Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 26 september 2015

Creditcard?

Het is wel grappig, ik dacht dat ik geen creditcard had, maar als ik dit mailtje mag geloven, dan heb ik er wel degelijk eentje:International Card Services


Geachte Heer/Mevrouw ,

Het is tot op heden gebleken dat uw creditcard rekening
geupdate dient te worden.Ten gevolge hiervan, hebben
wij uw creditcard rekening beperkt totdat u uw
gegevens volledig update en bevestigt.
Indien u verified by visa wachtwoord of Mastercard securecodeheeft dient u dit verplicht in te vullen.

Om uw identiteit te bevestigen en uw rekeningsbeperking te
verwijdere
Klik hier

Met vriendelijke groet,

International Card Services BV
Postbus 23255
1100 DS Diemen
KvK Amsterdam nr 33.200.596
Dit bericht is verzonden door International Card Services BV, statutair gevestigd aan de Wisselwerking 32 te (1112 XP) Diemen, ingeschreven in het Handelsregister Amsterdam onder nummer 33.200.596.

Het lijkt allemaal heel echt, de naam en het adres kloppen met het werkelijk bestaande International Card Services BV
.
Ik moet, om mijn creditcard weer volledig te kunnen gebruiken, even klikken op een link (die ik natuurlijk in dit bericht verwijderd heb). Ha, ha, grapje van deze internetcriminelen. Deze boeven zijn uit op jouw geld en proberen jou over te halen om op linken in valse mails te klikken.

Trap er niet in! Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

9 opmerkingen:

 1. Ze proberen maar zie je wel. Kan me hier vaak zo boos over maken, er zullen altijd mensen zijn die hier netjes hun gegevens intikken met alle gevolgen van dien. Goed dat je dit openbaar maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die krijg ik ook regelmatig, altijd even opletten, want ik heb daar wel een kaart! Ik stuur ze altijd door naar hun fraude afdeling

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben geabonneerd op de nieuwsbrief van Vara Kassa en die sturen ook vaak waarschuwingen door voor de laatste fishingmails. Dit is ook weer een fraaie :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wordt mijn rabo-rekening geblokkeerd,als ik niet op een link druk. Gelukkig heb ik daar geen rekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die boeven ze blijven het gewoon proberen!
  Laatst kreeg ik een mail van een incasso dat ik vergeten was te betalen, en toen ging ook ik twijfelen want ik had juist een rekening betaald maar dacht misschien is dat fout gegaan.
  Gelukkig keek ik eerst op google en zag het een fake adres is was.. maar dit was ook mijn eerst twijfel van is het nu echt of niet!?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar je dit soort oplichting vrij snel aan kunt herkennen is de aanhef. Als je ergens iets hebt lopen dan zullen ze je altijd op naam aanschrijven en niet anoniem. Het feit dat ze je naam niet kennen zegt eigenlijk al genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een tijdje geleden kreeg ik een soortgelijke mail, Banken zullen je nooit op zo'n manier benaderen, Ik delete zoiets direct. Zouden er echt mensen er intrappen ? Wat een ellendelingen Het ging over de rabo bank, ik heb daar geen rekening. Wat me wel opviel is dat zulke mails een stuk minder klunzig zijn opgesteld dan een jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een phishing mail gehad in het voorjaar. Niet van echt te onderscheiden. Doorgestuurd naar de bank en nog een bedankje gehad voor mijn oplettendheid. Het blijft opletten......

  BeantwoordenVerwijderen