissel ik in voor de zomervakantie, samen met de opgespaarde emballagebonnen. Zo fijn! Meestal zo'n kleine 150 euro bij elkaar. Verder gooi ik het hele jaar alle muntjes kleiner dan 50 cent in een spaarvarken, dat komt dan ook bij mijn 'vakantiegeld'. Totaalbedrag deel ik door 6, zo hebben we iedere schoolvakantieweek een leuk bedragje voor uitstapjes en extraatjes.

   Marjolein

   Verwijderen
 3. Erg leuke actie. Ik doe mee, heb nu 2 zegels, wil één kaart vol te krijgen,zou moet lukkken. Dat heb je trouwens snel gedaan om die kaart vol te krijgen binnen 14 dagen! Dan moet je voor meer dan 100 euro boodschappen hebben gehaald de afgelopen 2 weken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, er waren producten waar je extra zegels bij krijgt. Vorige week waren dat de conimex producten en koffiepads, deze week castel wijn en omo en robijn wasmiddel. Ik heb trouwens wel veel meer uitgegeven dan gebruikelijk, maar geen 100 euro in de afgelopen 2 weken.

   Verwijderen
 4. Ik doe sowieso aan spaarzegels, maar die restaurantzegels spaar ik op het moment inderdaad ook! Ik denk niet dat ik eraan ga komen, maar wie weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik spaar ook voor de restaurant korting en ook de koopzegels spaar ik trouw. Die rente krijg je niet op je spaarrekening.

  Wegschuld.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind die restaurant zegels ook super!! Fijn om goedkoper uit eten te kunnen... :) en ze zijn ook best lang te gebruiken, dat vind ik ook erg fijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik spaar de zegels ook. Ik spaar nooit iets, maar dit vond ik echt de moeite waard. Grappig dat ik onlangs 19,35 moest betalen en toch twee zegeltjes kreeg.
  Ik wil een vriendin mee uit eten nemen omdat ze geslaagd is voor een heel moeilijk examen. Het is dan leuk als we naar een luxe restaurant kunnen voor niet al te veel geld. Ik kijk er echt naar uit.
  Op het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je krijgt de zegeltjes over het totaalbedrag VOORDAT de bonuskortingen eraf worden getrokken.

   Verwijderen
 8. Ik doe ook aan spaarzegels, restaurantzegels dan weer niet. Zo vaak komen we niet bij de AH, en meestal blijven we ver onder de 10 euro als we daar al komen. ;-) Maar het zo sparen vind ik erg leuk; elke keer die 10 cent op een euro merk je bijna niet, en ineens zit dan je boekje vol en krijg je rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij sparen ze ook. Heb nu tien zegels, inderdaad ook wat extra bij speciale producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik spaar ze bewust niet die restaurant zegels. Ik heb eens in de folder gekeken en er was in onze stad 1 restaurant waar ik misschien zou gaan eten en bij de rest kom ik zo wie zo niet en dus ook niet met korting. En als ik naar een andere stad moet ben ik nog duur uit, dus laat ik deze actie aan mij voorbij gaan, zoals de meeste spaaracties eigenlijk. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de spaarkaart staat de prijsklassen van de restaurants die meedoen aangegeven. In Groningen heb je met één €, met €€ en met €€€. Er doen 21 restaurants in de stad Groningen mee, waarvan acht met één €. Het lijkt me dat je daar voor minder dan 35 euro samen een driegangenmenu kunt krijgen. Dan moet je natuurlijk nog steeds het drinken betalen, maar de kosten blijven relatief laag. Nóg goedkoper is thuis eten maken met basisproducten, maar dat is altijd het goedkoopste!
   Wat mij wel opvalt, is dat op de reserveringssites geen kosten vermeld staan van de 3-gangenmenu's. Je hebt afgezien van de €€ geen flauw idee waar je aan begint!

   Verwijderen
  2. Hoi Zuinigaan, het ging mij niet zozeer om de prijsklassen (te duur of zo) maar meer het type restaurant, allemaal het soort waar ik normaal niet voor zou kiezen om te gaan eten en nu dus ook niet omdat het toevallig goedkoper is. Maar misschien dat er in andere steden meer te kiezen is, of je houdt toevallig wel van die restaurants. Leontine

   Verwijderen
  3. @Léontine: omdat ik regelmatig met vriendinnen en zeker ook met mijn werk uit eten ga, heb ik bij een deel van die restaurants al eens gegeten en ik vind het leuk om dat nog eens te doen.
   Erg zuinig is dat niet, dat geef ik onmiddellijk toe, maar voor de volle prijs is het een stuk duurder!

