Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 18 september 2015

Koud!

Ik heb er al eerder over geblogd: op mijn werk zijn ze bezig met verbouw en nieuwbouw. Op het buitenterrein naast mijn werkkamer is een bouwbedrijf volop aan het werk. Dat maakt lawaai en de grond schudt. De herrie is aanzienlijk, dat komt ook omdat het geluid tussen de omringende gebouwen weerkaatst.
Ook heeft het bouwen consequenties die ik niet heb zien aankomen:
- Laatst was de riolering geraakt, waardoor de toiletten in mijn bouwdeel niet gebruikt konden worden. Ik moest een flink eind lopen naar een ander bouwdeel, ook omdat de tussenliggende toiletten net als ik naar de WC ging, schoongemaakt moesten worden en de kar van de schoonmaakdienst de ingang afsloot. En o wee diegene die dan toch naar binnen glipt!

- De verwarmingsbuizen naar mijn bouwdeel zijn verwijderd en zullen vervangen worden. Er is niet gerekend op een koude septembermaand, dus zitten we in mijn bouwdeel in de kou. De nieuw te leggen verwarmingsbuizen worden onder de nieuwbouw gelegd, maar ze zijn er nog niet.

Op dit moment heb ik op mijn werk liggen: een warm vest, een fleecedeken voor over mijn benen en dikke, gevoerde handschoenen met halve vingers.
Er zijn nu warmtekanonnen ingezet om ons bouwdeel warm te houden, maar deze warmte komt alleen op de gangen en niet in de werkkamers. Het gevolg was wel dat ik gisteravond koud thuis kwam, het regende ook nog eens flink onderweg. Thuis was het in mijn woonkamer 17.5 graden. Als ik op het werk in "normale" temperaturen had gewerkt, had ik de verwarming waarschijnlijk niet eens aan gedaan.
Nu wel!
Het was me echt te koud!

2 opmerkingen:

  1. Zo dat is ook geen werken dan :-/
    Je zou bijna voorstellen om met koek en zoopie langs te gaan haha
    maar serieus dat is wel behoorlijk afzien zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vervelend zeg dat je op je werk zo lang in de kou zit. Is er al zicht op wanneer de verwarming het wel weer doet? Want zo lang in de kou zitten is voor geen enkel mens goed.

    BeantwoordenVerwijderen