dinsdag 1 september 2015

Mijn zomerdekbed weer in gebruik genomen

De hele zomer heb ik geslapen onder een zeer dunne, koele, katoenen deken en een laken. Zo nu en dan, op wat koudere dagen, gebruikte ik daarnaast nog een fleecedekentje.
Die zomerhitte is nu echt wel voorbij. Dus heb ik gisteren mijn zomerdekbed weer op mijn bed gelegd. Een stuk warmer en als het met dit dekbed dan nog steeds aan de koude kant is, dan is datzelfde fleecedekentje er nog, voor net even wat extra warmte tijdens koude nachten.
Tegenwoordig komt het heel precies en heb ik het al snel òf te warm, òf te koud. Ik kan mij dat van vroeger helemaal niet herinneren, dat ik tijdens de zomer zo vaak van dek wisselde. Nu heb ik het regelmatig nèt iets te warm, of juist te koud.
Zou het de leeftijd zijn?

8 opmerkingen:

  1. Grappig dat je nu de zomer zo ongeveer voorbij is een zomerdekbed gebruikt. Het is zeker een wollen dekbed?
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Zuinigaan, die klachten hebben wij ook, heel snel is het veel te zweterig en kan ik mijzelf uitwringen maar zodra de nacht koel is ( zoals komende nacht) moet er een extra dekentje over!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. K mag hopen dat het de leeftijd niet is. Ik heb een laken, een zomer en een herfstdekbed gebruikt... Ik ben 27. Ik wijt het aan de wisselvalligheid van het weer.

    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry voor de laten publicatie. Je reactie was bij de Spam terecht gekomen. Het is mij niet duidelijk waarom!

      Verwijderen
  4. Daarom slaap ik graag onder dons, heeft groter temperatuurbereik en ademt goed en neemt het vocht op, dus niet zweterig.In de zomer een lichte dons, eigenlijk dekenslaapzak. In de winter een zwaardere dons en als het erg vriest allebei

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb donzen kussens en slaapzakken weggedaan toen bleek dat mijn benauwdheidsklachten en bronchitis door astma kwamen. Maar dons is inderdaad heel lekker om onder te slapen!

      Verwijderen
  5. Je kan ook voor zijde gaan, ook groot temperatuurbereik, geeen problemen met allergie voor zover ik weet.

    http://www.wehkamp.nl/Winkelen/KenmerkAdviseurArtikel.aspx?CC=C21&SC=WHS&KAC=XY9&artikelNummer=420925&BC=GOA&BAC=ALG&cm_mmc_o=7BBTkwCjC-kTwFwwECVyBpAgfkblfbETzplCjCKwL_wpCjCoxSni9nD&cm_mmca1=12913-AGI-17003810222-ASI-126227887742-864209251400&gclid=CLW5xIWP2ccCFRQTGwodAFcDqg#extraInformatie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jannie, een goede tip! Zijde is inderdaad koel en goed ventilerend en volgens mij heeft zijde geen effect op astma.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.