   Verwijderen
  4. Dan is het wel een goede actie voor jou natuurlijk. Jij hebt ook de keuze uit 21 restaurants, ik maar uit 6 hier in mijn woonplaats. Ik zou zeggen eet smakelijk en geniet ervan, gr. Leontine

   Verwijderen
 11. Ik moet voor mijn werk vaak dingen kopen bij de AH. Ook kreeg ik al twee keer de zegels van mijn voorganger in de rij. Hierdoor ben ik nu al halverwege de derde kaart. Al twee vol dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat schiet lekker op! Oudste dochter krijgt vaak een extra zegel van de kassière. Of dat per ongeluk is of met opzet omdat dochter zo enthousiast kijkt, dat zou ik niet durven zeggen ;-)

   Verwijderen
 12. Kaarten krijg ik zelden vol, vergeet ze of ben de zegeltjes kwijt, daarom geef ik ze in de winkel aan iemand die ik ze wel zie nemen.

  Alleen bij brandstof kreeg ik zegels en een volle kaart was 2.05 waard, nu 3 volle liggen.

  Helaas gaan ze over op Apps en dan geen geld maar alleen aanbiedingen bij locale winkels en restaurants, daar heb ik niet veel aan omdat ik niet in die regio woon maar het een doorgangsstation is onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik ga altijd naar de jumbo ,die heeft regelmatig acties waarbij je zegels kunt sparen, meestal niet voor dingen waar ik wat heb en mijn dochter ook niet, toch spaar ik ze altijd ,want er zijn altijd wel weer andere mensen die je er blij mee kunt maken, zo heeft mijn dochter een aantal kennissen en collegas met kleine kinderen die net als wij van een minimuminkomen moeten rondkomen en die heel blij zijn met de spaarzegels ,en hoe leuk is het als je zelf van een minimum inkomen rond moet komen en op deze manier toch wat voor anderen kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja deze sparen wij ook,het restaurant waar we regelmatig eten doet ook mee. Voor ons dus zeker de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik spaar alleen de gratis zegels van de Poiesz. Bij iedere 2,50 euro aan boodschappen krijg je een gratis zegel en met 100 zegels is je kaart vol. Je kunt je kaarten inleveren voor cadeaus ( dan is je kaart 5 euro waard), of je krijgt per ingeleverde kaart 2,50 euro contant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Poiesz is hier ruim een half uur fietsen vandaan. Ik ga voor mijn boodschappen niet zo ver fietsen. De Jumbo, Lidl, Aldi en AH zijn véél dichter bij.

   Verwijderen
 16. Ik doe ook mee met deze actie. Vorig jaar heerlijk wezen eten met oudste kind. Leuk, juist een restaurant die ik anders niet uitgekozen zou hebben. Dit jaar een andere; in onze stad zijn er veel die mee doen. Je moet wel voor van alles open staan, want veel keuze krijg je lang niet overal! Maar omdat ik eigenlijk alles wel lust, vind ik dat juist wel grappig om eens "out of the box" te denken. Ik ga ervan genieten weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb vorig jaar gespaard samen met vrienden om met een groep te gaan. Dit jaar weer. Verder spaar ik ook de koopzegels van de ah. Ik heb afgelopen jaar 5 boekjes vol gekregen, maar moest er nog een teruggeven aan mijn moeder.
  De restaurantzegels vind ik wel een leuke actie. Vlak in de buurt liggen een aantal restaurants die meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik spaar al jaren koopzegels van ah, kom niet zo heel veel bij ah maar toch is het de moeite om de zegels te sparen.
  Ik lever ze meestal met 3 - 4 boekjes tegelijk dat heb je meteen een leuk bedrag in handen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De koopzegels van ah geven wat je zegt voor 49 euro gespaard en dan krijg je 52 contant. dat is wel 6% rente, Dat krijg ik niet bij een bank. ik doe overigens ook wel heel lang om een boekje vol te krijgen en net als Con inleveren als je er een aantal hebt en dan op moment wanneer het goed uitkomt, voor de vakantie of voor 5 december of Kerst. De restaurant zegels... daar moet ik wel lang voor sparen maar ik zal de extra aanbiedingen toch eens in de gaten gaan houden waar je extra zegels bij krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dankzij jou spaar ik nu toch maar de restaurantzegeltjes. Ik ging ervan uit dat er vast geen restaurant in onze buurt zou meedoen en dat er een addertje onder het gras zou zitten, maar ik spaar nu voor de pizzeria in ons stadje!
  De gewone zegels spaar ik al jaren. Mooi potje voor extra´s.

  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen